Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický príbeh o Herkulovi dostáva úplne nový rozmer. Začína v momente, kedy Herkules splnil povestných dvanásť úloh, aby sa vykúpil zo svojich minulých hriechov. Žije vo vyhnanstve a živí sa ako žoldnier. On a jeho päť verných spoločníkov putujú po starovekom Grécku a výmenou za zlatou poskytujú ochranu každému, kto ich potrebuje. Keď o ich služby požiada samotný trácky kráľ a jeho krásna dcéra, ktorých krajinu neustále ohrozujú tyranskí bojovníci, Herkules pochopí, že svojmu osudu nemôže utiecť. Musí prijať svoj vlastný mýtus a stať sa opäť tým slávnym hrdinom, ktorým bol kedysi dávno.. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (778)

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Staré řecké báje a pověsti mám rád. Je hrozná škoda, že se jim kvalitní filmaři prostě odmítají věnovat a vznikají jen hrozné paskvily, které svou tupostí většinu lidí jen odradí. Tohle nicméně není Herculovým případem. V nejhorším případě se totiž jedná o průměrné zpracování klasického příběhu, do kterého Američané již klasicky vnesli svou vrstvu příběhu. Ze začátku bych upozornil, že útržky z předchozích dvanácti úkolů byly super (Hydra, býk a Nemejský lev). Vůbec bych se nezlobil, kdyby se příběh točil hlavně kolem nich. Následně však příběh uhne vlastním směrem a kromě bitvy v barbarské vesnici a před závěrečného twistu servíruje celkem rutinní podívanou. Jednou z mála sympatických postav pak zůstává McShaneův věštec. Naopak nejneosobnějším členem je Ioláos. Synovec, který v bájích pomohl zabít Hydru je tady prostě jen hňup. Na druhou stranu by se v Česku asi uplatnil jako jeden ze šmejdů. Celkově to však nebylo nejhorší a své momenty si to taky našlo - 3 hvězdy. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

po úvodných piatich minútach končí grécka mytológia a začína hollywood... to by ani tak nevadilo, bohužiaľ však začína ten najprevarenejší hollywood plný okukaných a stokrát vyluhovaných klišé, bez nápadu, bez zaujímavejšej scény, bez humoru a napätia, so síce vypiplaným vizuálom, ale tiež kombinatoricky vyskladaným iba z ničím výraznejšie nezaujímajúcejšieho priemeru letných hollywoodskych historických a fantasy blockbusterov posledných 30 rokov... štruktúra vskutku otrepaná, dej sa neposúva vďaka kauzalite, ale po akýchsi skokoch - krátka informatívna scénka, kde sa všetko povie do 2 minút a potom sled ilustračných scén bez informatívnej hodnoty, kde sa predvádzajú efektári, maskéri, kostyméri a kaskadéri... keď niekto prehovorí, je to patetické, keď má prísť nejaký "zvrat" je to očakávané a jediná zábavka, ktorou si to môžete okoreniť, je hádať "odkiaľ" okopírované... asi najväčšie sklamanie tohtoročnej letnej blockbusterovej sezóny (lebo - priznajme si - od transformerov nikto nič vážne čakať nemohol); ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Úvod bol perfektný. Škoda, že to nezostalo viac v tej mytologickej rovine. Potom sa príbeh vydá typickým smerom tak príznačným pre mnohé filmy tohto žánru, ktorým predobrazom môže byť napr. Kráľ Škorpión, Barbar Conan a pod. The Rockovi však takáto pozícia veľmi pristane, postave dá vždy svoj osobitý šmrnc, preto sa mi ani nikdy neopozerá a vždy dokážem nad lacnejším príbehom prižmúriť jedno oko. Tiež tu máme kráľa, ktorému treba pomôcť v boji proti mocibažnému uzurpátorovi, pričom legendárnemu silákovi stoja v ceste mnohé prekážky a intrigy. Dejová linka je preto nabitá akciou, ktorá je navyše zabalená do veľmi pekného obrazu. Preto sa na snímok veľmi dobre pozerá, čo je snáď to najväčšie plus. Koniec akoby sa opäť vracal k lahôdkovej mytologickej pozícii, pričom sa snaží pohrať s divákom aj po duševnej stránke. Síce veľmi neohrabane a naivne, ale potešilo aj to málo. Ide o takú mierne nadpriemernú, akčnú fantasy jednohubku. 70/100 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

EXTENDED CUT ,,CHTĚLI JSTE ZNÁT PRAVDU O HERKULOVI? TADY JE. SVĚT POTŘEBUJE HRDINU, VE KTERÉHO MŮŽE VĚŘIT…" /// Pohádka o tom, kterak žoldák Herkules snil o svým ostrově a klidu. Ovšem, než vydělá dost prachů (zlata vole, tenkrát neměli ani peněženky… ), musí projít nějakejma misema. Teď tady máme tu v Thrákii... Král škorpión, Barbar Conan… čili scénaristicky jednoduchý, plný béčkový mytologie, vobrovskýho Rocka, bájnejch příšer a hrdinskejch poudaček. Každá barbarská bitka je zábavná, páč popření nejen fyzikálních zákonů vede k upřímnýmu (hlasitýmu) smíchu. Jenže vono je to tak jednoduchý! A úplně nejhorší je, že čovek necejtí nic! Na rozdíl vod Herkulese, tomuhle filmu bohové nepomohli. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks, kterej má na svědomí Steve Moore, neznám. 2.) Mám rád (filmový) bitvy. A je jedno, kdo v nich dostane přes držku. 3.) Thx za titule ,,Bac a Araziel“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Keď som to videl prvý raz, tak to bolo "iba" nečakane zlé (počas natáčania The Rock všade zdieľal neuveriteľné fotky z posilňovne, na ktorých fakt vyzeral ako oživený Herkules, myslím po stránke svalov), ale po druhom je to po scenáristickej stránke regulárna sračka. Do toho bezradný, ťažkopádny režisér Ratner, ktorý to tu tak mohutne fláka, že aj tretí X-Meni sú oproti tomu veľdielo. Kam sa vytratil rozpočet netuším, lebo CGI majú úroveň priemerného seriálu, kulisy sú hnusne umelohmotné a to ani nebudem radšej komentovať trápne akčné bojové sekvencie s pár desiatkami štatistov. Áno, páčila sa mi občasná hra na to, ako to vlastne naozaj bolo s Heraklovou neporaziteľnosťou, či je to pravda alebo lož, ale to je asi jediný svetlý bod scenára. Posledným klincom do rakvy je obludne zlý kasting. Ian McShane ako Herkulov parťák, to ako naozaj? Zvláštne (v negatívnom zmysle slova) pôsobí nerozhodnosť ohľadom toho, komu je Herkules určený. Občas je drsný (na koly nabodnutí ľudia, mŕtve deti) a inokedy je to neškodné dobrodružstvo pre deti. Pomaly už seriál s nezastaviteľným Kevinom Sorbom sa mi páčil viac, ako táto zvláštnosť. ()

Galéria (244)

Zaujímavosti (34)

  • Vo filme sa spomína trójska vojna ako udalosť dávnej minulosti, no podľa pôvodných mýtov o Heraklovi, zomrel tento hrdina skôr, ako sa vojna začala. (beso74)
  • Dwayne "The Rock" Johnson držel během natáčení speciální dietu, která se skládala ze 7 jídel za den. Zároveň to pro něj bylo nejdelší a nejvyzývavější natáčení. Vstával ve 4 ráno, aby stihl 2x posilovat před tím, než šel natáčet. Nabral celkem 14 kg svalové hmoty. Před intenzivními 12 hodinami natáčení ho ovšem každý den čekaly ještě 4 hodiny líčení. (RadimX)
  • Jediným hercom, rozprávajúcim vo filme americkou angličtinou, je Dwayne Johnson. Všetci ostatní buď rozprávajú britskou angličtinou alebo je ich rodným jazykom iný jazyk. (beso74)

Súvisiace novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (viac)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (viac)

Reklama

Reklama