Reklama

Reklama

Dámy a páni, finálna verzia

(festivalový názov)
  • Česko Final Cut - Dámy a pánové (festivalový názov) (viac)
Trailer
Experimentálny / Dráma / Romantický / Komédia
Maďarsko, 2012, 84 min

Réžia:

György Pálfi

Hrajú:

Brigitte Bardot (a.z.), Alain Delon (a.z.), Bruno Ganz (a.z.), Greta Garbo (a.z.), Rita Hayworth (a.z.), András Kozák (a.z.), Tony Chiu-wai Leung (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Ozajstný ľúbostný film rozpráva príbeh „ozajstného“ muža a „ozajstnej“ ženy. Aký je ozajstný muž v skutočnosti? A ozajstná žena? Režisér György Pálfi recyklovaním hrdinov a hrdiniek strieborného plátna (objektov toľkých snov a túžob) z 500 klasických filmov zostavil koláž, v ktorej sa dozviete, akí v skutočnosti sú, a čo sa stane, keď sa stretnú. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

Garch 

všetky recenzie používateľa

Těžko hodnotit jako film. Střihačské orgie. Střípky ze 451 (°F) filmů, slepených do mozaiky. Samo o sobě spíš práce, než umění. Naštěstí, skvěle spojeno přesně načasovanou hudbou. Ta ohladí nerovnosti a dotáhne tvar. PS jako divák nemám klid, když mi každých pár vteřin naskakují názvy filmů nebo vidím, co ještě neznám. Je to kvíz. Za kvíz 4-5*, za příběh 2-3*, podle nálady, zda mě baví vtip střihu nebo zlobí splácanost. ...PS Všechny záběry ukradeny z netu. PPS Hodnocena kopie stažená z uloz.to ;-) ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Pekne, pekne sa s tým pohrali a srší z toho obrovská radosť z filmov. Jednotlivé scény, často len polsekundové sú zostrihané do súvislého príbehu, ktorý je takmer naozaj príbehom a divák si musí len abstrahovať od tvárí hercov a prostredia a nechať sa uniesť hudbou. Hudba scény krásne spája a keď zaznie Morricone a ďalší, už som bol uvarený. Názov Finálny zostrih si dielo určite zaslúži a odporúčam každému, kto videl už zopár filmov, teda aspoň pár tisíc, aby sa v tom nestratil. Neodolal som pokušeniu počas filmu hádať, o aký film ide, so zúfalou snahou spomenúť si na názov „toho“ slávneho filmu, pričom zatiaľ prebehlo päť ďalších, a zároveň ľutovať, koľko iných zaujímavých som ešte nevidel. Na druhej strane som si uvedomil, že aj fantázia a tvorivosť tvorcov má svoje hranice a raz môžeme dôjsť k stavu, že každý ďalší film už bude len obmenou iných, pred ním natočených. ()

Reklama

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Šikovně sestříhaný relaxační bonbónek, svádící k aktivní účasti v kvízu s časovm limitem... zjevně pan Pálfi viděl o několik filmů víc, a tak jsem si místo pohotových odpovědí často dosazovala pomyslné - tududum... Ani soutěživé roztěkanosti a poněkud únavnému dojezdu se nepovedlo zabránit mému rochnění se v super patetických klišé v žá(n)ru romantiky, už jen pro tu klasiku, chytlavé songy a průlety hvězd z poloviny galaxie, včetně těch vyhaslých... ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Každý filmový fanúšik by mal vidieť tento filmový experiment😉. Nikdy som o tomto filme nepočula, zaujal ma komentár jedného z mojich obľúbených čsfd užívateľov, takže ďakujem "nascendi" :-). Je možné, že som nevidela úplnú verziu (videné na YouTube v originálnom znení s maďarskými titulkami - maďarčine nerozumiem), nerozumela som úplne všetkým dialógom, ale pri tomto filme to nevadí. Obdivujem taký originálny nápad, wow!!! Muselo to zabrať nepredstaviteľne veľa času a trpezlivosti, klobúk dole. Veľmi sa mi páčilo, že vo filme sú použité aj animované filmy, páčil sa mi výber skladieb (asi okrem jednej) a z použitých filmov ma najviac potešil Titanic :-). Vidím, že mám ešte čo doháňať, pretože viac filmov som nepoznala ako poznala, asi aj preto nedávam plný počet. Možno sa k filmu v budúcnosti ešte vrátim a snáď sa už v tom budem lepšie orientovať. Na svoje si prídu aj fanúšikovia mladej Magdy Vášáryovej. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Niekde som tu dočítal definíciu tohto ako "absolútny film". Absolútny súhlas. Bez zaváhania a preháňania dávam 10 z 5. Je mi jasné, že o príbeh tu primerane nejde, ten je "iba" fakt veľmi pekný. A s ohľadom na ten experimentálny rozprávačský koncept... Keď si tú story vybavujem, v živote nikdy by som neveril, že existuje pocit typu "prečítať si film". Hlboký zásah a keď sa z neho trochu otrasiem, určite sa moje hodnotenie potvrdí, keď sa začnem zamýšľať nad tým koľko za tým muselo byť mravenčej roboty v kombinácii s dokonalým citom a hlavne vášňou pre film ako taký. PS: Už som videl kadečo, ale Bollywoodsku superstar Shah Rukh Khana v maďarskom filme... No to mi poser Tatry. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (7)

  • Film vznikal tři roky z peněz, které měl György Pálfi z grantu určené na filmovou postprodukci. Šlo o znouzectnost v době, kdy vznikal a měnil se systém financování maďarské kinematografie a autoři neměli peníze na to, aby natáčeli filmy. Pálfi se tedy rozhodl vytvořit film z peněz, které měl určené pro postprodukci - tedy bez natáčení, jen postprodukcí cizího materiálu. (Ydiot)
  • Film obsahuje více než 1 400 záběrů ze 451 filmů. (Ydiot)
  • Na filmovom festivale v Cannes 2012 bol film uvedený v sekcii Cannes Classics. Keďže nezískal oprávnenia od všetkých držiteľov práv na spomínané filmy a hudbu, v tom čase ho bolo možné premietať len na niekoľkých filmových festivaloch a v špeciálnych kategóriách. (Arsenal83)

Reklama

Reklama