Reklama

Reklama

Motel Bates

(seriál)
Trailer 1
Dráma / Mysteriózny / Horor / Thriller
USA, (2013–2017), 36 h 1 min (Minutáž: 39–47 min)

Hudba:

Chris Bacon

Hrajú:

Freddie Highmore, Vera Farmiga, Max Thieriot, Olivia Cooke, Nestor Carbonell, Nicola Peltz, Mike Vogel, Kenny Johnson, Keegan Connor Tracy, Ian Tracey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(50)

Tínedžer Norman Bates a jeho ovdovená matka Norma začnú odznova v pobrežnom meste otvorením svojho nového motela. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa pallok k tomuto seriálu (5)

Výhľad na oceán (2013) (S01E05) 

Alfred Hitchcock a jeho kultový film PSYCHO mám vo svojej prvej desiatke, Batesov motel pozerám čírou náhodou a musím uznať, že zatiaľ ma seriál veľmi baví, v piatej časti už boli dokonca náznaky Hitchcockovského hororu. Dúfam, že v ďalších epizódach si udrží napätie a Alfredov režisérsky šmrnc. ()

Odchod (2014) (S02E04) 

Aktérov pribúda, klamstiev a kostlivcov v ich hlavách tiež. A prečo ich pribúda? Jednoduchá odpoveď – aby bolo koho zabiť, minimálne ublížiť mu. Zápletky pribúdajú, seriál drží divákov v napätí, jedine, čo mi vyslovene vadí sú recenzie ktoré opisujú čo sa v hodnotenej epizóde stalo. PS Norman a jeho paranoja sa začína prejavovať 100percentne. ()

Dohoda (2015) (S03E05) 

Predošlá recenzia sa týkala S02E04 a znela asi takto: Aktérov pribúda, klamstiev a kostlivcov v ich hlavách tiež. A prečo ich pribúda? Jednoduchá odpoveď – aby bolo koho zabiť, minimálne ublížiť mu. Zápletky pribúdajú, seriál drží divákov v napätí, jedine, čo mi vyslovene vadí sú recenzie ktoré opisujú čo sa v hodnotenej epizóde stalo. PS Norman a jeho paranoja sa začína prejavovať 100percentne. Po S03E05 všetko platí do bodky,  recenzie ktoré opisujú čo sa v hodnotenej epizóde stalo alebo aj nestalo ma začínajú poriadne srať, snažím sa ich nečítať. Okrem zhluku negatívnych postáv a relatívne celkom obstojnému soundtracku vyplávala konečne z čierneho bahna  konečne postava, ktorú som si vyslovene obľúbil. Ono to ani nie je postava, sú to chlapec a dievčina, ktorým prajem len to najlepšie v ďalšom deji seriálu. Nabudúce prezradím o koho šlo, zatiaľ si môžete tipnúť. ()

Neverná (2016) (S04E08) 

Tak áno. Ani štvrtá séria nezničila predpokladanú pôvodnú Hičkokovskú dramatičnosť príbehu, a keďže je to stále prekel k jeho PSYCHO fantázii, tak drobné chybičky v deji ako napríklad temer okamžitý návrat NORMANA z americkej psychiatrie (ak ma pamäť neklame, tak v tak krátkom čase to dokázal jedine Čak Noris, a aj to na tretí pokus), alebo totálna kravina sa dostala k videniu pri osude troch miliónoch dolárov za pomoci šerifovej bývalky. To mi tak trochu evokuje seriálovú tvorbu našich top telestaníc Narkóza či Hnoj, RTVS sa s Klamstvom tiež poriadne zviditeľnila. PS: Recenzie typu Trevor, ma už fakt ale fakt serú, prosím, nepíšte obsahy a nevydávajte ich za recenzie. A ak áno, tak sa na to vyserte, aby ste za recenziu považovali obsah opísaný niekde z internetu. Je to naprd. Dík! ()

Puto (2017) (S05E10) 

A je tu záver, 50. epizóda prequelu slávneho kultového filmu Psycho od majstra hororu Alfreda Hitchcocka. Podľa mňa každý, kto to dotiahol až sem, by mal dostať minimálne dve voľné vstupenky na svetový festival humoru pre možnosť vymaniť sa z depresií ktoré pri pozeraní seriálu chceš-nechceš do teba vliezli hlavným, či bočným vchodom. Seriál, ktorý sa v rebríčku obľúbenosti v ČSFD drží cca v polovici tretej stovky ničím vyslovene neohúri ale ani vyslovene nesklame. Že bol zbytočne dlhý a miestami tej vaty v ňom bolo neúnosne veľa malo svoju príčinu – prachy a nič len prachy. Príjemná stopáž jednotlivých epizód, a dobrý soundtrack v prípade vykresľovania nálad, napätia ale ku koncu seriálu aj výber skladieb ma potešil, nepotešili ma niektoré prehnané sekvencie z prostredia psychiatrie. K dnešnému dňu má seriál 79% a v rebríčku kvality mu patrí až 817. miesto, nebudem tu rozoberať prečo je to tak, znovu ale uvediem, že isté škatuľkovanie a samostatné hodnotenie žánrov by bolo možno vhodné zaviesť pri ďalšom upgrade ČSFD. Len na okraj: Simpsonovci sú najobľúbenejším seriálom na ČSFD a v rebríčku najlepších im patrí 6. priečka, a na to všetko im stačí 92%! ()

Súvisiace novinky

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (viac)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (viac)

Reklama

Reklama