Reklama

Reklama

Temné sily

  • Česko Tichý experiment (viac)
Trailer 3

V roku 1974 oxfordský profesor Joseph Coupland (Jared Harris) osloví mladého Briana McNeila (Sam Claflin), aby mu asistoval ako kameraman a nafilmoval experiment, ktorý chce vykonať na pacientke Jane Harperovej (Olivia Cookeová) s pomocou svojich študentov, Krissi Daltonovou (Erin Richardsová) a Harrym Abramsom (Rory Fleck-Byrne). Jane, mladá žena bez spomienok na minulosť, ktorú odmietlo vychovávať viacero pestúnskych rodín, verí, že je otrokyňou bábiky Evey, ktorá ju obdarila telekinézou a dáva jej nadprirodzenú moc hýbať predmetmi a ovládať ľudí. Profesor Coupland drží pacientku v bdelom stave, ale izolovanú od okolitého sveta vo vzdialenom dome na samote. Aby ju vyliečil, plánuje vyvolať z jej tela zlú energiu, vložiť ju do skutočnej bábiky a napokon ju zničiť. V dome sa počas experimentu začnú odohrávať podivné udalosti. Kameraman Brian s pacientkou súcíti a je mu Jane ľúto. Keď skúma tetovanie na jej tele, náhodou odhalí nielen obrovské tajomstvo jej  minulosti, ale aj skutočnú motiváciu profesora Couplanda, prečo sa vlastne podujal vykonať tento nebezpečný experiment. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 3

Recenzie (68)

Adramelech odpad!

všetky recenzie používateľa

Filmy, v jejichž anotaci se vágně hovoří „temných silách“ a o „všepohlcující temnotě“, mohou pojednávat téměř o čemkoli. Na mysli mi vytanulo, že by ten film klidně mohl být o událostech, které momentálně probíhají ve Francii. Migranti tam právě testují, jestli by už nemohli převzít moc. Budou se Francouzi jejich teroru bránit, nebo jim pokorně předají svoji zemi včetně klíčů od úřadu vlády a odstěhují se na nějaký pustý ostrov? Film však byl o něčem jiném a přišel mi veskrze nezajímavý. Výstižný komentář: Asia_Power. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Štúdio Hammer sa v novom tisícročí snaží o ďalšiu renesanciu. Občas to vyjde ( ŽENA V ČIERNOM ), no a občas nie. A tým nie, je práve TICHÝ EXPERIMENT. Opäť sa snaží vsadiť na dobové zasadenie príbehu, ale ten moderný plášť do ktorého je oblečený ( čiastočný found footage ), kazí dojem. Atmosféra mu tým pádom uteká ( staré hammerovky aj napriek niektorým chybám, stále obsahovali úžasnú atmošku ) a chybu robia tvorcovia aj tým, že sa prílišného napätia boja. Ale veď prečo? To minimum scén, v ktorých sa hororom konečne stáva hororom, sú veľmi vydarené. A mať Ticháčkovia takých sekvencií viac, Hammer môže byť na seba opäť hrdý. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme nejde o žiaden žánrový zázrak, ale takto nízke hodnotenie pôsobí ako na truc voči tvorcom. Má to svojskú atmosféru, herci sú skvele vybratí, Harris je pochopiteľne nedosiahnuteľný a bez neho by som túto ošúchanú bubu historku hodnotil asi nižšie. Každopádne u mňa lepšie ako napríklad Žena v čiernom či posledný Conjuring, tu sa nehráme na žiaden veľkofilm, ktorý by lákal do kina státisíce, takže byť zhovievavejší je úplne na mieste. ()

Flaxik 

všetky recenzie používateľa

Tak už i Hammer podlehl laciným snahám o kamerování v pseudodokumentárním stylu. Ačkoliv tohle není typická FF (Fucked up Film), rozklepaných záběrů si užije divák, až ho budou oči bolet. Přesně jako u většiny FF idiotin, i tenhle průšvih se snaží maskovat problémek, že většinu filmu se tam děje výrazné hovno, trumflo by to i záběry z poslanecké sněmovny. Vymaštěná, zmatená, nudná a rozklepaná sprostota, nehodná vyvedeného traileru. Až se jednou dožiju konce roku 2014 a budu rekapitulovat má největší zklamání, Tiší Jedni tam budou hodně vysoko. Jednu hvězdu za posledních 10 minut. ()

Asia_Power odpad!

všetky recenzie používateľa

Tichý exkrement je doslova a do písmene film o hovně nebo spíše o mrdu. Že je to levnější než výprodeje u strejdy Wanga po vánocích, to mi nevadí, občas prostě finance nejsou, ale ten zbytek mi už vadí. Co vypíchnout jako první? Děj. Celej film se děje, že většina postav se chová, že se nic neděje zatím co se děje. Postavy - Jedna lepší než druhá a každej si najde svého favorita máme tu totiž - Blondýnu, která mrdá koho může až jí z toho začne mrdat. Brunetu, kterou nemrdá nikdo, ale jí mrdá ostošest. Profesora co se rád poslouchá a mrdá blondýnu. Blonďáka, co mrdá blondýnu. Kameramana co chce mrdat brunetu. Jo a pak maj všichni společnej cíl - vyléčit brunetu, aby jí už nemrdalo. Jenže jim z toho nakonec začne mrdat. A bruneta na konci vymrdá se všema. Jinak to má hloubku a člověka to nutí se zamyslet jestli ten promrdanej čas neměl trávit nějak jinak. Třeba mrdáním. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Film volně vychází z „Philipova experimentu“, parapsychologického pokusu provedeného v roce 1972 v Torontu v Ontariu, jehož cílem bylo zjistit, zda subjekty mohou komunikovat s fiktivními duchy prostřednictvím očekávání lidské vůle. (Johnny.ARN)
  • Scénu s Kirlianovým fotografickým experimentem, viděnou objektivem Brianovy (Sam Claflin) 16mm kamery, natočil sám herec Sam Claflin, nikoli však kamerou, kterou používá jeho postava, ale současnou profesionální kamerou Alexa kameramana Mátyáse Erdélyho. Režisér John Pogue se domníval, že to pomůže dosáhnout syrového vzhledu found footage. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama