Reklama

Reklama

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a ľúbostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením, rovnako ako vynaliezavé triky a preoblečenia, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzky so svojím partnerom mimo dosahu štvavých fotografov a ochranky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 4

Recenzie (213)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Príbeh Lady Di sa dal rozprávať rôznymi spôsobmi. Mne by najviac vyhovovala asi agresívna 90s atmosféra a v nej thriller o konšpirácii. Alebo vlastne hocičo, len nie love story Diany a nesympatického doktora, bez vyhrotenejších okamžikov a uveriteľnej chémie. Nuda. Nuda, akú som od režiséra Pádu tretej ríše, nečakal. A havárku ani neukážu.. 50% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film strieda rozličné žánre. Je fajn vidieť, ako sa po úvode dokáže mierne odľahčiť a z Diany nerobí super ženu a dostáva ju aj do bežných momentov. Keď je Diana na cestách, začne film tlačiť na pílu a nemáte ďaleko od toho, aby ste vyronili slzu. A potom je tu očakávaná rola médií. Akiste závisí od vášho vzťahu k novinárom i bulváru, no uvidíte, že sú momenty, kedy maximálne zasahujú do života človeka. Väčší priestor má romanca s kardiochirurgom Hastanom, ktorého výborne stvárnil Naveen Andrews. Pri tejto romanci je film obsahovo ľahší, no vďaka nej si môžete všímať, že film je zaujímavo natočený po formálnej stránke. Diana bola zaujímavá žena a tento film jej poslúži ku cti. Zobral si síce menší úsek života, no venuje sa mu intenzívnejšie, čím vyznie ako obsahovo i formálne plnší a s výnimkou pomalšieho tempa vybraných scén v prvej polovici pôsobí ako dobrý celok a divákom sa bude pozdávať viac. Nie je to plný životopis, ale na 113 minút zaujme aj neznalcov. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Princezna Diana je rozporuplná osobnost. Na jedné straně se jí nedá upřít její humanitární úsilí, které z ní udělalo "matku Dianu", na druhou stranu je tu její vystupování charakteristické pro hvězdy bulváru, záliba v luxusu korespondující s jejími návštěvami nejchudších míst a řada dalších věcí, které ukazují, že nic není černobílé. Ani princezna lidských srdcí. Navíc nevěřím tomu, že její kroky nebyly vždy vypočítané a někdy i vypočítavé. Ale jak už jsem psal výše, v rámci pomoci druhým udělala víc, než většina politiků za posledních padesát let dohromady. A snaha nedotknout se Dianiny svatozáře čišela z celého filmu, který byl tak degradován na podprůměrnou love story o ženě, která je příliš slavná na to, aby si mohla dovolit opravdovou lásku. A tak se s tím svým hádá, usmiřuje, miluje, zase hádá, zase usmiřuje, zase miluje, občas si odskočí do minového pole nebo na nákupy a to vše je prokládáno tak příšernými dialogy, že by se za ně nestyděla ani podprůměrná jihoamerická telenovela. Naomi Watts, jakkoliv mám tuhle herečku rád, tady působila jak slon ve fialkách, ale to není jen její chyba, protože to, jak byla postava Diany napsaná, je na doživotní scénáristický zákaz. Pro fanynky Ordinace a Ulice ideální. 10% ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Nezáživný, necharismarický snímek o snad ještě nudnější stránce Dianina života, tedy vztahu s arogantním Pákistáncem. Tohle ani nelze hodnotit průměrem, film na mě nezapůsobil po žádné stránce. Jednoznačně jeden z těch slabších životopisných filmů. /// 1. film viděný v roce 2022 /// Zhlédnuto na JOJ Cinema s českým dabingem. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

O Diane som toho veľa dodnes nevedel, ani som sa o ňu príliš nezaujímal, navyše keď zomrela, tak som bol ešte malý chlapec. Bol som zvedavý, čo zo života ukážu, ako ním prebehnú, nayvše koľko a ako sa budú venovať tej havárii, o ktorej sa toho už veľa popísalo a rozprávalo, no dočkal som sa iba romantického príbehu zo záveru jej života, vlastne väčšina deja mi prišla dosť pozitívna, s minimom kontroverzií, až by si človek povedal, že na čo sa sťažovala. Problém však vidím už v obsadení. Diana z môjho pohľadu nebola nejak extra krásna žena, naopak Naomi Watts je dosť príťažlivá a z môjho pohľadu veľmi krásna, až akoby som nepozeral film o Diane. Jej správanie mi vo filme prišlo veľmi emotívne, veľmi naivné, až hlúpe. Neviem, či taká bola naozaj, no jej život bol gýč, bola len bábka systému, ktorý potreboval a stále potrebuje také osoby s charitatívnou pôsobnosťou, ktoré robia povrchné gestá, akože inšpiratívne, ktorými sa má zlepšovať svet, pomáhať chudobným, nastolovať mier, no vieme, že to tak nie je. Mám veľké podozrenia, či pri tých jej výlevoch to nebol zámer ju ukazovať v takom svetle a či si cestu takejto pomoci nevybrala dobrovoľne, to by však hraničilo s hlúposťou, aj keď s ňou to hraničilo aj tak. To, ako ju využívali bolo zreteľné. Nechcem však pôsobiť nejak negatívne, možno mala svoje rozumné a dobré vlastnosti, pomohla, všetká česť, no mne oslavované osoby takzvanej západnej kultúry veľa nedávajú. Film bol obsahovo úbohý, to ho radšej nemuseli natočiť. Forma z môjho pohľadu priemer a zážitok z toho mám tiež dosť slabý, vlastne som sa ani nič významného nedozvedel, okrem toho jej vzťahu s človekom z inej kultúry, ale keďže vieme, aký bol a je britský princ Charles, tak sa ani nedivím, že sa dosť zmenila. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (12)

  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)
  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama