Reklama

Reklama

Bezpečný prístav

  • Česko Bezpečný přístav (viac)
Trailer 2

Keď sa tajomná a plachá mladá žena Katie (Julianne Houghová) objaví v malom mestečku Southport v Severnej Karolíne, jej náhly príchod rozvíri pokojnú hladinu miestneho života. Všetci obyvatelia sú nesmierne zvedaví a chcú poznať jej minulosť, ktorú zahaľuje rúško tajomstva. Hoci sa Katie spočiatku bráni nadviazať akýkoľvek vzťah, postupom času sa zoznamuje so susedkou Jo (Cobie Smuldersová)  a s mladým ovdoveným majiteľom starého obchodu Alexom (Josh Duhamel) a jeho dvoma deťmi. Zdá sa, že Katie sa v ospalom južanskom mestečku usadí natrvalo. No najprv sa musí definitívne rozhodnúť – zvolí si život na úteku alebo zapustí korene a založí novú rodinu v bezpečnom prístave svojho života? (TV JOJ)

(viac)

Videá (27)

Trailer 2

Recenzie (253)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Úplně typickej Sparks. Máme tu sympatickou hlavní dvojici, pěkné barvičky, slaďoučkou romantiku - celé to ale docela hezky funguje a pak se tam hodí nějakej absurdní a kýčovitej twist ve snaze o co nejdojemnější konec až na to, že to působí jak vytažené z toho nejlacinějšího německého romantického TV filmu. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nicholas Sparks je autor knih, které američtí filmaři zfilmovávají jak na běžícím páse. Evidentně jim asi vynáší. Jenže já s nimi mám strašný problém. Bezpečný přístav je totiž většinu svýho času tak strašná nuda, až jsem si myslel, že u něj stihnu uštrikovat punčochy pro Pipi dlouhou punčochu. Jenže Lasse Hallström není úplně nazdárek a celou dobu jsem si říkal, že nějakej ten silnější moment prostě musí přijít. A jak jsem tak čekal, tak se schylovalo k závěru. A ten to, světe div se, opravdu dokázal. Neuvěřitelně nudný film zakončil poměrně napínavým soukolím, které do sebe zapadlo jak šasí hodinek a já měl radost, že ty dvě hodiny nebyly úplně marné. Velké plus na tom samozřejmě má i Josh Duhamel, kterej je standardně sympaťák a Cobie Smulders, která mě od HIMYM těší snad v každém filmu, ve kterém se objeví. ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Před koncem jsem byla rozhodnutá dát filmu 3 hvězdičky, ale scéna, kdy Katie čte ten dopis mě tak dojala, že nemůžu jinak než dát hvězdičky 4. Julianne Hough byla v roli Katie úžasná a moc se mi do téhle role hodila, doufám, že v budoucnu dostane více hlavních rolí. S představitelem Alexe jsem už tam moc nadšená nebyla, ale i tak ušel. Příběh se docela drží knižní předlohy, i když tam je pár nepřesností, ale ten konec mě prostě dostal. Byla jsem stejně dojatá jako u knihy. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Život s agresívnym a egocentrickým alkoholikom? Najlepšie asi naozaj ujsť čo najďalej a začať iný život... Ďalší z mnohých filmov podľa literárnej predlohy Nicholasa Sparksa, avšak bez tradičného sparksovského vyvrcholenia (ktorého sme sa nedočkali ani v jeho predchádzajúcom diele - The Lucky One). Žeby Sparksa už omrzeli nešťastné konce? Vyzerá to tak! Videl som všetky filmy podľa Sparksových predlôh, ale čím ďalej tým to viac upadá - ale aj naďalej je to nadpriemer (hoci už nedosahujú kvalitu jeho zlatého obdobia s takými klenotmi ako A Walk to Remeber alebo The Notebook). Myslel som, že keď sa réžie ujme Lasse Hallström tak to ešte viac naberie na obrátkach, ale z tohto príbehu sa asi fakt nedalo vytĺcť lepšie spracovanie. Až do polky filmu sa to javilo celkom záhadne, potom sa tajomstvo odkrylo a dej sa rozvinul - a dráma rástla viac a viac, až to vyvrcholilo mierne predvídateľnými udalosťami. Josh Duhamel je čím ďalej tým lepší herec, Julianne Hough sa ešte len vyvíja. Na záver - nepovedal by som, že som sklamaný, ale ani nie nejako prekvapený... takže adekvátne 4 hviezdičky. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hallstrom nam ukazuje, ako sa to nemá robiť. Situácia je však o to horšia, že nekopíruje ani tak hollywoodske klišé, ako tuctové televízne filmy. Vlastne pre fanatikov filmovej teórie je to zaujímavý materiál. Ako podmaz popri učení na skúšku z Dejín kinematografie takmer až dokonalé, keďže som si práve čítal pravidlá klasického Hollywoodu. Btw v tom istom čase šiel do kín ďalší Lasseho prúser, nejaká švédska krimi. Asi mal blbý rok, snáď je už z toho vonku. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (13)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom štáte Severná Karolína, predovšetkým v pobrežnom mestečku Southport. Film sa natáčal od 18. júna do 14. augusta 2012. (MikaelSVK)
  • Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)

Reklama

Reklama