Reklama

Reklama

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a ľúbostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením, rovnako ako vynaliezavé triky a preoblečenia, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzky so svojím partnerom mimo dosahu štvavých fotografov a ochranky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 2

Recenzie (213)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nie také zlé, ako sa tunajšim hodnotiteľom zdá. Skôr ako životopisný film, sú to malé útržky zo života, ale z osobného pohľadu dôležité a celkom pekne poskladané. Spočiatku psychologické prežívanie dostáva priveľa priestoru, ale neskôr je to normálny príbeh, nič prisladké ani príťažké, tak akurát. Čo je na tejto novej teórii kamufláže pravdivé, nech posúdia povolanejší, ale mne sa páčila. Naomi sa ako najznámejšia žena sveta vydarila, a dokonca kvôli nej aj viditeľne omladla. –––– Mám sen, že padám. – A kdo do vás strčil? – Nejde o to, kdo mě strčil, ale kdo mě chytí. ()

..Lucas.. 

všetky recenzie používateľa

Slyšel jsem spíše negativní názory na tento film, ale tím se většinou ovlivnit nenechávám. I tak jsem překvapen, že je to lepší, než jsem si sám myslel. Naomi sice příliš jako Diana nevypadá (i když v některých scénách celkem ano), ale dokázal jsem jí uvěřit, že to Diana je. Dokázal jsem se do ní vcítit a to je asi to, o co šlo. ()

Reklama

Hild 

všetky recenzie používateľa

Někdo jistě ocení, že to není takový ten klasický životopisný film, tvůrci se zde snažili Dianu zobrazit ne jako princeznu, ale především jako obyčejnou ženu, která se zamilovala a stejně jako každá žena dělala kvůli lásce hlouposti. Jenže celý film je postaven na opravdu hrozných dialozích a na tom, jak se dva lidé milují, pak se pohádají, pak se usmiřují, aby se za chvíli zase mohli pohádat a zase usmířit. Výsledkem je strašně nudný film s nulovým emocionálním dopadem. Chápu, proč z různých důvodů nemohla být do filmu zakomponována královská rodina, ale uvítala bych třeba, kdyby byl film alespoň trochu politický. Takový Dianin boj za odstranění nášlapných min by si zasloužil více než zmínku o dvou minutách a to samé se dát říct i o její obrovské charitativní činnosti, která mohla ukázat to, proč Dianu tak miloval celý svět. Takhle z toho ale vznikl jeden z nejzbytečnějších filmů tohoto roku. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Z Diany dělá snímek světici-mučednici, z jednoho z jejích vztahů pak osudovou lásku nebeskou. Režisér se údajně snažil Dianu popsat jako inteligentní ženu, ale udělal z ní blbku, protože ve filmu řeší milostné neshody způsobem, který by mohl připadat chytrý leda tak žákyním základní školy. A to ještě pomocné. Diana zde vyobrazená nemá daleko ke stalkerce. Pákistánský doktor, se kterým měla pletky, musel po premiéře z ostudy chodit kanály. SHRNUTÍ: Když vám pod okny vyřvává princezna z Walesu, máte zaděláno na mezinárodní průšvih. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí filmu Diana ma napadá množstvo výčitiek, tak iba stručne. Prekvapuje ma korektnosť snímky, keďže sa nejedná o hollywoodsky film a natočil ho kedysi výborný Hirschbiegel. Jedná sa o film o žene a bohvie prečo si tvorcovia myslia, že to automaticky znamená film výlučne pre ženy. Lenže pre ženy jednoduchšie, ktorým stačí pohľad na exotického intelektuála v bielom plášti a sú hneď hotové. No a najväčšia výčitka smeruje k poňatiu hlavnej postavy. Diana je vykreslená proste ako krava, ktorá sa riadi v podstate iba emóciami, rozhoduje za druhých a kuje plány, ktoré ubližujú jej láske, ale vlastne majú byť veľkou obetou a divák potom ani nevie, čo si má myslieť. Človek, ktorý prespal posledných 30 rokov sa ani nedozvie, že mala deti. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (12)

  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama