Reklama

Reklama

Safe Haven

všetky plagáty
Krátkometrážny / Horor / Mysteriózny
Indonézia, 2013, 30 min

Obsahy(1)

Skupinka filmárov prichádza na strednú školu, aby vytvorila dokument o štúdiu v tamojšej indonézskej sekte. Spočiatku milé interview sa po krátkej chvíli mení na krvavú masakru. Tento krátkometrážny horor je súčasťou úspešného celovečerného snímku V/H/S 2 (2013). (*CARNIFEX*)

Recenzie (34)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

To vysoké hodnocení nechápu. Naprosto obyčejné a průměrné found footage bez ničeho zajímavého a ničeho, co by to oživilo. Pardon, ale mě to takhle prostě připadalo, nemůžu si pomoct. Buď jsem těch hororů viděl až moc a nebo mi už found footage leze krkem. Ve V/H/S 2 to patřilo k lepším povídkám, ale to okamžitě neznamená kvalitu, celá ta antologie byla slabá jak to nejlevnější kafe. Pro mě to spadá do kategorie hororů, které říkám "neurazí, nenadchne", ale těm 82% prostě nerozumím. 3* ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Asi najlepšia poviedka z V/H/S 2. Nesnaží sa byť len prvoplánovou lakačkou a tým si ma získala. Na malom poli je nielenže definovaných viac vzťahov ako pri iných poviedkach, ale má to aj postupne gradujúce finále a silné scény. Osobne mi to ulahodilo. Sekta, príchod démona, a konečne poriadne nasnímaná akcia. Gareth Evans rozhodne nesklamal. Nebyť toho konca, tak by to bolo možno aj za 5*. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Evans se nezapře.Třetí povídka z hororu V/H/S 2 a jednoznačně taky nejhustší.S chutí bych polknul celovečerák.Atmosféra šílená a takový zvrat jsem vážně nečekal.Na týhle povídce je vidět jasný rukopis inovátorského režiséra, který hýří nápady i talentem, bohužel si svojí nezkušenost vystuží vykradeným dějovým nápadem španělského Recu, proto jen 4*, ale zatraceně démonické.80%. ()

Hamaradža

všetky recenzie používateľa

Oh come on, načo hodnotiť jeden film dvakrát? Safe Haven je časťou VHS2 a tak to má ostať :) Takže nehodnotím ale keby musím tak 4*. Ako hovorím, svedčal by tomu scenáristicky vybrúsenejší a strachovo viac alá REC vystupňovaný vypiplanejší celovečerák a mali by sme tu nábeh na jeden z najhrôzostrašnejších hororov posledných rokov. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Safe Haven (Gareth Evans & Timo Tjahjanto) – mnohými považovaný za najkvalitnejší príspevok v rámci série V/H/S2 je u mňa ten najslabší. Od spojenia režiséra priam ospevovaného akčňáku The Raid (3*, pre mňa však len mlátička so slušnou choreografiou) a režiséra vychvaľovaného brutálneho Macabre (2*, u mňa opäť len maximálne samoúčelný a prehnane uvrieskaný kúsok) som čakal rozhodne viac. Ich príspevok má priveľmi rozvláčny úvod s nekončene dlhými monológmi jedného vyšinutého náboženského fanatika. Následne udalosti s pokusom o vyvolanie démona sú nesúdržné, navyše ich dotvárajú otrasné digitálne efekty, prehnané gore scény (samovoľné vybuchnutie človeka) a v samotnom závere kazí dojem záber na priam až C-éčkovú masku okrídleného kozľa ako z toho najlacnejšieho hororu. Čo potom z toho, že tu sú tie najprehľadnejšie zábery kamier z celého V/H/S/2. V rámci spomínanej série ma Safe Haven mierne sklamal, ako samostatný počin, keď pred ním, ani po ňom nenasledujú ďalšie found-footage kraťasy dojem nepatrne vylepšuje. (2,5*) ()

Zaujímavosti (1)

  • Kulty uvedené v tomto filmu jsou velmi podobné skutečným kultům Jonestown a Heaven's Gate. Tyto kulty také spáchaly masovou sebevraždu a rituální praktiky Heaven's Gate jsou podobné těm, které lze vidět v tomto filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama