Reklama

Reklama

Motel Bates - Série 5

(séria)
Trailer 1
Dráma / Mysteriózny / Horor / Thriller
USA, 2017, 7 h 17 min (Minutáž: 39–47 min)

Kamera:

John S. Bartley

Hudba:

Chris Bacon
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (18)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V piatej sérii The Bates motel som prvýkrát udelil akémukoľvek seriálu za každú časť najvyššie hodnotenie. Pretože si ju zaslúžil. Freddie Highmore čoby Norman Bates je určite najviac sympatickou zápornou postavou, akú kedy akýkoľvek seriál vytvoril. Piatej sérii nie je čo vytknúť, pretože všetci herci v nej dozreli a rovnako tak aj dej sa vyhol akýmkoľvek čo i len náznakom momentov, ktoré by ho mohli zaradiť medzi tuctové rodinné seriály. Ak by človek porovnal seriál a všetky časti série Psycho tak seriál dominuje po všetkých stránkach. A to napriek tomu, že som obrovským fanúšikom Hitchcockovho Psycha, musím uznať že piata séria prekonala aj tento legendárny film. Piate pokračovanie Batesovho motelu radím za najlepšiu seriálovú sériu vôbec a celkovo Batesov motel ako druhý najlepší po Hre o tróny. J. neváhaj a vychutnaj si to počas prázdnin. Nebudeš ľutovať. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Piata a zaverecna seria ma moc neohurila. Nesadol mi nasilny sposob, akym operovali s Norman-ovou vidinou matky. Vedlajsie linie boli priemerne, okrem teda tej s psychologom, ta ma bavila. Nuz a ta v 7-8ej casti, kde okopirovali niektore pamatne sceny povodneho Psycha a prepisali ich, aby si vystrelili z pamatajuceho divaka. Uplny zaver bol emocne dost silne napinany tlacenim na pilu, az mi neprisiel verny. Priemer. ()

Reklama

lemonova 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoiler. Myslela som si, že vrchol mojich seriálových zážitkov bolo Stranger things, ale tento seriál ma dostal. Pred pár rokmi som ho dosť lajdácky sledovala na ČT a prišlo mi to ako dobrý nápad. Teraz som ho konečne videla v celej jeho náväznosti a kráse a vyrazil mi dych. Myslím, že som sa prvýkrát správala ako ozajstný seriálový závislák. :)) Takú prepracovanosť deja a charakterov som ozaj nečakala. Až sa mi nechcelo veriť, kam sa hlavní hrdinovia vo svojich osudoch posunuli. Naschvál vravím hrdinovia, pretože toto nebolo iba o Normanovi a Norme. Napriek tomu, že ich vzťah je kľúčovým, sám o sebe by na postavenie celého príbehu nestačil. Asi preto bola pre mňa vrcholom štvrtá séria, ktorá vyhrotila aj uzavrela všetko podstatné vrátane veľmi dôležitého motívu vzťahu Normy a Alexa (myslím, že to bol práve ich vzťah, ktorý definitívne zlomil všetko ľudské v Normanovi a dokonal jeho premenu na monštrum) A aj preto nedávam piatej sérii maximálne hodnotenie, lebo všetko kľúčové už bolo povedané. Dokonca mi bolo trochu ľúto, že scenáristi nenadviazali na Psycho, len z neho vytiahli pár scenáristických nitiek, pre mňa osobne by to bolo zaujímavejšie. Každopádne Batesov motel patrí k tomu najlepšiemu a najduchaplnejšiemu, čo som v poslednej dobe videla. ()

nemer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Fantastická pátá série srazila kultovní Psycho na kolena, dojemný, zvrhle romantický závěr Psycho jednoznačně překonává a sesazuje z trůnu. Mladý Norman (včetně chorobného vztahu k matce) je oproti staršímu předchůdci vykreslen tak, že s ním člověk musí soucítit. Narozdíl od Perkinse, který si nikdy mé sympatie nezískal. Proto mi vůbec nenávaznost na Psycho nevadí, naopak. Konečně postavy byly pouze Blochovým Psychem inspirovány. ()

NikiVai 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pátá série rozjíždí velkolepé finále. Vše se uzavírá, ledacos je odhaleno, ledacos zůstává i nadále skryto. V dílech závěrečné série dostáváme širší náhled do Normanovy duše, lépe chápe jeho psychopatické pohnutky, což je skvělý počin a Freddieho herecký výkon je opět absolutně dokonalý. Celý Batesův motel je perfektní divácký zážitek. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama