Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí příběh Charlese Dickense o naději a povznášející moci ducha. Je Štědrý den roku 1840 a zachmuřený londýnský obchodník Ebenezer Scrooge, který nemiluje nic jiného kromě peněz, právě pohřbil svého dlouholetého kolegu Jacoba Marleyho. Ten byl, podobně jako Scrooge, lakomý a schopný vyždímat z lidí i poslední minci. Pak v mrazivé a mlhavé vánoční noci vejde do Scroogeova domu Marleyův přízrak, který chamtivému Scroogeovi přináší pochmurné zprávy o jeho osudu po smrti. Stále je ale ještě čas, aby se svou krutost a lakotu pokusil odčinit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (64)

hrumsrt 

všetky recenzie používateľa

Svojí legendární předlohy se to drží poměrně věrně. Něco kritizovat trošku znamená přímo kritizovat Charlese Dickense. Patrick Stewart mi přijde, stejně jako už při několika jiných dalších případech, jako by se pro roli Ebenezera Scrooga narodil. Jen teda celé tohle dílo by mělo být poměrně sentimentální a setkání se třetím vánočním duchem by mělo eskalovat jako naprostý citový výlev. Je to dobré, ale poněkud mi tady chybí nějaká nadstavba.. 75% ()

1mArc0 

všetky recenzie používateľa

Tá televízna tvorba je o trochu rozdielna, ako tá ktorá sa premietaná v kinách. V podstate tu viac ide, ako dosiahnuť umenie, alebo podať divákovy umelecký zážitok. Vrelo odporúčam na vianočné časy. Je len škoda, že tá televízna tvorba upadá a máloktorému sa dnes chce zapnúť televízor, to len tak na okraj. /70 %/ ()

Reklama

MaedhRos 

všetky recenzie používateľa

Přečtení "A Christmas Carol" mě spolehlivě dostane do příjemně vánoční nálady i v červenci - způsob, jakým Dickens skloubil gotickou pochmurnost, sociální apel, zimní nostalgii a koňskou dávku pekelně přeslazeného sentimentu ve výchovný "příběh s ponaučením", na mě prostě zabírá dokonale. Tahle adaptace je velmi věrná předloze - a zabírá na mě úplně stejně... Přesto dávám jen 3/5. Mám totiž pocit, že kdybych Dickensovu předlohu nečetla, tenhle film by pro mě ztratil značnou část svého kouzla. Jako pohyblivá ilustrace je perfektní, ale sám o sobě až takovou sílu nemá. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vo vnútri mojej filmovej duši, som sa na ďalšie spracovanie môjho obľúbeného vianočného príbehu tešil, hlavne kvôli účinkovaniu Patricka Stewarta v úlohe bručouna Scroogea. Jeho herectvo, mnohými považované za jedno z najlepších jeho generácie ( a to vďaka shakespeareovskej škole ), mi malo dokázať že je na úlohu ako stvorený. Výzorovo síce veľmi nezapadá do kanónu predchádzajúcich ( a nasledujúcich ) predstaviteľov, jeho stvárnenie ale nemohlo nevíjsť. A tak sa aj stalo. Čo ma však zamrzelo a je to vidieť aj na mojom hodnotí je, že to ostatné ( a ostatní ) okolo neho, je vytuchlý TV prednes. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Starého cynika nemôžu napraviť ľudia, ale sú na to potrební až traja duchovia, a STRACH, o tom je tento príbeh. Príbeh trochu strašidelný, trochu milý, ale hlavne poučný. Nikdy som tomuto príbehu nevedel prísť na chuť, takže ani v tomto bezpochyby dobrom spracovaní mi neurobil vianočnú náladu. Je naozaj iba strach o svoj život to, čo dokáže človeka zmeniť? –––– Duchu, chci abys mi odpověděl. Jsou to stíny věcí, které se stanou, nebo jen stíny věcí, ktere se mohou stát? Všechny činy lidí mají své důsledky, když se v nich pokračuje. Ale když se ty činy změní, změní se důsledky. Musí to tak být i s tím, co mi ukazuješ. ()

Galéria (182)

Reklama

Reklama