Reklama

Reklama

Divoké Slovensko

(TV film)
  • Česko Krásy divokého Slovenska (viac)

Obsahy(1)

Medvede, rysy, orly ... Kde v celej Európe sú títo predátori prirodzenou súčasťou lesa? Vo vysokých horách, ktoré nie sú doteraz poznačené masovou turistikou? Alebo na miestach, kde rieka neskrotne tečie nížinami nekonečných lesov a lúk? V jednej z krajín strednej Európy, na Slovensku, existuje takéto jedinečné miesto s nádhernou, nedotknutou prírodou a fascinujúcim životom zvierat... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (25)

Fjera 

všetky recenzie používateľa

Viděla jsem dokument v české verzi na tv seznam. https://www.televizeseznam.cz/video/dokument-tydne/nedotcena-divocina-slovenska-64022061 A vůbec nerozumím, proč si tvůrci české verze nevzali na pomoc k přírodovědnému dokumentu biology nebo jiné oborníky, kteří by jim pomohli. A zamezili trapnému komentáři s chybami. Bizoni? Ohrožený kapr? Tesařík obrovský, když na záběrech je tesařík alpský? Dabingová studia Soundsgate, tohle se fakt nepovedlo, zprznili jste skvělý dokument. ()

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že som ani netušil, že by na Slovensku mohol vzniknúť tak viuzálne príťažlivý dokument približujúci sa skvostom zo zbierky BBC. No lenže máme tu celkom veľký háčik - je to take ubehané - rýchle striedanie scén, aj komentár bol čitaný rýchlo. Viac by som si to užil v dlhých a pomalých výstupoch. Asi tvorcovia chceli ukázať všetky pekné zábery, ktoré sa im pri nakrucaní podarili (a že ich je požehnane), no bolo to mierne kontraproduktívne (veď za prvých 10 minút sme stihli obhliadnuť si jazvecov, rysy, medvede, ovce, sysle, orly a Spišský hrad...). Na druhej strane chválim, že sa dokument o niečo viacej venuje menej známym živočíchom, lenže ani pri nich sa nezastaví dostatočne dlho, jednoducho pomalšie, úspávankové tempo by bolo lepšie. A ani tá hudba sa mi tam veľmi nehodila, znela ako vytrhnutá z nejakej rozprávky. Vo výsledku ale pochvala, zábery krásne (mravcolev bol top), len to inak pospájať dokopy. ()

Reklama

YoZo8 

všetky recenzie používateľa

Mať v názve "divoké" a venovať sa hlavne vtáčikom a rybičkám je trošku trápne. Neponúknuť divákovi poriadne zábery vlkov, medveďov a rysov v takomto dokumente je veľký omyl. Síce sa ich človek dočká, no vo veľmi okrajových záberoch. Dokument je zaujímavý a relatívne pútaví, hlavne keď diváci vidia zákonom chránené a málo vídané zvieracie druhy. Vysoké hodnotenie dávam hlavne kvôli peknému vizuálu. Tak krásne zábery Karpát som jakživ nevidel. Zaujali ma aj kvalitne zábery miniatúrnych živočíchov. Na pár drobnosti a tomu nepodarenému názvu filmu je to dokument na úrovni. ()

skeptic 

všetky recenzie používateľa

Slovenský dokumentaristi mi už viackrát ukázali svoju dokumentaristickú vyspelosť a prekvapili ma. Tento dokument nie je výnimkou - vlastne trochu je... neprekvapil ma, je síce natočený vééľmi pekne, krásne zábery (skoro všetko v slowmotion) za ktoré by sa nemusela hanbiť ani BBC či National Geopraphic. No predsa ma neprekvapil ale ani nemusel...spokojnosť. No práve kôli tomu u mňa pomyselný "zenit" nedosiahol. ()

nascendi

všetky recenzie používateľa

Letom-svetom prírodnými zaujímavosťami Slovenska. Pri niektorých sa film zastaví dlhšie, okolo iných sa takmer preženie. Aj lokality sa striedajú nesystematicky, takže nesystematickosť bola najskôr programová a zdá sa mi, že mala aj leví podiel na úspešnosti filmu. Ako už uviedol Autogram ide o populárno-náučný film, ktorý sa vyhýba tvrdšej kritike geoinžinierskych, vodohospodárskych, poľnohospodárskych a iných zásahov do prírody a už vôbec nespomína kynoženie lesnej zveri a drancovanie lesov. Nakoniec, veď aj načo? Aj tak by sa nič nezmenilo. ()

Galéria (6)

Súvisiace novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (viac)

Reklama

Reklama