Reklama

Reklama

Dějiny světa ve dvou hodinách

(TV film)
  • Česko Historie světa ve dvou hodinách (viac)

Obsahy(1)

Blesková cesta světa od počátků až do dnešního dne. Podíváme se na klíčové body, historické okamžiky a mimořádné souvislosti mezi vzdálenou minulostí a našimi běžnými životy. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (16)

sarfian 

všetky recenzie používateľa

Zrod vesmíru a veľký tresk...myslím že na toto ešte nevie nikto presne odpovedať a sú to iba dohady a aj vznik mesiaca a zeme je podla mňa stále záhada. Ale s akou istotou vám to vedia v tomto dokumente povedať...sila. Inak dokument sám o sebe nie je moc zaujímavý a celkom odfláknutý zo zbytočnou neustálou rekapituláciou. Za ten čas čo tam ukazujú stále to isté dokola tam mohli nasúkať ovela viac informácií. VIDENÉ 1x ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Hodně slabý dokument, který v podstatě opakuje jen obecně známé věci a přežvýkává učení dějepisu 1. stupně základní školy. Nic objevného ani zajímavého se moc nedozvíme, jen ty animace dělají dokument trochu snesitelným. Výpovědi vědců, historiků a dokonce duchovních (!) jsou plné obecných pravd i „pravd“, jež nejsou třeba ani zatím nijak prokázány, jen se věda domnívá. Některé kontroverzní věci vývoje lidstva nejsou komentovány vůbec. ()

Reklama

Merenre 

všetky recenzie používateľa

Opravdu slabý dokument, který se snaží říct vše a neříká nic. Jenom první polovinu trvá, než se dostaneme od velkého třesku, kde jsou všechny informace neskutečně omýlané a natahované. Naopak, když se dostaneme k lidstvu, přeskakuje film od pyramid k Alexandrovi, od Říma ke Kolumbovi atd. Někoho, kdo je ignorant s mizernými znalostmi, to může dokonale zmást, takže v důsledku bude vědět ještě větší hovno než předtím. Člověka s přehledem to dokáže zase leda nasrat. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Vedecký pohľad na históriu sveta, ktorý sa líši od toho môjho, no zároveň nerozumiem všetkému, čiže si nedovolím niekoho presviedčať o správnosti. Čiže jednu hviezdu dávam dole kvôli môjmu subjektívnemu pohľadu. Druhú dávam dole lebo mi to veľmi detailné nepripadalo, tiež to bol podľa mňa pohľad len istých ľudí, bolo to však dynamické, v istých momentoch prekvapujúce, faktické, isto by si to zaslúžilo nejakú diskusiu. Komentár, či väčšie upriamenie na človeka mi veľmi neprekážalo. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Do dvoch hodín sa toho z 15 miliárd rokov viac natlačiť nedá a dokument to má v názve, aby sa nikto nečudoval nad skratkovitosťou podania a vynechaním mnohých udalostí. To hlavné tam ale je čo sa týka vývoja vesmíru, Zeme, života aj človeka. Úplný laik sa dozvie, čo ešte nevie, a pokročilejší si pozrú 100-dielny seriál Vesmír, Grygara alebo prírodopisný seriál. Animácie sú moderné, nápadité, zodpovedajúce aktuálnej dobe. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama