Reklama

Reklama

Pre gram kokaínu

(festivalový názov)
  • Česko Drogová válka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Narastajúca sila čínskeho filmového priemyslu je príznačná okrem iného aj odlivom renomovaných tvorcov z Hongkongu na čínske územie do tamojších čoraz nákladnejších produkcií. Tomuto trendu sa nevyhol ani významný hongkonský režisér Johnnie To. Nablýskané prostredie vysvietených ulíc zamenil za zemitejšie,,špinavšie miesta rozľahlých čínskych lokácií. V nich je situovaný príbeh neoblomného ťaženia protidrogovej jednotky proti vplyvnému zoskupeniu výrobcov a priekupníkov drog. K zasadeniu víťazného úderu má najnovšie prispieť odchytený vlastník kokaínovej továrne. Pod hrozbou trestu smrti pomôže zosnovať polícii odvážny plán na dolapenie zvyšných členov drogového kartelu. Pre gram kokaínu sa vyznačuje dynamickým dejom, v ktorom jednotlivé postavy získavajú svoju profiláciu doslova za pochodu z jednej napínavej situácie do druhej. Čo sa spočiatku javí ako chaos, sa s pribúdajúcimi minútami kryštalizuje do premysleného príbehu a vedomej hry s diváckym očakávaním. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (76)

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Dokud nezačla závěrečná přestřelka, sledoval jsem solidní kriminálku se skvělými herci, slušným průběhem a fantastickou hudbou. Obě akční scény jsou však těžce nezvládnuté - tam, kde obdivuji práci policejní jednotky, mi zde přišlo že ačkoliv základy v podobě krytí se za překážkami znaj, nejsou schopni nijak zlikvidovat pouze dva cápky, bez ohledu na to že při sobě maj oslepovací granáty, které v předchozí scéně někdo použil. Závěrečná palba uprostřed silnice mezi auty těžce nepřehledná, chaotická a tentokrát se spíš ptám, proč nikdo nezavolal posily, které tam dorazily až když bylo po všem. Občas se vyskytl vtipný moment, vše probíhalo přirozeně, sledovačky, odposlechy a komunikace mezi jednotkou, spolupráce..krásně budované, paradoxně akční scény to totálně pohnojili. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

!!! ---- SPOILER ---- !!! Neviem, či by to bez toho finále, ktoré toľkým divákom vadí, dávalo zmysel. Tak intenzívne natlakovaná hra na mačku a myš len ťažko mohla dopadnúť inak. Skrátka už toho všetci mali dosť, tak do seba vyprázdnili zásobníky. A aj pre mňa, ako diváka, to bola neskutočná... no, určite úľava, ak už sa zdráham napísať, že katarzia. Plne som im v danej chvíli rozumel, mal som taký pocit. Neskutočná jazda ten film, bez zbytočnej, čo i len jedinej stotiny sekundy, plne funkčná, zdrapí, nepoľaví a dovedie presne tam, kam to má v pláne... Zážitok! ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dejom nijako výnimočne neohurujúca krimi z prostredia protidrogového oddelenia a infiltrovaných "krýs" do podsvetia. Ale je to veľmi dynamické, dobre zahraté, niekedy vtipné (pán HAHA je na odstrel od prvého smiechu), akčné scény a prestrelky sú prehľadné a tá záverečná je celkom slušný nářez. A je fajn, že tvorcovia sa neserú ani s postavami, s ktorými sme sa ako diváci zžili. Úplný záver celkom prekvapí, teda aspoň ja som bol trochu zaskočený tým, že polícia dala prednosť pred informáciami... niečomu inému. Určite ide o film, ktorý vám môže otvoriť dvere do bezodnej súčasnej ázijskej produkcie akčných krimi-thrillerov. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

So zmenou prostredia a produkcneho zazemia prinasa Johnnie To aj utlmenie svojich trademarkov, v trende modernych cinskych akcnych filmov ponuka ale vyssiu zemitost, spinavost a brutalitu. Presvedcivo inscenuje tak konverzacne a pribeh budujuce sceny (dvoj-dojednavanie kontraktu v hotelovych izbach) ako akcne prestrelky - z ktorych zaverecna je jedna z naj za velmi dlhe obdobie, comu napomaha aj zvukova/ruchova stopa. (EFM 2013) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný kriminálny film od Johnnieho To. Má vydarený príbeh o protidrogovej jednotke na čele s cieľavedomým veliteľom, ktorá pri poslednej akcii zatkne jedného výrobcu drog a keďže sa chce vyhnúť trestu smrti, začne s nimi pracovať. A tak pomocou svojich kontaktov a znalostí im pomáha s pripravením pasce pre najvplyvnejších obchodníkov s drogami. Spracovanie sa mi páči, síce film sa nesie skôr v pomalšom tempe, ale s tým nemám žiadny problém. Dej sa neustále venuje len tomu hlavnému bez žiadnych vedľajších línií, takže žiadne potenciálne rušivé prvky sa tu nenájdu, väčšinu času to pôsobí úplne realisticky, celá operácia je výborne podaná, pár scén sa skutočne vydarilo, chémia medzi postavami z oboch strán funguje a navyše neustále cítiť to správne napätie, že akákoľvek maličkosť môže pokaziť celú rozsiahlu operáciu. V tej poslednej polhodine sa už síce celé pojatie čiastočne zmení, ale aj toto mi sadlo a poteší aj spravodlivý úplný záver, takže si nemôžem sťažovať. Veľkým prekvapením je, že sa to dosť vymyká väčšine tvorby tohto režiséra, nie je tu kladený až tak silný dôraz na priateľstvo až do posledného dychu a umelecké prestrelky, ale hlavne o ten realizmus, no mne aj tak plne vyhovujú oba štýly, takže ma táto zmena nesklamala. Akcie tu nie je až tak moc, ale tá sa vydarila. Toto je v prvom rade kriminálka, takže tá skutočná akcia určite nie je prvoradá, ale v poslednej tretine sa predsa len nájdu dve výrazné akčné sekvencie, ktoré sú výborne natočené a celkovo kvalitne zvládnuté. V jednej je radosť sledovať efektívnu prácu zásahovej jednotky a finále je už svojim pojatím ako z iného filmu, prišlo mi to ako kompromis medzi úplne realistickými prestrelkami a klasickým režisérovým štýlom, teda mimoriadne efektné krviprelievanie vo veľkom na oboch stranách barikády. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce na moje prekvapenie tu nie je moc známych hercov, vo väčšej úlohe prakticky len Louis Koo, ale zase takto to viac sedí k tomu realistickému podaniu, aspoň som mal pocit, že sledujem skutočnú protidrogovú jednotku, v ktorej nejde o jednotlivcov ale o tímovú spoluprácu. Réžia a technická stránka sú výborné, Johnnie To mi dlhodobo sedí a nesklamal ma ani tentoraz, vysoká kvalita po všetkých stránkach. Síce nemám pocit, že by sa jednalo o nejaké výnimočné dielo tohto režiséra, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať, jednoducho ďalší vydarený film od jedného z mojich obľúbencov. 77% ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Tianjin, ktoré sa nachádza na severovýchode Číny. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (viac)

Reklama

Reklama