Reklama

Reklama

Horčica mi stúpa do nosa

  • Československo Hořčice mi stoupá do nosu (viac)
TV spot 1

Obsahy(1)

Kto sa ešte dnes zaujíma o nejakú filmovú hviezdu? pýtajú sa občania jedného juhofrancúzskeho mestečka, v ktorého blízkosti sa nakrúca western. Odpoveď znie: Nikto. V komédii s ironickým podtextom, ktorá poukazuje na to, akú veľkú moc majú mediá, hrá Pierre Richard a Jane Birkinová. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

TV spot 1

Recenzie (186)

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Ke komediím s Pierre Richardem se vracím asi po čtvrt století a s radostí zjišťuji, že pan roztržitý na mě funguje snad ještě víc, než tenkrát. Především oceňuji, že většina jeho filmů má chytrý scénář a jeho postavy nejsou pitvořící se hlupáci. Ano, jsou roztržité, někdy smolaři a jindy se jim prostě dějí věci, nad kterými by žasl i autor Murphyho zákonů. A ano, někdy už je to za hranou, ale zpravidla to ultrasympatickému Richardovi rádi odpustíte. Navíc mu sekunduje i krásná Jane Birkin, takže kdo by řešil těch pár minut, kdy to nebylo úplně ono. Dobrý scénář, spousta vtipných situací a Pierre v nejlepší formě. Jsem velmi spokojený; narozdíl od nedávno shlednutého a kupodivu stejně dobře hodnoceného Ukradli torzo Jupitera, mi tohle dokonale sedlo. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     "Sakra, dnes nejako nie som vo forme. Zašite ho, zajtra ho dorobíme."     Poriadne bláznivá komédia, ktorá pobaví aj dnes, po takmer pol storočí, hlavne výbornou situačnou komikou. Hýri množstvom nápaditých gagov v štýle grotesky, niekedy poriadne čiernych (scéna operácie), často som dostával záchvaty smiechu, ktoré nie a nie skončiť. Z hercov musím vyzdvihnúť predovšetkým výborného Pierra Richarda, ktorý najviac prispel ku komediálnej stránke filmu a tiež pôvabnú Jane Birkin, ktorá je zase ozdobou filmu. ()

Reklama

kwaicheng 

všetky recenzie používateľa

Výborně jsem se bavil, přestože jsem to viděl 35 let po premiéře, řval jsem smíchy. Pierre Richard má vskutku jedinečné pohybové nadání, ve filmu se objevily skvělé vtipy, nezapomenutelné scénky (auto mezi indiány, rvačka v baru, na koberečku u ředitele, s gepardem atd.), nechybí ani něco málo "pornografických čuňačinek", jak praví pan starosta, vynikající vedlejší postavy (režisér, tělocvikářka, starosta atd.). Zkrátka a dobře perfektní komedie, u které se chlámu až mě z toho bolí břicho! ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

P. Richard je po Funesovi určite druhý najznámejší francúzky komik a jeho komédie som mal v detstve rád. Pierre aj vyzerá ako smoliar a tak trochu aj ako blbec a s tým sa musíte narodiť. Tento film ma kedysi dávno bavil a po rokoch som chcel skúsiť jeho účinky opäť. Situačný humor stále dobre funguje, prekvapivý výraz v Pierrovej tvári rovnako a tak nemám dôvod uberať na hodnotení. Kto má rád filmy a humor Funesa mal by mať rád i Pierra Richarda a jeho komédie. 80%. ()

Yardie 

všetky recenzie používateľa

Takových slabších 70%. Já nejsem až takový fanda tohoto typu bláznivých komedií, nicméně tohle se mi celkem zamlouvalo. Bylo tam pár vtipných hlášek a situací, krásné ženy a dívky a velice roztomilý Pierre Richard. Nicméně, té zábavy a vtipu se mi tam zdálo na komedii zase trošku málo. Takže ve finále to nebylo špatné, ale ani nijak výjimečné. Howgh! ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (12)

  • Českým ekvivalentem fráze „hořčice mi stoupá do nosu“ je "mám toho plné zuby". (sator)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama