Reklama

Reklama

Galileo

(relácia)
Publicistický
Slovensko, 2012, 26 min

Obsahy(1)

Veda za všetkým okolo nás.  Všetci sa pýtame, prečo je svet taký, aký je a prečo funguje všetko tak, ako to funguje. Ale málokto sa na to aj opýta. Galileo – vzdelávací magazín, vám ponúka odpovede, ktoré môžete nielen vidieť, ale nad ktorými môžete aj žasnúť a ktoré pochopíte. Galileo je fenomén, ktorý dokáže vysvetliť jednoduché, bežné, ale aj zložité veci okolo nás úžasným, jednoduchým a zrozumiteľným spôsobom. Je receptom na poznanie, ako život funguje v zákulisí. Otvára dvere do inak skrytých a niekedy aj zakázaných svetov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (11)

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Ľudia, prečo odsudzujete tento program? Lebo to moderuje otrasný Nykodým? No je pravda, že ani ja ho nemusím :), ale program ako sám o sebe je perfektný. Každý deň sa teším na reportáže Jana Schwidereka a jeho kolegov. Veď ako by sme vedeli čo treba robiť, keď stretnete krokodíla, ako by ste videli skvelých akrobatov a ako by ste si "frajersky" zaviazali šnúrky? S týmto programom STV som maximálne spokojný, preto *****. ()

SKreyn 

všetky recenzie používateľa

Síce je to kópia nemeckej relácie s rovnomenným názvom, tak to stačilo len predabovať a pridať moderátora, no som rád, že to dávajú na STV1. Určite to je lepšie ako keby dávali ďalšiu telenovelu alebo podobnú kravinu. Pomaly sa STV začína približovať programovo ku kvalitnejšej ČT, ktorá je plná rôznych náučných a prírodopisných programov. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zo súčastným stavom slovenskej verejnoprávnej televízie nie som spokojný. Rozčuluje ma, že musím každý mesiac povinne platiť koncesionárske poplatky aj keď sa prakticky vôbec na STV nepozerám. Pretože ono sa tam nie je na čo pozerať. Ich programová štruktúra je príklad skôrnatenej stagnácie a nemohúcnosti. Málo kedy sa im podarí vyprodukovať niečo zaujímavé. Náučná, publicistiká relácia "Galileo", ktorú uvádza Martin Nikodým, sa uberá dobrým smerom. Dokáže ponuknúť jednoduché vysvetlenia, týkajúce sa zložitých tém, pomocou dobre spracovaných reportáži. ** ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Veda na naše obrazovky určite patrí, chce to však viac informácií, viac pútavosti a viac popracovať na detailoch. Že je to tak trochu kópia, hlavne, že niečo funguje, lebo z programov o vede si pamätám len VAT, ktorý je na približne rovnakej úrovni. Vedecko-výskumné programy sú pre nás potrebné ako soľ do jedla, keďže ich zanedbávame. Tento program má svoj potenciál vypracovať sa na veľmi dobrý program, to však ukáže čas, odo mňa 60%. ()

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Mám veľmi rád náučné programy i dokumenty, ale toto je poprvé zlátanina amatérsky spracovaných informácií či reportáží, a podruhé 26 minút je príliš krátky čas na vytvorenie kvalitného programu v takomto žánri. Možno by som túto reláciu zaradil medzi náučné programy pre deti, ale celkovo je to slabé. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama