Reklama

Reklama

Príbeh napínavého thrilleru Hra peňazí sa odohráva v reálnom čase kde sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo veľmi vyhrotenej situácií potom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj majetok. Počas vypätého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose miliónom divákov, sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie, ukrývajúcu sa na pozadí súčasných búrlivých a pretechnizovaných globálnych obchodných trhov. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (273)

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Napínačka jak má být. Nejlepší je samozřejmě Jack O´Connell, který mě bavil snad zatím ve všech rolích, co jsem viděl. George Clooney a Julia Roberts si odehrají své, ale je třeba říct, že už to nejsou herecké hvězdy první kategorie. Bavilo mě to od začátku - zajímavé téma, slušná zápletka. A celou dobu až do finále mě to drželo v napětí a očekávání. Stejně jako hlavní postava i já jsem tušil, že pro něj to bude konečná, ale doufal jsem v trochu jiný konec. Fakt, že hlavní záporák řekne, že to bylo špatné, by mi rozhodně nestačil. Před odkrytím svých karet bych ho donutil udělat víc. Vůbec mi nevadí, že něco podobného už bylo párkrát k vidění... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Thriller v devätdesiatkovom style s nejakou tou myslienkou na koniec. Vdaka solidnemu traileru a hviezdnemu obsadeniu som sa na to tesil. Ale vysledok mi v kazdom ohlade pripada priemerny a na pecky typu Vyjednavac, Mesto sialencov alebo Vykupne sa to absolutne nechyta. Asi najväcsi problem vidim v postave unoscu, ktore je neschopny hlupak. A jeho predstavitel je uplne nevyrazny. Dialogy medzi nim a Clooneym mali zbesilo a napinavo pohanat cely film. Ale to sa nekona. Clooney tiez prilis nenadchne. Polovicu filmu je zarazeny a len obcas sa konecne rozohni az to ma poriadne grady. Ale kedze nema adekvatneho partnera/protivnika, tak je to len jednostranny dialog. Julia Roberts je cely cas v pozadi a pripadala mi viacmenej zbytocna. Z ostatnych postav zaujme uz len sympaticky kameraman Lenny Venito. Samotna pointa, kvôli ktorej tento film vznikol je sice pekna ale nijak objavna. Predsa len by si ale zasluzila lepsi film ako tento tuctovy priemer na jedno pozretie. 5/10. P.S: Napadol ma namez na podobny film, ktory by vznikol u nas. Nejaka nestastna babicka by vtrhla do jednej z tych relacii v ktorych môzete vyhrat peniaze, ked vylustite uplne primitivnu tajnicku, ale nikdy vas neprepoja do studia. S bombou by vyzadovala, aby sa dostavil ten podvodnik zo zahranicia, ktory to okradanie priamo v TV prevadzkuje, dalej sef televizie, aby sa vyjadril ci mu nevadi vysielat podvodne relacie a nakoniec aj policia a nasi politici, ci im nevadi, ze sa deje zlocin v priamom prenose. Nakoniec by sa aj tak nic nezmenilo, ale snad by to bol lepsi film ako Money Monster a nasi dôchodcovia by sa uz snad nenechali oblafnut tymito podvodnikmi. ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Jodie za kamerou má režijní ruku pevnou, Julia a George před kamerou jsou sehraná dvojka i když Geroge dostává mnohem víc prostoru a víc si to užívá, příběh má spád, nechybí mu lidský rozměr. V podstatě by se dalo říci, že všechno klape a funguje jak má, že tahle Hra peněz má samá pozitiva a jistoty. Přesto to, překvapivě, jako celek zdaleka není tak strhující a kulervoucí jak by mohlo a index filmu bude mít na burze mé paměti pravděpodobně sestupnou tendenci, bez naděje na obrat. Kdybych draze nakoupil, nejspíš bych litoval, takhle mě pokles akcií Hry peněz zase tolik netrápí. Druhou šanci už stejně nejspíš nedostanou. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku mě film spíš nebavil,už to,jak bez emocí bylo to rádoby přepadení natočený,bylo dost na pohlavek.Navíc píčus ,co věřil na kecy baviče,a pak ho chtěl pod pistolí hnát k zodpovědnosti?Pak se ale film docela rozjel,a mě to začalo hodně bavit.Podle mě zručně natočený drama,na stoprocentně aktuální téma týhle zkurvený doby,a bejt tam vygradovanej konec,míň reálnej,šel bych na plnou palbu.Sedlo mi to až nevídaně.80%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $27miliónovTržby USA $41,012,075Tržby Celosvetovo $93,282,604Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,290,302Tržby za predaj DVD v USA $2,115,888║ Jodie Foster milo prekvapuje s ucelenou sviežou réžiou. Ponúkne strhujúci príbeh z oblasti televízie a bankovníctva, kde sa ani na moment nenudíte a pekne nás kŕmi dávkami napätia a herecky opäť dominujú známe tváre. /videl v kine: 80%/ ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (9)

  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)
  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama