Reklama

Reklama

VOD (1)

David Wozniak (Vince Vaughn) patrí do armády nezadaných, ťahá mu na štyridsiatku, životom sa pretĺka v mikine a teniskách a nechýba mu vlastne nič okrem zodpovednosti a akýchkoľvek ambícií. Hociktorý našampónovaný borec v obleku by ho jednoducho označil za „lúzra“ a súhlasili by aj všetky jeho bývalé priateľky. Ale ak si spomenieme na porekadlo „Zapovedaného chleba sa najviac naješ“, na Davida teraz čaká doslova celá pekáreň. Zistí totiž, že je biologickým otcom 533 detí. Áno, 533. Slovom päťstotridsaťtri. Pred 20 rokmi daroval za peniaze spermie a jeho spermobanka mu teraz posiela veľmi zaujímavé úroky. Všetky jeho deti navyše chcú, aby ich biologický otec vyšiel z utajenia. Utiecť, presťahovať sa, zmeniť si meno, nebrať telefóny, neotvárať dvere? Bežné riešenia David na počudovanie zavrhne. Namiesto toho sa v slabej chvíľke rozhodne vykašľať na rady svojho právnika a otvorí Pandorinu skrinku - obálku s fotkami a životopismi svojich čerstvo dospelých detí a rozhodne sa ich potajomky spoznať. Je to dobrý alebo zlý nápad? V každom prípade veľmi zábavný. (TV Markíza)

(viac)

Videá (32)

Trailer 2

Recenzie (361)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Vince Vaughna v poměrně inteligentní rodinné komedii se sklony k sentimentalismu bych zrovna nečekal. Originál neznám, ale remake mě pobavil, místy i lehce dojal a překvapivě vzhledem k tématice se vyhl nechutnému či sexistickému humoru, což je pro jednou hodně fajn změna. Film je tedy vhodný i pro mladší diváky. Faktem ale je, že (tradičně debilní) český název může být hodně závádějící, takže pochybuju, zda rodiče dovolí své ratolesti mrknout na film se slovem "sperma" v názvu. Samotný příběh, ač v základu idealistický a těžko reálný, je prezentován hodně uvěřitelně a lidsky. A pro tento typ filmu já mám prostě slabost. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Tá scéna, keď všetky deti prišli za svojim "otcom" do nemocnice bola dojemná, ako stretnutie detí Nicholasa Wintona so svojim záchrancom. ;-) Ale nie, bol to pomerne trápny gýč, ktorý nevedel, či chce byť serióznou drámou alebo komédiou a nakoniec z toho nebolo ani niečo, čo by sa podobalo dráme, ani niečo, na čom by sa dalo zasmiať. ()

Reklama

Grran 

všetky recenzie používateľa

Příjemná oddychovka, která se naprosto příčí svému českému názvu. Je to ideální film pro nedělní pohodu, kdy se člověk chce zasmát, ale i se nechat dojmout. Smutný překlad Pozdravy ze spermabanky sice s pointou filmu koresponduje, avšak nechává pachuť něčeho perverzního, což u tohoto skvělého filmu je opravdu zcestné. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

ken scott prerobil do mainstreamovejšej podoby svoj film "starbuck". ten som nevidel, no podľa všetkého bude zrejme lepší (aj tu na čsfd má o 5% vyššie hodnotenie). takýto krok sa logicky a racionálne dá pochopiť, je to naozaj zaujímavo postavený a vymyslený príbeh. v tejto cukrovej hollywoodskej politicky korektnej a family friendly pozlátkovej verzii to však miestami až príliš zaváňa fabrikovaným altruizmom a emočným tlačením na pílu; ale je to miestami celkom príjemné vymývanie mozgu, ktoré dojme - vyčarí aj úsmev, aj slzu, len to netreba brať príliš vážne; vaughn je klasicky nemotorný a nemožný, no bavil ma chris pratt a cobie smulders v policajnej uniforme - nová sexuálna fantázia; + cast wozniakovej rodiny (bratia a otec) je "lovely"; uber-rodinný film a totálne americká oslava otcovstva, ktorú slabšie (rozumej - silnejšie, teda náročnejšie a na hollywood alergické) povahy nemusia rozdýchať a hlavne v závere budú potrebovať dávku inzulínu. ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

"I don't have mental problems. - When we're in court, I want you to say it exactly that way." Kanadský film Starbuck jsem neviděla, popravdě jsem se o něm dozvěděla těsně před psaním komentáře, takže nemohu posuzovat, nakolik amíci zase něco obšlehli od jiné země, ale mě se to líbilo, tak co:) Na to, že je to totálně ujeté téma, je to natočené relativně decentně a tak se z toho stala naprosto pohodová komedie, kdy mi i ukápla slzička. "Did you bring me here to expose me? - No. I wanna keep you all to myself." řekl s pohledem naprostého psychopata aneb Vigga bych nechtěla mít jako syna. Na jednu stranu by nemuselo být špatné mít 141 sourozenců s nimiž může člověk trávit čas a bavit se, ale těžko říct, jestli by mě zase nesralo 141 sourozenců, bohatě mi stačí ten jeden můj :D "How would a normal person handle the situation like this? - A normal person would not be in this situation." ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (7)

  • Pracovným označením filmu bol názov Starbuck. (MikaelSVK)
  • David Wozniak (Vince Vaughn) má hnedé oči, no veľké množstvo jeho potomkov má oči modré. Z genetického hľadiska, nakoľko je "gén hnedých očí" dominantný, to nie je možné. (Lukoh)

Reklama

Reklama