Reklama

Reklama

Pani Bovaryová

  • Česko Paní Bovaryová (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Mladá a naivná Ema (Mia Wasikowska) túži po vzrušujúcom živote a veľkej láske, akú pozná z ľúbostných románov, ktoré čítala v kláštore, kde ju vychovávali. Keď ju otec vydá za malomestského doktora Charlesa Bovaryho (Henry Lloyd-Hughes), do manželstva vstupuje Ema plná ideálov. Manželský stereotyp je pre ňu veľkým sklamaním, a to aj napriek starostlivosti, ktorou ju zahŕňa jej muž. Ema začne hľadať naplnenie svojich romantických predstáv v náruči iných mužov, no šťastie stále nenachádza. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (46)

Morien 

všetky recenzie používateľa

Miluji Ezru Millera a zejména miluji Miu Wasikowskou, ale on není moc přesvědčivý herec a ona vůbec není vhodná do role Emmy Bovary. Možná jsem příliš zblblá tím, že si ji velmi citelně pamatuji v roli rozumné, střízlivé a morálně pevné Jane Eyre, abych jí uvěřila propad na absolutní dno prezentovaný v tomto filmu. Ještě k tomu, když to Sophia Barthes dělá takhle podivně, a jednotlivé detaily z literární předlohy natolik překrucuje a skokově zasazuje do vlastní fabule, že si ani nejsem jistá, co tím vlastně sleduje. Celému příběhu to dodává nesouvislý, nelogický a až nesrozumitelný ráz, a přitom by to mohl být tak krásný film o depce v mlze v Normandii. WWAAD? (What would Andrea Arnold do?) --- 2022: A teď, když jsem si konečně pořádně přečetla i knížku, se musím vrátit a dodat, že film absolutně ignoruje povahu předlohy. Flaubert nepíše tragický milostný příběh, ale realistické, až cynické vyprávění o mnoha vrstvách lidského života, z nichž jenom jedna je prahnutí po lásce. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

O kúsok záživnejšie, možno preto, lebo kratšie, ako Chabrolova verzia. Herecky, výpravne a výtvarne úchvatné, čiže je veľká škoda, že sa film nedostal na naše plátna a tak je televízny zážitok skôr polovičný. Tmavé farby sem-tam striedajú teplejšie tóny a celkovo film pôsobí ako živelná koláž dobových obrazov. Prekvapuje ma až tak negatívne prijatie kritikou, herci sa skutočne snažia, samozrejme celému tímu dominuje presný Wasikowskej výkon. Ide ale skôr o to, že príbeh je už množstvom filmových adaptácií a všeobecnou znalosťou predlohy pre divákov asi stále menej príťažlivý a s tým neurobí nič ani modernejšie spracovanie so súčasnými hviezdami. No a Rhys Ifans ako skutočne slizký záporák, pretože to na ňom nie je zrejmé od začiatku, to sa nevidí každý deň. 70% ()

Reklama

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Shrnul bych to jako jednu z nejhorších adaptací historického románu, co jsem viděl. Hlavně kvůli tomu, že Paní Bovaryová je podle mě už příběhem naprosto nezajímavý titul o znuděné fifleně, která si chtěla hrát na něco, co nebyla, a tak na to dojela. Páni! A teď jak z tohohle udělat dvouhodinový film??? Tohle prostě nejde, ale oni se o to budou snažit. Film je naprosto prázdný a nanicovatý, bez myšlenky (asi tak jako hlavní hrdinka Emma) a ani herecké výkony, které jsou tak jediné, co by tohle mohly nějak utáhnout tu nejsou nějak úžasné... ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Možná i trochu lepší verze Madame Bovary, než francouzský film Claude Chabrola z roku 1991 (v hlavní roli Isabelle Huppert). S předlohou se dělat moc nedá, Flaubertova kniha je stará (z roku 1857) a na tehdejší morálku byl příběh paní Bovaryové poměrně velký záhul. Dnes to s divákem příliš nezacloumá, proto je mnoho diváků zklamaných. Já ale hodnotím filmové zpracování knihy, ne její obsah. A i v tomto případě hodnotím nadprůměrně. Hlavně obsazení této německé verze je skvělé. Hypnotický pohled Ezry Millera i kouzlo markýze Logan Marshalla-Greena jistě zaujme nejednu dívku či dámu. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkně to vypadá, herci jsou dobří a dobře vybraní, nebylo to zjevně levné, jen... ten příběh je děsně o ničem. Trdlo, vychovávané tak, aby nevědělo nic o světě se právě do onoho "světa" dostane, ale zblblé představami chce víc, chce do "ttoho" Světa a nebo si jej alespoň vysní a snaží vytvořit. Čímž ovšem podělá život sobě i svému muži. Takové do exteriérů přenesená divadelní tragédie, která dnes nemá moc čím oslnit a odnesete si z toho jen zdání, že hlavní ženská postava je pěkná kravka. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie začalo 30. septembra 2013 v Normandii. Natáčalo sa na miestach ako Saint-Germain-de-la-Coudre, Moutiers-au-Perche, Condeau a La Perrière. (Arsenal83)

Reklama

Reklama