Reklama

Reklama

Snehová kráľovná

  • Česko Sněhová královna (viac)
Trailer 2

Animovaný príbeh nakrútený na motívy svetoznámej rozprávky z pera Hansa Christiana Andersena. Snehová kráľovná uvalí na krajinu kliatbu a všade zavládne nekonečná zima. Neutíchajúci polárny vietor ochladí ľudské srdcia a vytratí sa z nich všetka radosť. Dievčatko Gerda, spolu s fretkou Lutou a škriatkom Ormom sa vydajú na dlhú cestu do paláca Snehovej kráľovnej, aby zachránili jej bračeka Kaya a navždy vyslobodili krajinu spod večného snehu a mrazu. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (46)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé prepracovanie Andersenovej klasiky, ktoré prišlo nečakane z Ruska. Do príbehu boli pre potreby súčasného publika včlenené vtipné (troll) a roztomilé (lasička) postavičky a celkom to fungovalo. Na môj vkus tomu trochu chýbal drive, ale vyložene zlé to zas nebolo. S čím sa ale treba zmieriť je citeľne horšia kvalita animácie, ktorá je dlhé roky vzdialená od západnej produkcie. 5+/10 ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrá 3D animácia, ktorá je podporená aj dobre vyskladaným príbehom. Tradičný Andersenov námet je mierne okorenený o prvky, ktoré si pýta dnešné publikum - akcia, humor, sentiment - a tie sú tiež dobre zvládnuté. Nadupaný záver vytvára ešte hodnotnejší zážitok. A v porovnaní s americkou verziou - Ľadové kráľovstvo - ruský animák určite vyhráva. Nemôžem sa ubrániť dojmu, že animák bol šitý čisto na zahraničný trh, dokonca na ten nakonkurenčnejší - ani nie animáciou, ale celkovým americkým poňatím dnešných 3D animákov; nebyť titulkov v azbuke, ani by ma nenapadlo hádať ruský pôvod. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct, ale mně se upravený příběh Kaye a Gerdy, kdy z kamarádů byli uděláni sourozenci, do děje byl dodán lasicovitý troll a skutečná lasička, k inspiraci se sáhlo do Adély před večeří, Pána prstenů, Jany Eyrové, Jamese Bonda v tajné službě jejího Veličenstva (ve všech případech mluvím o filmech, ne o osobách), v souhrnu líbil. Jako nejlepší z inovativních nápadů pro mě bylo vysvětlení, kde se vzala Sněhová královna a proč to byla taková zlá mrcha. Protože tento včleněný příběh obsahoval mou utkvělou představu, že čiré zlo pro zlo prakticky neexistuje, není-li přítomna duševní choroba, připadala mi ta myšlenka samozřejmě velmi nápaditá. ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Nuž neviem, toto vo mne vyvolalo akurát tak rozpaky. Nikdy som nedokázala oceniť svojvoľné zaobchádzanie s predlohou, pokiaľ toto zaobchádzanie nemalo predlohu vylepšiť. Zásahy do deja a charakteru postáv mi v tomto prípade pripadali nelogické a neopodstatnené. Navyše mi zostava postáv pripadala ako okopírovaná z disneyoviek: roztomilý zvierací kamarát, ešte roztomilejší zloduch, ktorý sa premení na záchrancu.. skrátka žiaden skutočný prínos, všetko tu už bolo. ()

merigieren 

všetky recenzie používateľa

sou vtipný komentáře od lidí, co nadávají na ruská hovada :-) ta pohádka je udělaná přesně podle amerických šablon, v akčních scénách to nahnali až do extrému, hudba je moc epická. Ale jinak jde o klasiku, postavička putuje s pár zastávkami za bubákem, doprovází ji roztomilý zvířátko a na konci sou všichni šťastní ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama