Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mladosti prináša pôsobivý príbeh lásky, túžby a vojny, ktorý vznikol na motívy osudov Very Brittainovej (Alicia Vikander) a jej knižných spomienok na prvú svetovú vojnu. Vydajte sa na bolestivú cestu od mladistvých nádejí a snov až na samú hranicu šialenstva a zase späť vo filme o láske, márnosti vojny a o tom, ako aj v zlých časoch nájsť zmysel života. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (127)

venison 

všetky recenzie používateľa

Je cítit, že se jedná o anglický válečný film, takže by filmu rozhodně slušelo trošku rychlejší tempo.. Jinak každopádně silný příběh o slečně, která ve válce ztratí koho může a přesto se snaží pomoci, kde se dá.. Nádherný ponurý anglický venkov.. Skvělé záběry z polních lazaretů.. Bojů se zde nedočkáme, ale o to víc nám tvůrci ukazují dramata odehrávající se !za frontou".. ()

Susinnon 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekne, citlivo natočený príbeh života jednej silnej ženy. Vojna ničí, čo môže, berie si všetkých a všetko zaradom, ak sa jej do cesty postaví láska, pošliape ju ako burinu. Veľmi ma tento film zasiahol. Pretože tá bolesť, ktorú Vera cítila, som cítila s ňou. Ak už nechcete žmýkať emócie, pozrite si to aspoň pre ten vizuálny zážitok, pretože je to ako báseň. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Moc hezky a škoda, že sa to vyhlo našej kinodistribúcii. Krásne nasnímaný, ohudbený a hlavne zahraný skutočný príbeh z 1. svetovej vojny. Chýba tomu akurát TO ČOSI, čo by z toho spravilo nezabudnuteľný filmový zážitok a pozbieralo to množstvo oscarov. Možno nejaké výraznejšie režijné uchopenie. Veľmi silných 7/10, ktoré po opakovanom zhliadnutí možno porastú. ()

berny2468 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý pohled na první světovou válku. Ukazuje válku (spíše tedy válečnou nemocnici) velmi reálně. Škoda konce filmu, kde kvalita postupně klesala. Film stojí hlavně na Alicii Vikander, která to zvládla na jedničku. A každým filmem mi dává za pravdu, když ji považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti. Docela mi zklamal Kit Snow, kterého jsem si oblíbil ve hře o trůny. Film mě nezklamal ....75%. ()

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu tápám mezi 4 a 3 hvězdami, ale popravdě jsem se ve snímku chvílemi nudil a kvalita filmu má poměrně sestupnou tendenci. Abych byl upřímný, už konec samotný mě nějak nebral a přestože po mnoha stránkách je to fakt kvalitně odvedená páce, ale místy se na můj vkus příliš tlačí na pilu, co se emocí týče. A ten film je prostě takovej "doják" i přes kvality, které mu dokážu přiznat. Hodně vytěžil na hercích, Alicia je proste jednička a bez ní už si to vůbec nedokážu představit. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama