Reklama

Reklama

Charizmatický Dom Hemingway (Jude Law) je nenapraviteľný hriešnik a zlodej, ktorého nikdy neopúšťa zmysel pre nemiestne žartíky. Po dvanástich rokoch ho práve prepustili z väzenia, kde za sľúbenú odmenu celý čas poctivo držal jazyk za zubami a nezradil svojich kumpánov. Spolu s parťákom Dickiem (Richard E. Grant) sa vydáva za zločineckým šéfom Fontainom (Demian Bichir), ktorého svojím mlčaním ochránil pred istým trestom. Aj keď sa Dom snaží naviazať bližší vzťah so svojou dcérou, starý život ho vtiahne plnou silou späť a on sa rýchlo vráti medzi kriminálnikov. Vďaka večne opitému a nadutému egu Domovi nevychádza žiadny zámer, aj keby jeho úmysly boli čisté ako čerstvo napadaný sneh. Až jedna autonehoda a jedna femme fatale zmenia Domovo uvažovanie a obrátia mu svet naruby... (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (232)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film, ktory klame telom. Na prvy pohlad to vyzera ako klasicka blazniva nahlaskovana Ritchieovka (tomuto dojmu dost napomaha uz uvodny genialny monolog o vystavnom nadhernom umeleckom diele, cize penisu hlavneho hrdinu) a hlavny hrdina naozaj pôsobi ako keby vypadol z nejakeho Ritchieho filmu. Lenze ono to je civilny tragikomicky film o tom ako tato klasicka gangsterska figurka konecne dospeje a stane sa z neho normalny zodpovedny chlap. Co asi na prvykrat sadne malokomu, ale ked tomu date sancu a budete vediet do coho idete, tak vas to urcite nadchne. 8/10. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa neuveriteľne sympatický počin. Shepard napísal skvelú vec. Bohužiaľ jeho réžia je veľmi neosobitá a viac menej žiadna scéna nemá možnosť úplne vyniknúť. Na druhú stranu Jude Law ťaha film na 110%. Jeho Dom Hemingway je postavička, ktorú by sme si všetci zamilovali , keby hrala v nejakej premyslenej gengsterke. To, že je film sústredený len na neho trocha uberá príbehu na komplexnosti. Ale znova na druhú stranu jeho prerod je tak uveriteľnejší. Jediné čo možno zamrzí je naozaj veľmi malá účasť krásky Emilie Clarke. Tej sa mi tam žiadalo trocha viacej. Inak to šlape jedna radosť. Dobre sa na to pozerá. Je to ukončené veľmi decentne a má to veľa svetlých miest. Pritom to nespadá do samoúčelnosti a nie je to ani zbytočne perverzné. Je to len štekanie nadávok a chľastanie piva, ale s určitou gráciou aká náleží len oldschoolovým postavám. A taký je aj Dom. Skvelo som sa bavil. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Vlastně vůbec nevím, o čem to celé bylo. Drama, komedie, krimi? Podle rozdělení ano, v reálu však dost nepovedené. Jude se nám sice malinko osvalil, zhrubl, ukáže ve filmu skoro všechno, což mi však na nějaké vyšší hodnocení zdaleka nestašilo. Celý film střídá některé dobré okamžiky, s hodně podprůměrnými, což se musí projevit i na mém hodnocení. Zlatej Sviňák. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Božské dielo. Na toto nezabudnem. Príjemne ma tento film prekvapil. Jude Law hral postavou, v akej som ho ešte nevidel. Snímka obsahuje veľa srandovných pasáží, ktoré väčšinou vychádzajú z úst samotného Lawa. Veľmi som sa u tejto snímky bavil. Britská moderná gangsterka v štýle Podfuck. Jude Law výborný a uveriteľný. Dej má spád aj keď je jasné, že to nevedie k ničomu dobrému, pretože veľké happyendy sa u takých filmov moc nenosia. Len tie malé. Napriek tomu som bol zvedavý ako to celé dopadne. Veľmi som si postavu Doma Hemingwaya obľúbil. Je to taký nasraný gangster. Naozaj za takýto výkon by si Jude Law zaslužil Oscara. Musíte vidieť !! ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý britský snímek. Spíše drama než komedie, ovšem na anglický způsob, takže ve výsledku velice černá komedie, kde černá převládá a komedie je velikosti písma ala zadní strana složení dětské paštiky. Jude Law si roli Doma, který trpí snad i maniodepresivní psychózou, velice užíval. Jeho herectví jsem mu žral od začátku do konce. Bohužel, ovšem scenáristicky mi přijde o spatlanec několika příběhů v jednom, kde jeden příběh nijak zásadně neovlivňuje druhý (nechci spoilerovat). A z tohoto důvodu u mě zase tolik snímek nezabodoval. Rozhodně rád jsem ho viděl, ale znovu už nemám potřebu se na něj podívat. 70% ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (viac)

Reklama

Reklama