Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mladosti prináša pôsobivý príbeh lásky, túžby a vojny, ktorý vznikol na motívy osudov Very Brittainovej (Alicia Vikander) a jej knižných spomienok na prvú svetovú vojnu. Vydajte sa na bolestivú cestu od mladistvých nádejí a snov až na samú hranicu šialenstva a zase späť vo filme o láske, márnosti vojny a o tom, ako aj v zlých časoch nájsť zmysel života. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (127)

berny2468 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý pohled na první světovou válku. Ukazuje válku (spíše tedy válečnou nemocnici) velmi reálně. Škoda konce filmu, kde kvalita postupně klesala. Film stojí hlavně na Alicii Vikander, která to zvládla na jedničku. A každým filmem mi dává za pravdu, když ji považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti. Docela mi zklamal Kit Snow, kterého jsem si oblíbil ve hře o trůny. Film mě nezklamal ....75%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Alicia Vikander je neskutočne výborná herečka, dokázala to v minulosti a dokázala to aj teraz. Mladá a talentovaná, patrí jej celý filmový svet. Môže si vyberať, a ja som rád, že si vždy vyberie námet, ktorý nielenže presvedčivo zvládne, ale téma osloví aj mňa. Jej podanie mladučkej Very, plnej ideálov a snov s ich následným postupným rúcaním na prach, premena radosti na smútok, to všetko zahrala presvedčivo a vo veľkom štýle. Je to film o smutnom osude celej jednej generácie, detí, ktoré vďaka vojnovému besneniu 1. sv. vojny museli rýchlo dospieť, pričom žiaľ veľká väčšina z nich bola nútená odísť do zákopov a tam niekde i zomrieť. Musím pochváliť aj skvelú výpravu a kameru, skrátka ide o emotívnu a čistokrvnú protivojnovú drámu, ktorá dokáže osloviť široké publikum. 80/100 ()

Reklama

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejdojemnějších filmů minulého roku.Ačkoliv Testament mládí není a nebude světově známým filmem,tak mě svým zpracováním docela nadchl.Alicia Vikander ztvárnila hlavní roli Verry Brittain na výbornou.Podle mě se z této herečky časem v Hollywoodu stane hvězda.Ostatní herci zahráli taktéž skvěle.Dominoval zde nádherný příběh doprovázený ještě hezčí krajinou.Na druhou stránku to je velmi smutný film s tragickými událostmi během 1.světové války,které se opravdu staly,což je na tom ještě smutnější.Vera Brittain si prošla samotným peklem.Za mě dávám 90% ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Literární předloha může být silná, věřím, že může jít o jednu z nejsilnějších pacifistických výpovědí 20. století, ale Testament mládí-film je bezkrevný, zbytečně zdlouhavý, rozvleklý, téměř nudný. Alicia Vikander je dobrá úplně ve všem, takže k jejímu výkonu není moc co dodat, Taron Egerton je také přesvědčivý, avšak film jako takový se příliš nepovedl. V druhé půli filmu už jsem se těšil na konec, jsem přesvědčený, že se dalo s takovou předlouhou naložit mnohem lépe. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Nádherná hudba sprevádzajúca obraz a dej podnecujúca divákové emócie, často krát akoby predurčovala čo tragickejšie ešte príde. Chválim aj kameru citlivú farebnú v detailoch i veľkých záberoch. O herečkách už napísali mnohí, treba len chváliť a naozaj pozrieť tento filmový kúsok, plný nádhery a bolesti a takej "kvílivej" nostalgie. Aj keď je v podtitulkoch film označený za "válečný" ja by som doplnil silno protivojnový . ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama