Reklama

Reklama

Kosovo 1999. Albánski civilisti sú vystavení krutostiam srbských vojakov. Americké tajné jednotky sa blížia. Jeden z amerických vojakov, Aaron Hallam (Benicio Del Toro), v troskách zničeného domu zneškodní srbského dôstojníka. Vyznamenajú ho Striebornou hviezdou, ale čin ho prenasleduje ako nočná mora. Po rokoch sa ako strážca oregonskej divočiny dostane do konfliktu s lovcami, ktorí sa vybrali na jelene s ostreľovačským arzenálom. Tí po ňom začnú strieľať, ale proti vycvičenému zabijakovi nemajú šancu. Aaron po nich skočí ako šelma a zabije ich. Nie sú to však jeho posledné obete. Špeciálna agentka FBI Abby Durrellová (Connie Nielsenová) sa zúfalo snaží vraha vypátrať. Povolá jediného muža, ktorý by jej mohol pomôcť – poručíka vo výslužbe Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten sa snaží zabudnúť na svoju minulosť, keď učil vojakov zabíjať, a odmietne. Keď však uvidí fotografie obetí, pochopí, že zabíjal jeho najlepší žiak, a teda aj on sám nesie zodpovednosť. Aarona zatknú, ale z väzby ho vydajú tajným agentom – pozná priveľa tajomstiev a nesmie prehovoriť. Skôr, ako ho agenti stihnú nechať „zmiznúť“, im však zmizne sám. FBI nasadí ďalších agentov, ale vojnový veterán Bonham trvá na tom, aby prenasledovanie nechali len naňho... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (316)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle me fakt hodne prekvapilo. Krome jedny vytky musim film jen chvalit. Ta vytka je v tom, ze se zbytecne dlouho dej odehrava ve meste, misto v lese. Jinak pribeh je dobrej a naprosto dostacujici, akcni sceny jsou fakt akcni a napinavy a sceny v lese jsou naprosto paradni. K tomu tu mame naprosto famozni uvod, kdyby misto napisu Kosovo napsali peklo, tak bych jim veril. Co se tyce hercu, Benicio je fakt paradni, ale hodne me prekvapil Tommy Lee, takle dobryho jsem ho uz dlouho nevidel, navic je porad dost solidne ve forme a zaverecnej souboj je dokonalej. No a k tomu vsemu ma film jen nakejch 85 minut, takze je to po celou dobu super zabava. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Perfektní ruční práce, z níž je doslova cítit živočišnost, čerstvá krev a chlapskej pot. Štvanec je surová a odosobněná akce, která naturalistickým způsobem vykresluje starý přírodní zákon o silných jedincích, kteří si museli vždycky bolestně krvavým způsobem vymezit pole působnosti. Vydeptaný zabiják Del Toro, zahnaný děsivými myšlenkami do kouta, se stáva touhle kousavou šelmou. Vysvětlovací dialogy zde nemají místo. Ale když se zpětně podívám na příběh, vidím jen jeden mistrně zpracovaný citát. Nic víc, bohužel - ale ani nic míň. ()

Reklama

predators 

všetky recenzie používateľa

Oběma protagonistům těžko uvěřit. Né, že by své role nezvládali, ale tak nějak mi jejich ksichty neseděly. Taky celé to stopování v přírodě, ve městě a zase v přírodě mi přišlo dost přitažené za vlasy a celé to bravůrně završily pasti a tvorba nástrojů, jako vystřižené z honu na predátora nebo z doby kamenné (železné). 42% ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Tommy Lee Jones už naháňal Harrisona Forda a potom Wesleyho Snipesa a po krátkej pauze (v ktorej naháňal akurát tak mimozemšťanov) sa vrátil v perfektnej kondičke ako správny zálesák aby sa pustil do tretice na štvanicu - tentokrát má proti sebe najťažšieho súpera - sám si ho vychoval a vycvičil. Stará škola versus mladá vlna, učiteľ proti žiakovi navyše zaobalené do biblického klišé o Abrahámovi, ktorý obetuje svojho syna, nič originálne - jednoduchý a jasný príbeh, ktorého kvalita je postavená na ústrednej dvojici (Benicia doslova zbožňujem, aj keď scénka, kde dievčatku vysvetľuje, že ľudia sa správajú zle ku zvieratám, na mňa z jeho strany pôsobila veľmi "čudne"?) a na ich vzájomnom súboji, obzvlášť záverečný súboj je celkom podarený a dosť drsný, natočené je to (po technickej stránke) bez nejakých vadivých prkotín, časovo je to tak akurát - a to je veľmi dobré, lebo niektoré filmy stroskotajú na tom, že nevedia, kedy skončiť. Friedkin po Francúzskej spojke a Exorcistovi už svoje dielo neprekonal, ale zo všetkého, čo potom prišlo, sa práve tento film priblížil autorovmu majstrovstvu najbližšie, takže môže byť celkom spokojný. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Než pravíte "Benicio", otevře si drobnou kovářskou dílnu, vám otevře stehenní tepnu, propíchne plíci a zmizí jako prd ve větru. Ten člověk má trauma a dostat z něj ho může jen jeho osobní "Trautman" T.L.Jones.. Friedkin tradičně syrový, naturalistický, ničím se nezdržující a nabízející jeden z nejlepších filmových soubojů na nůž (a pazourek) v historii. Řeknu vám, vydat se do oregonských lesů na houby musí být pěkně o hubu.. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (viac)

Reklama

Reklama