Reklama

Reklama

Temný prípad - Série 2

(séria)
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvorcovia:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrajú:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Detektív Ray Velcoro (Colin Farrell) z fiktívneho mesta Vinci neďaleko Los Angeles je zločinec, ktorý zároveň presadzuje zákon. Kriminálnikovi Frankovi Semyonovi (Vince Vaughn) hrozí, že príde o vybudované impérium, keď nečakaná vražda obchodného partnera prekazí jeho plány na poctivé podnikanie. Keď príde na korupčné praktiky, Frankovým najbližším spojencom je jeho amorálna manželka, bývalá herečka Jordan (Kelly Reilly). Šerifka Ani Bezzeridesová (Rachel McAdamsová) sa svojou rozhodnosťou a nekonvenčnou etikou často stavia proti systému a do hry vstupuje aj vojnový veterán a príslušník kalifornskej diaľničnej polície Paul Woodrugh (Taylor Kitsch), keď objaví miesto vraždy, čím sa spustí vyšetrovanie, do ktorého sú zapojené tri policajné tímy, niekoľko konšpirácií a miliardy dolárov. (HBO Max)

(viac)

Zaujímavosti (13)

  • Fiktívne mesto Vinci z 2. série Temného prípadu má až pozoruhodne veľa podobných charakteristík ako reálne mesto Vernon – priemyselný charakter a blízkosť LA, typická vodárenská veža, podobné zloženie obyvateľstva, starostovia oboch miest žijú v rozľahlých rezidenciách mimo svojho mesta či záhadná smrť vysokopostaveného mestského úradníka a následné vyšetrovanie celého mestského aparátu pre korupciu a zneužívanie verejných financií. (Rorschach_SK)
  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)

Reklama

Reklama