Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mladosti prináša pôsobivý príbeh lásky, túžby a vojny, ktorý vznikol na motívy osudov Very Brittainovej (Alicia Vikander) a jej knižných spomienok na prvú svetovú vojnu. Vydajte sa na bolestivú cestu od mladistvých nádejí a snov až na samú hranicu šialenstva a zase späť vo filme o láske, márnosti vojny a o tom, ako aj v zlých časoch nájsť zmysel života. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (127)

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejdojemnějších filmů minulého roku.Ačkoliv Testament mládí není a nebude světově známým filmem,tak mě svým zpracováním docela nadchl.Alicia Vikander ztvárnila hlavní roli Verry Brittain na výbornou.Podle mě se z této herečky časem v Hollywoodu stane hvězda.Ostatní herci zahráli taktéž skvěle.Dominoval zde nádherný příběh doprovázený ještě hezčí krajinou.Na druhou stránku to je velmi smutný film s tragickými událostmi během 1.světové války,které se opravdu staly,což je na tom ještě smutnější.Vera Brittain si prošla samotným peklem.Za mě dávám 90% ()

Marqta 

všetky recenzie používateľa

Birdsong z jiného úhlu pohledu a trochu méně do hloubky. Kdybych neviděla nedávno Birdsong asi by se mi tenhle film líbil víc. Prostředí bylo super a herci taky. Kontrast začátku se zbytkem filmu je hodně výrazný, až tak že jsem si říkala, jestli už to není trochu moc...ale to nemůžu moc dobře posuzovat (což je vlastně jedině dobře.) A některé momenty mi přišly tak prvoplánové a laciné, že se mi jen těžko věří že se to tak nějak vážně stalo...Snímek to určitě není špatný, jen mi to nepřišlo jako něco extra. Za mě to jsou tři hvězdičky, možná tři a půl. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Alicia Vikander září. Kolikrát jsme to už slyšeli a zcela jistě ještě uslyšíme. Přesto, že je pořád mladinká, si dokázala získat uznání kritiky i publika. Vkusné „válečné“ melodrama sledujeme pohledem sestry, dcery, snoubenky, feministky, ošetřovatelky a hlavně dívky, která nechtěla být pouze ozdobou nějakého manželství. Pozdější spisovatelka Vera Brittain musela ve válečných letech čelit několika výzvám, nakonec z nich stejně jako tvůrci vyšla se ctí. Ale mnohé ztratila. Výsledek sice není nějak sofistikovaný (děj je řekněme obyčejný a lehce předvídatelný), charaktery jsou ale vykreslené docela slušně, válku nepotřebujeme sledovat prostřednictvím do bahna padajících těl nebo nábojnic, ale podprahově ji vnímáme docela intenzivně. Vikander je přirozená, její herecké polohy proměnlivé, kamera se jí velmi ráda věnuje. Ostatně zručný kameraman Rob Hardy si spolupráci s ní zopakoval ve schválené Ex Machině. Silné tři hvězdy. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Jediný dôvod, prečo nedávam plné hodnotenie je ten, že toto nie je úplne môj žáner, ktorý aspoň zatiaľ nedokážem naplno oceniť, ale inak ma vlastne ani nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť. Zápletka síce neponúka nič nové, ale aj tak mi to dejovo prišlo mimoriadne pútavé, skutočne som bol až prekvapený, ako ma to dokázalo vtiahnuť, pričom sa mi tu páčilo vlastne úplne všetko. Či už tá bezstarostná mladost spojená s dvorením, snaha uspieť na škole, čo bez problémov mohlo mať ešte viac priestoru, takže keby film trval kľudne aj o polhodinu navyše, vôbec by som sa nehneval. Romantika je tu tiež kvalitne zvládnutá a aj tá vojnová zložka je úplne bez výhrad. Keďže vojna je tu vnímaná hlavne zo zázemia, žiadna bojová scéna sa tu nenájde, ale tá mi tu aj tak nechýbala, tá obava o blízkych na fronte a rovnako aj staranie o ranených mi sadli skvelo a emócie fungujú. K tomu je to celé nádherne natočené a s kvalitnou výpravou, takže vizuálnu stránku som si užíval, hudobne ideálne a žiadne výhrady nemám ani k obsadeniu. Alicia Vikander je skutočne talent a aj emócie dokázala predať dostatočne, aby aj mňa jej stráty zaboleli. Možno aj preto sa jej tu už nikto nemá šancu priblížiť, ale aj tak mi ani mladé mužské trio nebolo ľahostajné a potešia aj Dominic West a Miranda Richardson. Takže pre mňa je Testament of youth dokonalou ukážkou toho, ako má film tohto typu vyzerať, tu nemám výhrad a aj kultové Pokánie na podobnú tému mi prišlo o dosť slabšie. 82% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Alicia Vikander je neskutočne výborná herečka, dokázala to v minulosti a dokázala to aj teraz. Mladá a talentovaná, patrí jej celý filmový svet. Môže si vyberať, a ja som rád, že si vždy vyberie námet, ktorý nielenže presvedčivo zvládne, ale téma osloví aj mňa. Jej podanie mladučkej Very, plnej ideálov a snov s ich následným postupným rúcaním na prach, premena radosti na smútok, to všetko zahrala presvedčivo a vo veľkom štýle. Je to film o smutnom osude celej jednej generácie, detí, ktoré vďaka vojnovému besneniu 1. sv. vojny museli rýchlo dospieť, pričom žiaľ veľká väčšina z nich bola nútená odísť do zákopov a tam niekde i zomrieť. Musím pochváliť aj skvelú výpravu a kameru, skrátka ide o emotívnu a čistokrvnú protivojnovú drámu, ktorá dokáže osloviť široké publikum. 80/100 ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama