Reklama

Reklama

A zasa tí Mupeti!

  • Česko A zase ti Mupeti! (viac)
Trailer 2
Bábkový / Muzikál / Dobrodružný / Krimi / Komédia / Rodinný
USA, 2014, 107 min (Special Edition: 119 min)

Réžia:

James Bobin

Kamera:

Don Burgess

Hrajú:

Ricky Gervais, Ty Burrell, Tina Fey, Tom Hiddleston, Christoph Waltz, Debby Ryan, Danny Trejo, Ray Liotta, Usher, Frank Langella, Til Schweiger, Dexter Fletcher (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Muppeti po návrate na divadelnú scénu zožali obrovský úspech a na jeho vlne sa chce zviesť kdekto. Šéfa súboru, žabiaka Kermita, a jeho priateľov osloví manažér Dominic Badguy (Ricky Gervais) a navrhne im, aby vyrazili na svetovej turné. Muppeti netušia, že ich chce zneužiť najhľadanejší zločinec sveta, Constanine, ktorý pripravuje lúpež storočia a ich turné zakomponoval so svojho zlovestného plánu. Contantine ukradne Kermitovi identitu a hviezdu súboru zatvoria do väzenia namiesto neho. Kermitov dvojník vyráža s Muppetmi na turné do Európy, počas ktorého pripravuje veľkú lúpež šperkov. Lenže Muppeti už onedlho začnú byť podozrievaví, pretože Kermit sa na seba veľmi nepodobá... Zatiaľ čo Sam Eagle a inšpektor Jean Pierre Napoleon (Ty Burrell) vyšetrujú, Muppets zistia, že ich šéf Kermit sa akosi podivne zmenil. Skutočný Kermit sa medzitým zúfalo pokúša utiecť z väzania, aby zastavil podvodníka, ktorý sa za neho vydáva. Keď Walter, Fozzie a Animal konečne odhalia pravdu, začnú sa preteky s časom. Vlastnými silami musia zastaviť zloducha Constantina a zmariť plánovaný zločin storočia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (43)

Trailer 2

Recenzie (46)

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Mnohem horší než jednička. Jakoby se tvůrcům vytratila z dílka veškerá hravost, životnost a nápaditost a zůstala jen snaha pobavit co nejvíce cameo roličkami. Příběh je nudný, songy nezajímavé a ruský přízvuk Tiny Fey otravný. Pár povedených gagů se ale přeci jen najde. Na Muppety ale celkem zklamání. A to je tu Christoph Waltz tančící waltz a zpívající Danny Trejo. 50% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V slovenských televíznych vodách nie sú Mupeti moc známi. Kým zaoceánski kritici nešetria chválou a vsádzajú najvyššie hodnotenie jedno za druhým, Slováci sú triezvejší. Čím to? Bohužiaľ nie je film ani veľmi kvalitný, ako skôr vzbudzuje nostalgické pocity v tých, ktorí na show vyrástli. Mupeti vznikli v 50. rokoch pod rukami Jima Hensona. Deti vtedy túžili aj po niečom inom, než sú animáky a lá Dumbo a tak vznikla TV show s maňáskami. Muppets boli a aj teraz sú skôr infantilná záležitosť, ktorá však môže byť v určitom veku presne to, čo divák potrebuje. Či už ide o príbeh alebo o vtipy, cieľová skupina je jasná. Banda detí, ktorá potrebuje farbičky, príbeh losera a nejaké to ponaučenie navrch. Lenže tu zábava pre starších končí, v samotnom fakte, že deti vezmú príbeh za reálny, ale vy budete tušiť, že je to z časti paródia. Vtipy, ktoré sľubovali podarené plagáty, sa nekonajú. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všetky recenzie používateľa

Naprosto neskutečná nálož cameo rolí, ale co vlastně z toho. Zvláště ve srovnání s parádní jedničkou je tohle pokračování jen opravdu hodně nedobře nastavovaná kaše. Detaily jsou zde opět parádní, v celku to ale bohužel ani trochu nefunguje, což je taky značně díky tomu, že na to zkouší jít podobnou cestou jako Segelova reinventace, nicméně postrádá onen fanouškovský zápal. Možná jako televizní epizodka by to obstálo, jako vlastní full-lenght feature, který má následovat parádní jedničku, to ale prostě nefunguje. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

za tolik cameií (navíc mnohdy opravdu vtipných - Liotta,Trejo,Hiddleston,...) by určitě mnozí tvůrci stříleli,nicméně u druhých Muppetů platí obehrané - méně je někdy více.Dvojka je delší,výpravnější a v pravdě větší než jednička,ale to zákonitě neznamená,že je i lepší.Jednička svého času byla překvapivým a příjemným nostagickým zjevením s humorem,který ocenili i dospělí diváci.Dvojka pak ve své snaze být za každou cenu větší na tohle všechno zapomíná a i humoru,kdy by se divák (a hlavně ten dospělý) opravdu zasmál hodně ubylo.Vyloženým zklamáním Muppets Most wanted nejsou,ale narozdíl od jedničky je nejspíš nebudu chtít vidět znova...60% ()

vteco 

všetky recenzie používateľa

Velké zklamání. Charakter loutek stejně jako v prvním díle opět nevyužit a co víc, druhý díl na podobný způsob prostě úspěch mít nemůže. Tady se ani milovník Muppetů nemohl zasmát a být spokojen. Příběh je naprosto prázdný, až stupidní a zábava, která se zde objevuje může zaujmout leda tak děti, které ještě nejsou schopny chápat celý film. Jedno z mála plusů jsou skvělá camea, kterých je zde opravdu hodně. /45%/ ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (10)

  • Tina Fey sa na svoju rolu Nadyi pripravovala s dialektológom (človek zaoberajúci sa nárečiami). (joker211)
  • Natáčení probíhalo v Anglii na místech The Historic Dockyard Chatham v Kentu (ve filmu jako Berlín), RAF Upper Heyford v hrabství Oxfordshire (ve filmu jako gulag), Horsted Keynes Railway Station, Bluebell Railway v Sussexu, Wilton's Music Hall, Grace's Alley na Ensign Street ve Whitechapelu (ve filmu jako berlínské divadlo), Old Royal Naval College v Greenwich, Sheffield Park Railway Station, Bluebell Railway v Sussexu (ve filmu jako vlakové nádraží v Dublinu) a v Pinewood Studios v hrabství Buckinghamshire. Natáčení začalo v lednu 2013. (noelcoward73)

Reklama

Reklama