Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh talentovaných židovských detí, ktoré počas 2. svetovej vojny bojujú o holý život. Poltava, začiatok štyridsiatych rokov. Židovské deti Abraša a Larisa majú vďaka svojmu mimoriadnemu hudobnému nadaniu prezývku zázračné deti. Láska k hudbe zvedie ich cesty dohromady aj s malou Hanou, ktorá pochádza z nemeckej rodiny. Ich malý a priateľský svet, v ktorom je hudba na prvom mieste, sa však rozpadne na kusy po napadnutí ZSSR nacistickým Nemeckom. Pre Abrašu a Larisu a ich rodiny sa začína boj o holý život. Ako sa k tomu postaví Hana a jej rodičia? (STV)

(viac)

Recenzie (25)

Aky 

všetky recenzie používateľa

Velice poutavý civilně natočený film, v němž se emoce nechávají na divákovi a necpou se mu exaltovanými výkřiky a záběry. Zajímavé je už prostředí židovsko-německo-rusko-ukrajinské v počátcích druhé světové války, kdy Němci vítězí, Ukrajinou současně okupují i osvobozují a Židé standardně nepatří nikam. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Další ryzí německá záležitost, která se sama snaží zodpovědět traumata samotné druhé světové války. Líbí se mi, jak se Němci k tomu všemu postavili. Je totiž vidět, že se snaží naprosto objektivním okem přihlížet na okolnosti tehdejší doby a o tom je vlastně i příběh zázračných dětí, které ale zase tak šťastné dětství neměli. Ve všech ohledech je to ale povedený film, který se chvílemi možná až moc táhne, což je u dramat častý jev. Hudba nádherná, herci naprosto skvělí, o to víc si jich člověk váží, když ví, že to jsou ještě děti no a samotný příběh? Ten snad dokáže napsat jenom samotná válka! ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Z mého pohledu se tady Němci drželi spíš zpátky, takže na nějaké scény, při kterých tuhne krev v žilách, rovnou zapomeňte. Víc než o cokoliv jiného se tady jedná o to, že i během hrůz II.SV k sobě mohou Němci a Židé cítit přátelství. Dalo se tu sice přitvrdit, přidat na válečné atmosféře a vytřískat tak z příběhu víc emocí, ale díky nádherné hudbě a dobrým hercům se dalo ledacos přehlédnout. Wunderkinder sice nepatří k těm nejlepším německým válečným filmům, ale pořád se jedná o solidní standard, který jsme od našich západních sousedů zvyklí. 70% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Od Zázračných detí som nečakal žiadne zázraky, ale krátky tv spot na STV1 sľuboval i akciu a ja som akosi čakal trošku dramatickejší príbeh. Poteší ma však každý film z tohto obdobia, ale tu niekto šikovne nastrihal do spotu jedinú akčnú scénu, ktorá vo filme je. Nevadí, i príbeh o talentovaných deťoch mi dal to, čo v týchto filmoch hľadám- iný pohľad na známe udalosti. V mnohých miestach to chcelo pritlačiť na emócie, alebo vytrieskať z hercov výkon, z ktorého by občas zamrazilo, ale nepodarilo sa. Možno by pomohlo vidieť film v pôvodnom znení s titulkami. Všetko kolíše tesne na hranici priemeru, štvrtú hviezdu tradične dávam pre moju slabosť pre vojnové príbehy. Chápem i priemerné hodnotenia. Čakal som trochu viac, ale sklamaním by som to nenazval. 70%. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ďalší nemecký pokus o umelecké stvárnenie rozporuplnej doby. Pokus poctivý a celkom úspešný. Je prirodzené, že kto chce, môže vo filme nájsť viacero problémových miest, ale sympatické je už vôbec to, že toľko rokov po vojne sa ešte nakrúcajú filmy, ktoré reflektujú zložitú dobu a vzťahy, ktoré sa v nej utvárali. Krásna hudba filmu i deju hodne pomohla. Inak by v ňom bolo viac cítiť istú schematickosť. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na Ukrajine, prebiehalo natáčanie výlučne v Nemecku, a to okrem iných miest aj v metropole Berlín či Brandenburgu. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke viac než 1,5 milióna židovských detí, ktoré zahynuli počas 2. svetovej vojny. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama