Reklama

Reklama

Snehová kráľovná

  • Česko Sněhová královna (viac)
Trailer 2

Animovaný príbeh nakrútený na motívy svetoznámej rozprávky z pera Hansa Christiana Andersena. Snehová kráľovná uvalí na krajinu kliatbu a všade zavládne nekonečná zima. Neutíchajúci polárny vietor ochladí ľudské srdcia a vytratí sa z nich všetka radosť. Dievčatko Gerda, spolu s fretkou Lutou a škriatkom Ormom sa vydajú na dlhú cestu do paláca Snehovej kráľovnej, aby zachránili jej bračeka Kaya a navždy vyslobodili krajinu spod večného snehu a mrazu. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (46)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé prepracovanie Andersenovej klasiky, ktoré prišlo nečakane z Ruska. Do príbehu boli pre potreby súčasného publika včlenené vtipné (troll) a roztomilé (lasička) postavičky a celkom to fungovalo. Na môj vkus tomu trochu chýbal drive, ale vyložene zlé to zas nebolo. S čím sa ale treba zmieriť je citeľne horšia kvalita animácie, ktorá je dlhé roky vzdialená od západnej produkcie. 5+/10 ()

hepi_ 

všetky recenzie používateľa

Nemá zmyslel porovnávať túto rozprávku s Frozen. Je to ako porovnávať jahody s hruškami. Rozprávka ako celok ujde. Bol som na tom v kine s päť ročnou neterou a miesta mi sa bála. A boli to práve tie pasáže, na ktorých zrejme autori čakali inú reakciu. Hudba bola nevýrazná a animácia bola slabá. Obsahovo však nad priemer_láska, priateľstvo, humor 60% ()

Reklama

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

Postavami, příběhem a atmosférou se mi to líbilo o něco víc než Disney a jeho Ledové Království, které jsem viděl nedávno a to tady ani nezpívaly. Jistě co se animace týká, tak na již zmiňovaného Disneyho to rozhodně nemá, ale i tak byla animace vcelku povedená. Navíc hlavní hrdinka Gerda byla velice sympatická a roztomilá a skřítek (snow troll) Orm byl naprosto super. Zkrátka příjemná pohádka. 6,2/10 ()

merigieren 

všetky recenzie používateľa

sou vtipný komentáře od lidí, co nadávají na ruská hovada :-) ta pohádka je udělaná přesně podle amerických šablon, v akčních scénách to nahnali až do extrému, hudba je moc epická. Ale jinak jde o klasiku, postavička putuje s pár zastávkami za bubákem, doprovází ji roztomilý zvířátko a na konci sou všichni šťastní ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrá 3D animácia, ktorá je podporená aj dobre vyskladaným príbehom. Tradičný Andersenov námet je mierne okorenený o prvky, ktoré si pýta dnešné publikum - akcia, humor, sentiment - a tie sú tiež dobre zvládnuté. Nadupaný záver vytvára ešte hodnotnejší zážitok. A v porovnaní s americkou verziou - Ľadové kráľovstvo - ruský animák určite vyhráva. Nemôžem sa ubrániť dojmu, že animák bol šitý čisto na zahraničný trh, dokonca na ten nakonkurenčnejší - ani nie animáciou, ale celkovým americkým poňatím dnešných 3D animákov; nebyť titulkov v azbuke, ani by ma nenapadlo hádať ruský pôvod. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama