Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1943 a v Afrike zúri vojna. Špeciálna jednotka francúzskej cudzineckej légie dostala za úlohu zachrániť pred postupujúcimi Nemcami zásoby zlata z malej tuniskej banky. A tak sa pri tejto banke, kde je uložených šesť miliárd frankov v zlate, stretnú dvaja francúzski vojaci, niekoľko legionárov a riaditeľ banky François Laroche-Fréon (François Perrot) s manželkou Hélène (Marie Laforêt). Po príchode do mestečka je však oddiel prepadnutý nepriateľom a prestrelku prežije iba päť mužov. Veliaci rotmajster Édouard Mahuzard (Michel Constantin) sa stále snaží získať poklad pre vládu, ostatní však vycítia príležitosť na zbohatnutie a pod vedením seržanta Pierra Augagneura (Jean-Paul Belmondo) idú tvrdo za svojim cieľom. Nečakane získajú spojenca v krásnej manželke riaditeľa banky, ktorá si pri pohľade na neodolateľného legionára povzdychne: „Je to vojak, lúpežník, šelma plná sily, alebo len nepolepšiteľný romantik?“ Legendárny Jean-Paul Belmondo je totiž všetkým súčasne. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Mahdia a Hiboun v Tunisku. (dyfur)
  • Na začátku jsou místo některých mrtvých francouzských vojáků použity figuríny. (Winster)
  • Ve filmu je použit kulomet BREN (původem z Československa). (Winster)
  • Před závěrečnými titulky můžeme slyšet frázi "Byl jsem nejbohatším mužem na světě, zlato mě zničilo," která je odkazem na knihu "Blaise Cendrars 's Gold" (Cucina_Rc)
  • Tank, který se ve filmu objevuje, je lehký SK-105 Kürassier, jehož výroba začala v 70. letech v rakouské zbrojovce, nesoucí později název Steyr-Daimler-Puch. (Lucas87)

Reklama

Reklama