Reklama

Reklama

VOD (1)

Kde bolo tam bolo, žil raz jeden kupec. Keď všetky jeho lode aj s drahocenným nákladom skončia na dne mora, všetok majetok úbohého muža (André Dussollier) pripadne jeho veriteľom, a tak nemá inú možnosť, ako sa spolu so svojimi šiestimi dospelými deťmi presťahovať na vidiek - jedným z nich je i láskavá, odvážna a neprehliadnuteľne krásna Belle (Léa Seydoux), jeho miláčik.  Počas jednej nie veľmi úspešnej obchodnej cesty ďaleko od domova ho osud zaveje na miesto, kde zjavne už celé roky ľudská noha nevstúpila – na pozemky nebezpečného Zvieraťa (Vincent Cassel), ktoré mu síce zachráni život viac ako veľkoryso vynahradí všetky straty, no ktorého nezmieriteľný hnev na seba privolá, keď nerozumne odtrhne jedinú nádhernú ružu pre Belle! Trest, ktorý Zviera žiada, je nepredstaviteľne krutý... Obchodníkov život! Belle sa obviňuje z toho, čo postihlo jej rodinu, koniec koncov otec tú nešťastnú ružu odtrhol pre ňu, preto sa rozhodne obetovať namiesto neho. V prekrásnom zámku Zvieraťa ju však nečaká smrť, ale život plný všadeprítomnej mágie, tichej radosti a zvláštnej melanchólie. Ako čas plynie, Belle a Zviera sa začnú opatrne zbližovať. Vždy, keď sa zámok ponorí do tmy, sny Belle poodhalia ďalší kúsok minulosti, vďaka čomu krôčik po krôčiku zistí tragickú pravdu – osamelé Zviera bolo kedysi  Princom (Vincent Cassel)! Odvážne vzdorujúc všetkým hrozbám sa Belle rozhodne pokúsiť o zdanlivo nemožné – zbaviť Zviera strašnej kliatby a zachrániť ho. A popritom spozná chuť pravej lásky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (312)

Dont 

všetky recenzie používateľa

Jako fanoušek české pohádkové klasiky Panna a netvor jsem si novou francouzsko-německou adaptaci nechtěl nechat ujít. Ovšem kvůli nepochopitelnému českému dabingu v kinech jsem si musel počkat až na doma. Potenciál tam určitě byl větší, obešel bych se bez zakletých psů, protivných sester i dalších šablonovitých postav nebo některých toporných dialogů, ale jako pohádková fantasy podle klasické předlohy mě to minimálně po výpravné a vizuální stránce naprosto uspokojilo. Snad jen to odhalení pravé podoby hostitele mohlo trochu počkat, na můj vkus snímek příliš brzy ztratil kus ze svého kouzla. Pozitivně hodnotím i obsazení hlavní dvojice a tak jen četné výše uvedené nedostatky a negativa mi překazily přidat čtvrtou hvězdu. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Dějově je to zase něco jiného než starší verze od Cocteaua, Herze a Disneyho, což je fajn (obzvláště zajímavé mi tam přišlo, že tam ještě před Kráskou byla jiná žena). Za nejsilnější stránku této verze považuji úchvatnou výpravu a celkový vizuál, který je prostě skvostný, a film mě tím vyloženě okouzlil. Stejně tak kostýmy herců jsou nádherné. Celkově mi přijde, že je z toho filmu znát, že musel stát strašný prachy (na evropské poměry), a že vyloženě vyžaduje velké plátno v kině, aby se plně rozvinul do svých estetických kvalit. Co mi už přišlo trochu slabší, byla úroveň některých speciálních efektů, včetně samotné masky titulní postavy (která na mě navíc spíš působila jako legrační Kocour z Bulgakovova Mistra a Markétky). Rovněž mi nesedlo samotné obsazení titulních postav - Vincent Cassel mi zde ve svých 47 letech přijde pro roli zakletého prince příliš starý, a Léa Seydoux mi pro změnu nepřijde pro roli Krásky dostatečně atraktivní, s těmi svými věčnými kruhy pod očima a olbřímí mezerou mezi předními zuby. Jasně, je zajímavá, ale prostě podle mě ne typově vhodná pro takovou roli. (Bez zajímavosti mi ani nepřišlo, jak byla její postava emancipovaná a jak Zvířeti na začátku vzdorovala - možná o to víc se ale člověk na konci diví, kdy se teda vlastně stihla do Zvířete zamilovat). Za mě tedy nakonec spokojenost - a pocit, že je zde tento film mírně podhodnocený (aktuálně 62%). ()

Reklama

Chickenka 

všetky recenzie používateľa

Pohádka to byla v celku hezká, jelikož se i tvůrci drželi verze od Madame de Villeneuve, čeká diváka i místy překvapení, co se stane. Herecké duo Leá Seydoux a Vincent Cassel bylo zvolené na jedničku, ale bohužel oni dva nedokáží utáhnout místy nepochopitelnoi dějovou linku. Nevšimla jsem si, kdy se Kráska do Netvora zamilovala....? Možná bych šla s hodnocením i výše, ale druhý den jsem si pustila Zlobu a tam se triky, i když jak je všude zmiňováno 3x dražší, nedají s francouzskou snahoi vůbec srovnávat, i děj je tam více propracovanější. Proto musím hodnotit jako slabší nadprůměr, i přes to, že film byl prioritně určen pro malé diváky, nemyslím si, že se jim film bude líbit, místy je až moc temný. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Technicky mimoriadne kvalitný a pôsobivý snímok ( vzhľadom na to, že ide o európsku produkciu s triezvym rozpočtom, Hollywood tu dostáva jasnú facku ), ktorého najsilnejšou zbraňou je jeho špičkový vizuál. No zbraňou jedinou. Akosi sa nedarí navodzovať rozprávkovú atmosféru a nefunguje ani občasná pochmúrnosť. Zdĺhavo sa vlečieme filmom nevyvolávajúcim žiadnu emóciu, až na tú jedinú, ktorou je povzdych nad majstrovskou formálnou stránkou. Gans vie aj lepšie. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,POKIAĽ NEVERÍŠ MNE, TAK DÔVERUJ ASPOŇ KARTÁM." __ S Kráskou a zvieraťom to vôbec nie je ľahké. Každý z tvorcov hranej verzie je postavený pred ťažkú úlohu, ako námet uchopiť a či ho vystavať ako rozprávku (pre deti), alebo ho určiť skôr staršiemu publiku. Najvhodnejšou možnosťou by mala byť - ako to v takýchto prípadoch býva - ,,zlatá stredná cesta“, na ktorú sa snažil dať aj Christophe Gans, miestami však predsa len poblúdil. Na Krásku a zviera som sa naozaj tešil, aj keď som vďaka skúsenostiam s predchádzajúcou režisérovou tvorbou vedel, že nie všetko dopadne ideálne. Zo začiatku, kvôli prehnaným archetypom, film ozaj vyzerá na riadny prúser, dokonca som si začal vravieť: ,,Ja som to vedel...“ Po počiatočnej skepse neostane režisér a scenárista v jednej osobe nič dlžný svojim hororovým koreňom, dokonca v scénach, kedy je už zviera na scéne, no nevidíme jeho tvár, riadne prituhuje a v takých momentoch sa o rozprávku nejedná ani náhodou. Naopak, vždy keď sa zjavia na scéne ,,roztomilé zakliate psíky“ sĺzava celý film do infantilného predstavenia v snahe uspokojiť potenciálne masy, čo je však pre vybudovanie jednotnej atmosféry zničujúce. Okrem toho, postáv je zbytočne veľa, sú prakticky nevyužité, prípadne zbytočné, navyše ich motivácie, pravdepodobne z dôvodu diváckej znalosti predlohy, tu nie sú nijako hlbšie predstavené. Vedľajšej línii súvisiacej s kliatbou nemožno uprieť prepracovanosť. Vizuálne je film natoľko uhrančivý, že občas spadáva do gýču (plačúca socha), dokonca mám silné podozrenie, že sa Gans inšpiroval Burtonovou ,,Alenkou v ríši divov“, veď aj hudba znie niekedy až elfmanovsky. Miesto nezmyselne efektného finále, mal ísť príbeh viacej do hĺbky, rozvinúť chýbajúcu ľúbostnú líniu a zároveň neskončiť v závere predčasne. V zásade však nad videným vyslovujem skôr spokojnosť, počiatočné obavy sa nenaplnili aj keď nevydarený český dabing nepochybne ubral filmu na výraze. Každý, kto ide porovnávať s Herzovou verziou je úplne mimo. Gans nakrútil film čerpajúci z Cocteauovho diela, pravdepodobne jeho novodobú kópiu. (1852. hodnotenie, 134. komentár k filmu) ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)

Súvisiace novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (viac)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (viac)

Reklama

Reklama