Reklama

Reklama

Miluj ma alebo odíď

  • Česko Miluj ma alebo odíď (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Matka a dospievajúca dcéra v zápase o toho istého muža. Tri kamarátky v najlepšom veku sa rozhodnú osláviť na chalupe rozvod, štyridsiate narodeniny a nové sexuálne dobrodružstvo. Nepočítajú však s príchodom Zuzinej šestnásťročnej dcéry Miry, ktorá si okrem rebelantstva voči svetu konvencií prinesie aj nenávisť k matke a túžbu byť za každú cenu milovaná. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (19)

Martin741 odpad!

všetky recenzie používateľa

Dokazesa tu vobec natocit a riesit aj volaco dolezitejsie nez medziludske vztahy? Preco sa za totality tocila kopa skvelych filmov, hoci nebola sloboda a bola diktatura jednej strany? Preco teraz, ked su moznosti a sloboda, nedokazeme natocit NIC PORIADNE, len lacno zmykat medziludske vztahy? Preco sa musi tocit furt a furt a furt takyto hnoj? 0 % ()

Luckyman 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavý film, ale miestami až priveľmi nudné a naťahované. Celkovo je to lepší priemer a niekedy sa človek aj dobre pobavil a nasmial. Je to o medziľudských vzťahoch a tie sú, ako všetci vieme, dosť komplikované a nevyhneme sa tomu ani v tomto filme. Dobre, že nebol dlhší, lebo by to pre neho dopadlo len horšie. Takto je to tak akurát a dá sa to zniesť, ale človek sa musí poriadne zamyslieť a vidieť v tom hlbšie súvislosti a hlavne čo chcel básnik povedať. ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa

Slovenské drama Marianny Čengel Solčanské ( Únos, Sviňa ) o rozvedené matce v podání Evy Bandor, která se dvěma kámoškama, chorou matkou a dvěma dcerami, přičemž ta s červenými vlasy ji nenávidí, tráví víkend na jakési chatě uprostřed ničeho, kam za nima přijede exmanžel Marko Igonda. O tomto depresivním díle bych si udělal obrázek už podle věnování na konci ( škoda, že nebylo na začátku, moje očekávání bych krotil ) " věnováno všem, které jsme milovali a oni nás opustili " . Absolutně neznámý film a o kterém nemůžu říct, že byl špatný, ale prostě ta zoufalost všech postav byla ubíjející.... a ten konec tomu dal korunu. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dal som šancu slovenskému filmu, aby som videl kam naša kinematografia smeruje. Zdá sa, že nikam, len prešľapujeme na mieste a čakáme na odpich. Herecké výkony prijateľné, neskĺzli do trápnosti, ale rezervy sú. Slečna v červených vlasoch, zahrala ok, ale artikulovať! Výsledkom sú občas nezrozumiteľné dialógy, ktorým nepomáha ani zbytočne hlasitá hudba a ruchy. Prístupnosť od 18 rokov je trochu prestrelená, dokopy tu okrem pár nadávok, ktoré deti aj tak začujú v škôlke a jedného vibrátora nič nie je. Vulgarizmov tu síce bolo trochu viac než je na jeden slovenský film bežné, ale ich prezentácia bola v rámci možností prirodzená a netrhali uši ako v iných filmoch. Filmy o vzťahoch vždy boli a budú, lákavé väčšinou nie sú,a le záleží od podania a príbehu. Celkovo priemer, ktorý neurazí ale ani nenadchne. 60%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Slovenský Sex v meste všetkých generácií na dedine. A podstatne existencionálnejší a depresívnejší. SK kinematografia je začarovaný kruh. Filmy sú enormne drahé, ale stále vyzerajú ako materiál do televízie a aby sa zaplatili, museli by sme do kina ísť na každý film všetci. Na Miluj ma... nevidím žiaden dôvod ho vidieť v kine, pár záberov peknej krajiny ten dôvod nebude. A nebude to ani podľa mňa celkom slušný a relatívne uveriteľný scenár. A prečo to tak je, je otázkou na filmárov. Napriek tomuto hendikepu ma film donútil trochu popremýšľať nad Čengelovej prístupom, pretože ona vidí ako zdroj šťastia a nešťastia žien výhradne mužov, čo je dnes síce celkom konzervatívny postoj, ale stále na tom niečo bude aj v 20. vlne feminizmu. Platí to aj opačne, chlapi sú bez žien stratení ešte viac. Trochu škoda, že režisérka viac nerozvinula hru so symbolmi, myši a mačka naznačovali, že by to šlo. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama