Reklama

Reklama

Na núdzové číslo 911, americkú verziu našej 112, za rok príde okolo 188 miliónov hovorov. Tentoraz je to ale osobné. Jordan Turnerová  (Halle Berry) je skúsená operátorka. Jedného dňa však následkom zlého úsudku skončí telefonát katastrofou. Jordan je otrasená a nevie, či vôbec ešte môže pokračovať vo svojej práci. Potom ale šialenec unesie v kufri svojho auta tínedžerku Casey Welsenovú. Keď Jordan príjme hovor uneseného dievčaťa, jej život sa razom zmení. Uvedomí si, že únos má na svedomí vrah, ktorého už raz mala na telefóne a chce urobiť všetko preto, aby dievča zachránila. Jordan sa rozhodne na vlastnú päsť pomôcť dievčaťu a postaviť sa tvárou tvár vrahovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (814)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

pri takýchto filmoch si vždy hovorím, do akej miery sú sponzorované a financované vládou spojených štátov, zbrojárskymi firmami a rôznymi korporáciami, lobbystickými skupinami atď.... tretia (alebo už neviemkoľká) vlna pseudo-feminizmu v hollywoodskej kinematografii tu nadobúda kolosálne rozmery, podhľad na halle berry v obtiahnutom tielku s vlajúcou americkou vlajkou na pozadí krásne dokazuje, do akej miery táto tendencia v hollywoode atrofovala od dôb sarah connorovej a ripleyovej... veľmi krátku, no ako-tak thrillerovo slušnú, napínavú, a aj keď neoriginálnu, no aspoň poctivú časť prenasledovania a vyšetrovania, trvajúcu od únosu v garáži po zistenie totožnosti páchateľa pochováva zvyšok scenára - príliš štandarný, klišéovitý a zahlcujúci sa nelogickosťami a schválnosťami... film tak ostáva iba skvostným dôkazom toho, že "trvalá" naozaj trvá a hičkoka už jakživ nikto neprekoná a aj to mlčanie jahniat bolo len jedno, v pamäti možno utkvie modrá push-upka abigail breslinovej, ale za to predsa nemusíme platiť šesť euro do kina, keď máme internet, no nie? ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,911. JAK MŮŽEME POMOCI? … OK, CASEY, UKLIDNI SE!.“...... /// Jednoduše a jasně předvedená funkce linky 911. Bojuje holka (před smrtí), bojuje holka u telefonu. A je to kurevsky dobrý drama! Ovšem neodpustím si poznámku (otázku?) – to je na světě fakt tolik idiotů? (ne hajzlů – ten je v pohodě. Takovej mazel, třeba jako v jehňátkách). Odpověď zní – ANO! Slabší nátury si stříknou do plátna, stejně jako ,,inženýři“, pitvající každou píčovinu. Ti ostatní se jen utvrděj, že když nejde vo život, tak jde vo hovno. P.S.: Ty 4* jsou až dost, když pomyslím na to, kolik je tam kreténů! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesere mě, když se postavy (ve filmu) chovaj jako debilové (protože možná debilové fakt jsou). 2.) Hledám vzrušující zaměstnání. 3.) Potřebuju jedinej důvod, proč mít furt nabitej telefon. 4.) Thx za titule ,,xMaxine“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý krimithriller z prostredia newyorskej centrály tiesňovej linky 911, kde aj zdanlivo malá chyba operátorky môže mať fatálne následky. Film má dobrý rozbeh, slušnú gradáciu, poskytuje nové pohľady na využitie kufra v aute a v prvej časti by mohol mať názov Ako je dôležité mať dva mobily. Bohužiaľ po veľmi slušnej prvej časti sa začínajú vŕšiť typické chyby filmov tohto žánru. Naraz je zvládnutie celej situácie závislé na jednej operátorke, polícia je so svojimi možnosťami odsunutá do pozície nevýkonných štatistov a keď sa operátorka v rámci nadčasov vydá do terénu, prestáva byť film zaujímavý, lebo všetko ďalšie, vrátane nadstavovaného napätia, už divák videl. Záver už je iba na povzdychnutie a pocit ľútosti, lebo nechýbalo veľa a štyri hviezdičky by boli primerané. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně napínavý snímek, kde jsem se ani chvilku nestačila nudit, odbíhat na kafe nebo šmátrat po rychloposuvu. Halle byla očekávaně skvělá, Abigail jsem vůbec nepoznala, to byl pro mě šok a psychopatický Michael v podání taktéž Michaela se jim rozhodně povedl. Zkrátka hlavní herecká trojka byla excelentní a kdybych si občas nervala vlasy nad některými momenty a hlavně nad závěrem (ale já se tomu ve výsledku musela smát), tak jdu s hodnocením určitě výš. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Miestami úžasne blbý film. Vrah je evidentne kúzelník, pretože sa dokáže dostať do podzemného bunkra, zatvoriť za sebou poklop a zvnútra naň nahádzať hlinu, aby vchod splýval so zemou (alebo proste niekde bol druhý vchod? To sa nedozvieme.). Ale napokon možno i práve vďaka natvrdnutému scenáru Tiesňová linka dobre zabaví. Halle Berry s výnimkou Plesu príšer nemusím a Brad Anderson sa bohužiaľ vystrieľal v Session 9 a odvtedy už len znudene prešľapuje z nohy na nohu, ale toto ma bavilo a pravdupovediac som tomu miestami mal chuť fláknuť aj štvrtú hviezdu. Potom ma to prešlo. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • Ve filmech společnosti WWE studios je zvykem, že si ve snímku zahraje zaměstnanec wrestlingové společnosti WWE. Zde si svou vůbec první filmovou premiéru odbyl americký wrestler David Otunga v roli strážníka Devanse. (Nathanielmon)
  • V scéne, kde vtrhnú policajti do domu únoscu a rozprávajú sa s jeho ženou, je na stole možné vidieť figúrku generála z filmu Malí bojovníci (1998). (fefee)

Reklama

Reklama