Reklama

Reklama

Marina Abramovic: The Artist Is Present

  • Veľká Británia Marina Abramovic: The Artist Is Present
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Biografická snímka zaznamenáva poslednú výstavu významnej predstaviteľky performance art Mariny Abramović: The Artist is Present. Počas tejto výstavy niekoľko ňou osobne vybraných umelcov odohralo jej najvýznamnejšie happeningy, pričom ona sama si pripravila úplne novú performance, počas ktorej sa svojmu publiku len pozerá uprene do očí. Dokument predstavuje sugestívny portrét výnimočnej radikálnej umelkyne, ktorá v tomto storočí dlho nebude mať obdobu. (Almásy)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

svetulkia 

všetky recenzie používateľa

super spracovany zivotopisny dokument o mozno najvyraznejsej predstavitelke v performance art. pribeh je tvrdy, surovy....a divak si uzije vela zaberov bez priklasovania. skvele natocene a prave surove zabery dodavaju na autentickosti. hudba v niektorych momentoch az moc zamerana na dostanie emocie z divaka ale to v danych momentoch nie je uplne na skodu. ()

ciapok

všetky recenzie používateľa

Marina Abramovič je bez jedinej pochybnosti zaujímavý, originálny a tvorivý človek. To vrcholné predstavenie bolo ale tak veľmi pozérske, že ma opäť raz odklonilo od ARTu. Nepohŕdam prácou druhých, ale povedzme si úprimne - zúčastnili sa tam exoti a stroskotanci na prvý pohľad .... ach, tie predsudky :) ano, ako antipredsudkové dielo vynikajúce. Malá omrvinka z konkrétneho diania predsa len .... Marina svoju tvorbu do značnej miery postavila na (nielen) vlastnej nahote ... na happening diváci prechádzali natesno pomedzi dvoch nahých ľudí. Ale keď v plánovanej participácii divákov prichádza žena, ktorá sa vyzliekla, okamžite ju odvádza ochrankár (inak celý S.L.Jackson v plnej forme). ()

Reklama

LEGACY 

všetky recenzie používateľa

Byť jsem myslel, že budu velký fanoušek této veliké a umění oddané ženy, nedopadlo to tak. Vážím si ji, to čím si prožila a jak vnímá svět, okolí a lidi je něco, co by mělo připadat i jejím kritkům jako něco zcela výjímečného, avšak sám nedokáži ubránit pocitu, že často je hranice mezi uměním a sebemartýriem tenounká a Marina v ní tak trochu kolísá. Každopádně pro konzervativce a lidi, co se nedokáží pohlédnout pod slupku naší kůže je to must-see. ()

kolly13 

všetky recenzie používateľa

Jedinečný dokument, který si vytváří svou kategorii 6-ti hvězd. Dostal mě, rozplakal, šokoval i velice zaujal. Nejsem příznivec všech Mariiných performací ani stylu života. Nelze ovšem popřít, že je umělcem tělem i duší a její život, stěží napodobitelný, je inspirací ostatním. PS: jen se mi potvrdilo zařazení MOMA do mých "You should see place". ()

janeke 

všetky recenzie používateľa

"Artist has to be warrior". Abramovic bojuje za autentickú prítomnosť v tomto momente - na tomto mieste - mimo všetkých simulácií, záznamov, zobrazení a médií. akýkoľvek text, či štúdia o tejto umelkyni z Čiernej hory len tvorí zbytočnú stenu pojmoslovia a terminológie medzi ňou a prijímateľom. preto je tento film pokladom a v tomto prípade (ako aj v ďalších prípadoch akčného umenia) platí: radšej raz pozrieť než stokrát čítať. Tento film mi ponúkol pre mňa trocha prekvapivú info, a teda, že Marina je zameraná najmä na pragmatickú stránku vnímania jej performancií a ide jej furt o diváka: niekedy ho chce šokovať a niekedy sa mu chce páčiť. nejde teda o nejaké suchopárne koncepty a ani o osobné vysporiadanie sa s vlastným telom. je rada, keď je videná a divadelná stránka jej výstupov je veľmi dôležitá. a veruže má čo ponúknuť: dokonca aj zdanlivo banálna scéna, keď je Marina chorá v posteli a pochvaľuje si kodeínové kvapky sa v jej podaní mení na scénograficky premyslenú humoresku. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama