Reklama

Reklama

Romantický príbeh z kráľovského dvora Ľudovíta XIV. Emancipovanú záhradníčku Sabine de Barra zavolajú do Versailles, aby pre panovníka s prívlastkom Kráľ Slnko vytvorila záhrady hodné jeho povesti. Musia hýriť nádherou, akú ešte nikto inde nevidel. Sabine však čaká ťažká úloha. Prostredie, kam vošla, je síce plné úsmevov, krásnych krinolín a napudrovaných parochní, no za tým všetkých sa skrývajú tajné vášne a nejedna špinavosť. Ak chce obstáť, musí byť výnimočná a mať nielen ostré lakte, ale aj odvážne srdce. V roku 1682 talentovanú záhradníčku Sabine De Barra pozvú na dvor francúzskeho kráľa Ľudovíta XIV., aby v jeho novom paláci vo Versailles vytvorila hlavnú záhradu nevídanej krásy. Vášnivá a emocionálna záhradníčka vnesie do Versailles nebývalý rozruch a svojou primnosťou rozpúta vlnu, ktorá zasiahne a zmetie každého. Aj toho, kto ju stvoril... Všetkých šokuje znepokojivý prvok chaosu a náhodnosti v jej tvorivom procese, ktorý však prináša výnimočné výsledky a dokáže vdýchnuť život všetkému, čoho sa umelkyňa dotkne. Kráľovský dvor v časoch Ľudovíta XIV. bol nabitý vášňami, lascívnosťou a nebezpečenstvom. Za veľkolepou nádherou záhrad vo Versailles sa skrývajú intrigy, sex, neresti, nenávisť. Všade číhajú zošnurované korzety, napudrované parochne a bohaté krinolíny dvorných dám, ktoré svojimi vejármi dokážu zamaskovať nejednu špinavosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (183)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Versailles je zaujímavý len z pohľadu dnešného človeka, lebo je to krásne upravený palác. Ale filmy o ňom, zo života v ňom a celkovo o Ľudovítovi XIV., ambicióznom liliputánovi, to je veľká nuda. Najmä ak ide o pomalú konverzačku so záhradníčkou. Pritom Versailles ponúka omnoho viac interesantných tém hodných sfilmovania, hoci by šlo viac o bulvárnu históriu (niečo sme videli v rovnomennom seriáli): že sa Ľudovítovi narodil čierna dcéra, že v celom zámku nebola jediná toaleta, a tak si uľavovali kade-tade a smrad, ktorý tam vznikol určite nepripomína tú vznešenosť dnešnej Zrkadlovej siene. Že dámy mali v rámci bontónu povolené uľaviť si počas tanca. A ďalšie mega pikošky. Jediné, na čo sa tu dalo pozerať bola Kate Winslet. Tej to tu mimoriadne svedčalo. ()

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Nebudu lhát, že se cítím docela zklamaně. Ten film není špatný, ale naprosto postrádá jakoukoliv dějovou dynamičnost a vše se pomalu a líně vleče ke konci, kdy část zahrady prostě jen dostaví. Možná by nebylo špatná se trochu více zaobírat osobním dramatem Sabine, do téhle sféry filmu se totiž nakouklo jen povrchově a to je škoda. První hodina i konec mě bavily, jenže ten střed byla nezáživná nuda, což je vážně škoda, ale vinil bych hlavně scenáristy. Každopádně krásná výprava, na ten strom ověšený korálky asi nikdy nezapomenu, to byla vážně krása. Kamera taky pracovala krásně a dávno osvědčení herci nemohli zklamat, bohužel nuda je tu opravdu neodpustitelná. ()

Reklama

danca044 

všetky recenzie používateľa

Kate Winslet už není nejmladší a v tomto filmu se to už začíná opravdu projevovat. Někdy mě její herecký talent moc nepřesvědčil a její výrazy mě mnohdy udivily. Jinak jsem si film užila a mile mě překvapil Alan Rickman, kterému role krále Slunce padla jako ulitá. Za zmínku také stojí herec Matthias Schoenaerts, který svou milou tváří vnesl do filmu trochu více zajímavosti. Na příjemný páteční večer je film dobrý. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Alan Rickman je, vlastně teď už bohužel byl, docela slušný herec, ale po Králově zahradnici mám oprávněnou obavu, že jako režisér a scénárista by se tedy asi neuživil. Tento jeho snímek je totiž skutečně nezáživnou, nevýraznou a ničím zajímavým oplývající podívanou, kde na mě krom, tedy ale ostatně jako vždy perfektní Kate Winslet, nezapůsobilo vůbec nic jiného. Rozhodně tu nemám tedy v plánu nějak výrazně kritizovat zápletku, její tempo, její vývoj, či vyústění, o tom tento snímek až tak není. Je to totiž především drama, soustřeďující se na postavy, vztahy mezi nimi a na emoce. A právě v tomto ohledu to prostě nefunguje a selhává. Prakticky k žádné postavě si nelze vytvořit nějaký bližší vztah, veškeré ty jejich avantýry šli zcela mimo dění a emoce byly chladné jak sychravý podzimní večer. Navíc se tu vůbec nevyskytovali nějaké silnější scény, či momenty, hodně se tu dost o ničem mluvilo a mluvilo, a opomenout nemohu ani opravdu nepůsobivou atmosféru a ani mdlý vizuál, což je pak i vzhledem k ústřednímu tématu fakt už dost na pováženou, zkrátka Králova zahradnice není vážně povedený film, a když tak přemýšlím, tak vlastně ani nevím, kdo by si ho mohl kvůli něčemu jakýmkoliv způsobem skutečně užít. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ajajaj, tak toto ma velmi sklamalo. Aj vdaka hereckemu obsadeniu som cakal historicku romancu v style filmu Rozum a cit, ale dockal som sa stavbarskeho filmu o tom ako sa postavila jedna vonkajsia kralovska tanecna sála. Keby sa popritom stavani odohral nejaky putavý pribeh, tak by z toho stale mohol vzniknut skvely film. Ale nic take sa nedeje. Cely cas sa stavia a az na konci sa konecne odohra aj nejaky osobny pribeh. Ale to je len par minut a je to rovnaka nuda ako to nekonecne stavanie. Az som od zlosti chcel dat odpad, lebo ma sralo, ze tak hviezdne herecke obsadenie tu nema absolutne ziadnu sancu cokolvek predviest. Ale nakoniec tu jedinu ubohu hviezdicku dam za herecky prejav Alana Rickmana, ktory aj ked recituje rovnako nudne dialogy ako ostatni, tak vdaka jeho charizmatickemu hlasu to znie pôsobivo. Ale ako scenarista a hlavne reziser totalne sklamal, takze snad sa bude nadalej venovat uz iba herectvu. 1/10. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Veľkej Británii, konkrétne v Pinewood Studios, Blenheim Palace vo Woodstocku a Cliveden House v Buckinghamshire. (Hudakfilms)
  • André Le Notre projektoval aj najdlhšiu Avenue na svete, a to parížsku Champs-Elysées s dominujúcim víťazným oblúkom. (MikaelSVK)
  • Kate Winslet (Sabine De Barra) bola v treťom mesiaci tehotenstva, keď dokončila film. (Martyska)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama