Reklama

Reklama

Matt Scudder je bývalý newyorský policajt a vyliečený alkoholik, ktorý pracuje ako súkromný detektív bez licencie a zázemia. Svoje služby ponúka tým, ktorí sa z akýchkoľvek dôvodov nemôžu obrátiť na políciu. Jedným z nich je aj drogový díler Kenny Kristo, ktorý si detektíva najme, aby našiel zločincov, čo mu uniesli a brutálne zavraždili manželku Carrie aj napriek tomu, že im zaplatil výkupné. Scudder začne postupne odkrývať stopy vedúce k únoscom a zisťuje, že tento zvrátený zločin nie je jediným a rozhodne ani posledným, ktorý v uliciach New Yorku spáchali. Sérioví vrahovia mladých žien, ktorí svoje obete rafinovane mučia, sa chystajú opäť zaútočiť a Scudder, ktorý sám stojí mimo zákona, sa im rozhodne čeliť osamotený, na vlastnú päsť a všetkými, hoci aj nelegálnymi prostriedkami. Nečakanú pomoc však získa od svojho nového malého šikovného priateľa, ktorým je svojrázny čierny bezprizorný chlapec TJ. V neľútostnom súboji s časom a presilou tentoraz pôjde aj o jeho vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (603)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Chození mezi náhrobky je k dokonalosti vymazlená Blockovka, strhující, temná, s katalogově úchylnými masouny a perfektně noárovým Nýsnem, které může dát méně než tři jen naprostý buzerant. Tedy pardon, zase ten roztomilý překlep, chtěl jsem samozřejmě říct „jen fantasticky hloubavý a nesmírně erudovaný filmový kritik“. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nevím, jak to ten Liam Neeson dělá, ale od momentu, co skončily Hvězdné války si rozjel role toho nejdrsnějšího a nejpřímočařejšího chlápka ve filmovém průmyslu. Nejdřív to bylo Taken, pak Neznámý, následně Mezi vlky a Non-Stop, aby u mě koncem roku 2014 přistál s postavou Matta Scuddera, kterej je lautr némlich to samý, co v předchozích filmech a mně to vůbec nevadí. Občas bych totiž potřeboval i já jednat tak, jako jedná Liam ve svých filmech. Jeho filmy tak pro mě budiž velkou školou. Mezi náhrobními kameny, ale nesedí jenom na postavě jednoho člověka. Také je to naprosto poctivá kriminálka, která skončí přesně tam, kde si dle názvu dokážete představit. A natočena je tak parádně, že pět hvězd by na ní bylo málo. Mimochodem taky mám radost, že prostor dostal skvělej Islanďan Ólafur Darri Ólafsson. Jeho role sice nebyla kdoví jak velká, ale účel splnila na sto procent...a to se sakra počítá. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Mathew Scudder patrí roky k obľúbeným literárnym postavám. Je preto zrejmé, že film sa predstave vyvolanej čítaním jeho spletitej histórie nemohol stopercentne priblížiť. Napriek tomu ide o dôstojnú adaptáciu, v ktorej sa síce spomenie viac vecí odrazu, niektoré sa zase vypustia, ale tak to už pri neotrocky vernom prepise či prevode kníh do filmu chodí. Príbeh, obdobne ako literárne dobrodružstvá tohto zvláštneho súkromného detektíva - nedetektíva (nemá licenciu, pomáha len na dobré slovo, neberie plat, ale len dary) je riadne drsný. Celkové spracovanie sa vyznačuje rovnako ponurou atmosférou reznutou ovzduším stále prítomného zločinu, pri ktorom si treba vyberať, či sa s predstaviteľmi niektorého z týchto hriechov dá vôbec spolupracovať (díleri a konzumenti drôg) alebo či je takáto spolupráca nemožná (únoscovia, vrahovia a sadisti). Jediné, čo vytýkam je v literárnych predlohách napriek otrasnosti zločinov, často prítomný osobitný humor, ktorý sa vo filme objavil len zriedka. ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Na vrcholy žánru nejenže tenhle kousek nedosáhne, ale hledí k nim s velmi výrazným odstupem. Na vině je scénář, který vaří sice z osvědčených, ale už dávno profláklých ingrediencí a škodí mu především to, že nepracuje s tajemstvím. Pachatelé zla jsou divákovi známí a napětí vyplývající z jejich odhalování se zkrátka nekoná. Scott Frank to měl nahradit patrně atmosférou, jenže na to mu nestačily síly. Mezi náhrobními kameny není atmosférický film a jakkoliv se v Pomově komentáři objevuje přirovnání k Schumacherovým 8MM, nepřipomíná je to ani při letmém pohledu z rychlíku. Pokud už se Frankovi daří budovat napětí, je to díky použití osvědčených žánrových klišé, které fanoušek kinematografie bude považovat za poněkud opotřebované. Další výhrada, kterou mám, je pochopitelně pouze můj problém, ale nejobávanější kladivo na organizovaný zločin v důchodovém věku alias Liam Neeson se mi účinkováním v nejrůznějších derivátech Taken poněkud zprotivil, takže jsem jeho zkušené herectví nevnímal jako přínos. Pořád by to ale stačilo na žánrový průměr a 3*, jenže je tu ještě anemický černošský chlapeček, kterého, jak jinak, opustila maminka a smysl života našel ve spolupráci s hlavním hrdinou. Na tuhle berličku jsem obzvlášť citlivý a snímek stojí jednu hvězdičku. Hůř bych reagoval snad jen na blonďatou modrookou holčičku chřadnoucí na leukemii, do které se náš odvážný detektiv platonicky zamiluje. Celkový dojem: 40 %. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Dobroš, naozaj celkom dobroš, ALE... pretrvávajú vo mne pocity, že režisér mohol viac pritlačiť na tiesnivú atmosféru, ktorej sa miestami naskytovalo skutočne dostatok (videl som v nej veľký potenciál!!) a odobrať všetky scény s malým TJ-om (ich implementáciu do snímku považujem asi za najväčšie mínus a absolútne nedokážem pochopiť ich opodstatnenie). Ale nevadí, takmer dvojhodinový, napínavý thriller si ide "to svoje" a v podstate vás ani moc neohúri, no ani neurazí. P.S. úplne súhlasím s Enšpíglom. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (18)

  • Lawrence Block je autorom celkovo 17 noviel o detektívovi Mattovi Scudderovi. Scenár k filmu vychádza z rovnomennej novely "A Walk Among the Tombstones", ktorá bola ako desiata v poradí vydaná v roku 1992. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (viac)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (viac)

Reklama

Reklama