Reklama

Reklama

Ragnarovi sa páči jeho nová otrokyňa Yidu. Aslaug si to všimne a dáva mu požehnanie, aby sa s ňou pomiloval. Ragnarov syn Björn putuje severskou divočinou, kde na neho zaútočí Berserk, ktorého najali Erlendur s Kalfom, aby ho zabil. Omilostený Floki si užíva slobodu a čoskoro dostáva od Aslaug novú úlohu - vychovať malého Ragnarovho syna v severskej viere. V Paríži si konečne Rollo získava priazeň a úctu svojej ženy Gislo. Medzitým do Kattegatu zavíta nový vikinský návštevník, ktorý chce spoznať Ragnara, slávneho Vikinga, ktorý dobyl Paríž aj východ Anglicka. Ale bude tu vítaný? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (19)

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rollo sa naučil reč frankov a úspešne zasunul. Pravdupovediac z Gisli je teraz nymfa a prisámbohu my pasáže z Paríža prídu ako taká paródia. Scéna s Bjornom a lovcom fajn ale dosť krátka avšak má drsné zakončenie. Po dlhej dobe sa na scéne objavuje vyžratec Eila a zisťuje ako to vyzerá vo Wessexe. A nadšený nie je ale dostane dobrý ster od dcéry. Aslaug dáva ivara Flokimu do starostlivosti, to prekvapilo. Jo a Ragnar začal fetovať to je už fakt crazy. Ako viem, že Vikingovia sa pred bojom posilňovali drogami ale neviem o tom že boli čínske. A príchod nového kráľa zrejme vyvolá kucapacu. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Máme tu mysterióznu scénu s Flokim a vševidiacim, čo vyzerá tak, Floki bude jeho nástupcom. Berserkir bol veľmi zdatný, mizol ako prízrak pri svojich útokoch, no na Bjorna nestačil. Ragnar prijíma trip od Aziatky, ktorá ho ním prevádza. Bolo mi to ľahostajné. Vikinský sviatok Yol ale poteší. Dorazí king Finehar s potetovanou tvárou a môžeme mať tak trocha napätia v budúcej epizóde. Rollova dejová línia už nemá veľmi čo ponúknuť, v Paríži treba ďalších Vikingov, aby bol tamojší dej zaujímavý. ()

Reklama

JohnDiFool 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"I'm constantly torn between killing myself or everyone around me" - lepšia definícia samotného Ragnara ani nemohla byť! Konečne tá frankská deva prestala byť tak neskutočne otravná, stačilo jej dobre namazať buchtu a hneď je poslušná. Súboj Bjorna s nájomným vrahom znova dokazuje premrhaný potenciál surovosti a naturálneho zobrazenia zapríčinený hodením seriálu do PG-15. Pri eRkovom ratingu by z toho mohol byt docela krásne krvavý masaker, tie dve macho postavy si to priam žiadali... ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Všetci sa tu síce v komentároch rozplývajú, ja však začínam pociťovať v štvrtej sérii dosť výrazný kvalitatívny pokles. Pobyt Bjorna v divočine bol v konečnom zúčtovaní pekný prepadák, rovnako aj scéna Ragnara s Číňankou v chatrči, kde fakt netuším na čo sa tvorcovia hrali. Jediná podarená scéna bola prcanica Rolla s Gislou, inak tu fakticky nič nestálo za zmienku. Možno aj tie 3* sú veľa, v dalších epizódach očakávam výrazne zlepšenie, toto 5/10. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

O niečo vyššie hodnotenie v porovnaní s predchádzajúcou epizódou najmä za prostredie, v ktorom sa odohrá súboj Bjorna s bersekerom, aj keď jeho spôsob boja je nepochopiteľný, ale tak do Ameriky ktosi doplávať musí a preto ani Erlendur po Bjornovom návrate nič nenamieta proti rozhodnutiu Torvi. Na scénu prichádza kráľ Harald. Auslag poprosí Flokiho aby jej najmladšieho syna učil k nenávisti voči kresťanov, a progresívne Nórsko predbehlo Progresívne Slovensko o niekoľko storočí... ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama