Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh talentovaných židovských detí, ktoré počas 2. svetovej vojny bojujú o holý život. Poltava, začiatok štyridsiatych rokov. Židovské deti Abraša a Larisa majú vďaka svojmu mimoriadnemu hudobnému nadaniu prezývku zázračné deti. Láska k hudbe zvedie ich cesty dohromady aj s malou Hanou, ktorá pochádza z nemeckej rodiny. Ich malý a priateľský svet, v ktorom je hudba na prvom mieste, sa však rozpadne na kusy po napadnutí ZSSR nacistickým Nemeckom. Pre Abrašu a Larisu a ich rodiny sa začína boj o holý život. Ako sa k tomu postaví Hana a jej rodičia? (STV)

(viac)

Recenzie (25)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Příběh o přátelství navzdory dějinám. 1) Mimořádně nadaný (a velmi přitažlivý, dodávám) houslista (druhé dítě bulharských rodičů, oba jsou rovněž houslisty) Elin Kolev (již ve svých 12 létech koncertoval v Carnegie Hall) byl vybrán v konkursu do role Abraši ve svých 14 letech. Všechna hudební čísla ve filmu hrál osobně. 2) Nesedne mi, že Ukrajinci ve filmu hovoří německy. U americké produkce bych se nedivil, ale zde v Evropě bych očekával větší míru empatie. Sovětší důstojníci NKVD se chovají jako Němci a i tak mluví. Inu, co se divím - jsou to Němci...jenom v sovětských uniformách. 3) Zaujala mě i postava velitele SS-Standartenfuhrera Schwartowa v podání 64letého Konstantina Weckera, jednoho z nejoblíbenějších německých písničkářů, skladatele, autora a jak vidět, i výborného herce. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Od Zázračných detí som nečakal žiadne zázraky, ale krátky tv spot na STV1 sľuboval i akciu a ja som akosi čakal trošku dramatickejší príbeh. Poteší ma však každý film z tohto obdobia, ale tu niekto šikovne nastrihal do spotu jedinú akčnú scénu, ktorá vo filme je. Nevadí, i príbeh o talentovaných deťoch mi dal to, čo v týchto filmoch hľadám- iný pohľad na známe udalosti. V mnohých miestach to chcelo pritlačiť na emócie, alebo vytrieskať z hercov výkon, z ktorého by občas zamrazilo, ale nepodarilo sa. Možno by pomohlo vidieť film v pôvodnom znení s titulkami. Všetko kolíše tesne na hranici priemeru, štvrtú hviezdu tradične dávam pre moju slabosť pre vojnové príbehy. Chápem i priemerné hodnotenia. Čakal som trochu viac, ale sklamaním by som to nenazval. 70%. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Z mého pohledu se tady Němci drželi spíš zpátky, takže na nějaké scény, při kterých tuhne krev v žilách, rovnou zapomeňte. Víc než o cokoliv jiného se tady jedná o to, že i během hrůz II.SV k sobě mohou Němci a Židé cítit přátelství. Dalo se tu sice přitvrdit, přidat na válečné atmosféře a vytřískat tak z příběhu víc emocí, ale díky nádherné hudbě a dobrým hercům se dalo ledacos přehlédnout. Wunderkinder sice nepatří k těm nejlepším německým válečným filmům, ale pořád se jedná o solidní standard, který jsme od našich západních sousedů zvyklí. 70% ()

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Silný príbeh, v ktorom vám zázračné židovské dietky naservírujú nielen nádhernú klasickú hudbu, ale aj úprimné priateľstvo, za ktoré sa oplatí bojovať. Bojuje sa tu ale hlavne o holý život, a preto nechýbajú intenzívne emócie a napätie, ktoré je výborne vystupňované až do úplného záveru. Trošku mi však vadil zidealizovaný pohľad na situáciu na východe a vľúdnejšie správanie sa fašistov. A aj keď je poznať nemecký rukopis, bola som týmto dojemným dielom milo prekvapená. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vojnová dráma, ale len s malou dramatickosťou. Myšlienky, ktoré chcel film riešiť boli položené správne a správne vyložené. Deti sú tým zrkadlom pre dospelých, pretože nerozlišujú ľudí podľa iných kritérií, ako je dobro a zlo. Ale celkovo to bolo bez toho zásadného prežívania divákom. Bez toho pocitu, vďaka ktorému si film zapamätáte nadlho, ak nie navždy. Tu to chýbalo a pri tom množstve vojnových drám sa snímok len stratí a dostane do zabudnutia. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • Film je venovaný pamiatke viac než 1,5 milióna židovských detí, ktoré zahynuli počas 2. svetovej vojny. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na Ukrajine, prebiehalo natáčanie výlučne v Nemecku, a to okrem iných miest aj v metropole Berlín či Brandenburgu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama