Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po taliansky

  • Česko Bonnie a Clyde po italsku (viac)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (91)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Ničím výnimočná súčasť filmovej komediálnej tvorby talianskej filmovej školy z osemdesiatych rokov minulého storočia. Skvelé gagy sa striedajú s hluchými miestami, a občas snaha o ďalšie fóry vyznieva tak trocha trápne. Ale až taká hrôza to nie je. Paolo Villaggio je tu v celkom dobrej forme a Ornella Muti, s úžastným dobovým image, tiež poteší. Krátkozrakú naivnú kočku Rosettu zahrala vtipne a roztomilo. Je to proste taká sympaticky afektovaná komediálna story o "Bonnie a Clyde po taliansky" (Bonnie e Clyde all´italiana). *** ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Talianska gangsterská komédia s celým radom celkom slušných humorných zápletiek. Chybou zlého vyhodnotenie záberov bezpečnostných kamier v banke sú po jej prepadnutí hlavní hrdinovia považovaní za páchateľov prepadnutia. Trochu nepodarená paródia na známy film Bonnie a Clyde. Ešte, že je film poňatý komediálne - niektoré zo zápletiek sa stereotypne opakujú. Veľmi prazvláštny pár, kto ich mohol dať dokopy? A tie ich vtipné situácie. U Villaggia sme na jeho komiku zvyknutí ale u super sexi bomby Mutiovej to bolo pre divákov prekvapivé a hviezda si iste svoju rolu vychutnala s gráciou. Ornella Muti trochu polahodí divákom. Paolo Villaggio sa mi oveľa viac páčil v typovo podobných komédiách o účtovníkovi Fantozzim. ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Jedna z tých lepších Villagioviek kde ho spolu s extrémne krátkozrakou sexbombou Ornellou považujú za krvilačného zločineckého kápa. Väčšina humoru je síce založená na tom kam vilaggio spadne a čo mu tresne do hlavy, ale ono to minimálne v tomto prípade stále funguje. Napr, keď predstiera že mláti zločincov, čo sú v skutočnosti len vrecia a v jednom je nákova po ktorej majzne rukou. "Stalo sa vám niečo? Nie, je to len obyčajná fraktúra". Dobré bolo aj keď sa ako obchodný cestujúci snaží v hračkárstve predať rôzne modely plastových hovien ( ...a toto je klasické...lajno ). Čosa týka Ornelly, nespomínam si že by som ju videl v nejakom inom filme, ale tu to bola taká milá sympaťáčka a s Vilaggiom boli dobrá dvojka. Dobré tempo a humor síce ošúchaný ale funkčný, proste pozerateľná komédia. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Na Villaggiových filmech mě vždycky bavila ta sociální kritika uspěchaného, dravého a odlidštěného městského života, v němž je obyčejný člověk degradován pouze na jakéhosi egoistického robota či dnešním žargonem lépe řečeno - lidský zdroj (zde např. hlavně v začátku filmu Leův sklepní byteček, cesta autobusem nebo návštěva jídelny). Jinak je to klasická ztřeštěná komedie v gansgterském hávu o Villaggiho klasickém troubovi, který ke všemu přijde tak nějak náhodou a vůbec ne vlastním přičiněním, plná komiky, různých fórků a to občas i jaksi nucených. Prostě klasika. Villagio vládne, krása Ornelly je v tomto filmu sporná, nevím jak v jiných filmech, ale tady jí to seklo jen v tom punkovém úboru. ()

DavidDizzer 

všetky recenzie používateľa

Lepší průměr ***+ co se týče opravdu dobré komediální dvojice v tomto filmu, která ztvárnila někdy až opravdu velmi pobavující scény... Krásná slečna, která je téměř slepá a nemá brýle, pan účetní, který je neschopný prakticky i když by brýle měl. A o tom to je - hledali se, až se našli a provází vás výborným dějem plným neštěstí a smůly, ale opravdu v zábavném podání. Musím říci, že v kombinaci s herečkou Ornellou Muti, která ztvárnila společnici pana účetního, byl film nejlepší z italských komedii Fantozzi a maléry pana účetního. Dala tomu šmrnc a dávku humoru :). Já osobně doporučuji ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Ústřední píseň „Rhapsody“ nazpívala americká zpěvačka Bonnie Bianco v době, kdy žila v Itálii. (Faustka)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Florencia, Tarquinia, Greve in Chianti,Siena,Monterotondo, Anguillara Sabazia a Fiumicino. (dyfur)

Reklama

Reklama