Reklama

Reklama

Na núdzové číslo 911, americkú verziu našej 112, za rok príde okolo 188 miliónov hovorov. Tentoraz je to ale osobné. Jordan Turnerová  (Halle Berry) je skúsená operátorka. Jedného dňa však následkom zlého úsudku skončí telefonát katastrofou. Jordan je otrasená a nevie, či vôbec ešte môže pokračovať vo svojej práci. Potom ale šialenec unesie v kufri svojho auta tínedžerku Casey Welsenovú. Keď Jordan príjme hovor uneseného dievčaťa, jej život sa razom zmení. Uvedomí si, že únos má na svedomí vrah, ktorého už raz mala na telefóne a chce urobiť všetko preto, aby dievča zachránila. Jordan sa rozhodne na vlastnú päsť pomôcť dievčaťu a postaviť sa tvárou tvár vrahovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (814)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Po shlédnutí filmu jsem film vnímal spíš na čtyři hvězdičky. Až stačilo, aby mi uživatelka emma53 napsala jednu větu a já si uvědomil, že i když je tenhle thriller dobrý, závěr to dost solidně zazdí. Celé se to totiž tváří dost realisticky. Hot line na 991, kde hlavní telefonáty vyřizuje Halle Berry byly dost napjatý. Jenže závěr, kde Halle vystřídala pomoc za sluchátkem za pomoc u konkrétních lidí to začalo mít takový klasický filmový spád a s realističností už to moc společného nemělo. Ten závěr tomu pak dodal korunu. Každopádně v rámci dobrých thrillerů je tohle pořád jeden z těch kousků, co za shlédnutí určitě stojí. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Film nás zavádza do neopozeraného prostredia psychicky náročnej práce operátorov linky 911 a vsádza na emocionálne herectvo oscarovej Halle Berry, pre ktorú sa "jej prípad" stane veľmi osobným. Thriller sa slušne rozbehne, je drsný a napínavý, jazda obete v kufri auta ponúka nové momenty. Ale vo finále, ktoré mu malo nasadiť korunu, stráca veškerú invenciu a servíruje iba klišé na klišé, s fádnym zakončením s nulovou katarziou. Výsledok je tak rutinnou jednohubkou, ktorá nemá čím vyniknúť medzi desiatkami podobných honičiek po vrahovi a záchranách unesenej obete. Mlačanie jahniat a Se7em sú nedostižné, o niekoľko svetelných rokov ďalej. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

pri takýchto filmoch si vždy hovorím, do akej miery sú sponzorované a financované vládou spojených štátov, zbrojárskymi firmami a rôznymi korporáciami, lobbystickými skupinami atď.... tretia (alebo už neviemkoľká) vlna pseudo-feminizmu v hollywoodskej kinematografii tu nadobúda kolosálne rozmery, podhľad na halle berry v obtiahnutom tielku s vlajúcou americkou vlajkou na pozadí krásne dokazuje, do akej miery táto tendencia v hollywoode atrofovala od dôb sarah connorovej a ripleyovej... veľmi krátku, no ako-tak thrillerovo slušnú, napínavú, a aj keď neoriginálnu, no aspoň poctivú časť prenasledovania a vyšetrovania, trvajúcu od únosu v garáži po zistenie totožnosti páchateľa pochováva zvyšok scenára - príliš štandarný, klišéovitý a zahlcujúci sa nelogickosťami a schválnosťami... film tak ostáva iba skvostným dôkazom toho, že "trvalá" naozaj trvá a hičkoka už jakživ nikto neprekoná a aj to mlčanie jahniat bolo len jedno, v pamäti možno utkvie modrá push-upka abigail breslinovej, ale za to predsa nemusíme platiť šesť euro do kina, keď máme internet, no nie? ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Miestami úžasne blbý film. Vrah je evidentne kúzelník, pretože sa dokáže dostať do podzemného bunkra, zatvoriť za sebou poklop a zvnútra naň nahádzať hlinu, aby vchod splýval so zemou (alebo proste niekde bol druhý vchod? To sa nedozvieme.). Ale napokon možno i práve vďaka natvrdnutému scenáru Tiesňová linka dobre zabaví. Halle Berry s výnimkou Plesu príšer nemusím a Brad Anderson sa bohužiaľ vystrieľal v Session 9 a odvtedy už len znudene prešľapuje z nohy na nohu, ale toto ma bavilo a pravdupovediac som tomu miestami mal chuť fláknuť aj štvrtú hviezdu. Potom ma to prešlo. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Začátek filmu je velmi dobrý, hodně se tu nadnáší téma náročnosti práce operátorek tísňových linek, jejich psychický vyčerpanost, nutnost rychle reagovat a orientovat se. Ústřední zápletka a část filmu, kde dojde k únosu, je velmi zajímavá, napínavá a poutavá. Trochu na škodu tohoto filmu je závěr, který přináší něco, co jsme už nespočetněkrát viděli a dokonce i v lepší podobě. Za první půlku však můžu rozhodně dát 4* a zaslouží si je také Halle Berry v roli operátorky. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • Během prvního dramatického hovoru si lze všimnout, že se mezi jednotlivými střihy mění poloha Jordanina (Halle Berry) mikrofonu. (Shadowrat)
  • Když Halle Berry (Jordan Turner) natáčela jednu scénu, tak spadla velmi tvrdě na betonovou podlahu a udeřila se do hlavy. Halle upadla do bezvědomí, natáčení bylo na celý den přerušeno a herečka odvezena do nemocnice, kde lékaři naštěstí nezjistili žádná vážná zranění. (Duoscop)
  • Jedná se o první film společnosti WWE studios, který byl nominovaný na filmovou cenu. (Nathanielmon)

Reklama

Reklama