Reklama

Reklama

Osloboditelia

(seriál)
  • Rusko Osvoboditeli (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Dokumentárny seriál o sovietskych ozbojených jednotkách počas 2.svetovej vojny. Tvorcovia využili nielen archívne dokumentárne zábery, ale aj počítačovú animáciu, prostredníctvom ktorej vás detailne oboznámia s jednotlivými zložkami sovietskych ozbrojených síl a ich technickým vybavením počas druhej svetovej vojny.
Jednotlivé časti:  1.-Tankisti
2.-Kavaléria
3.-Stíhací piloti
4.-Výsadkári
5.-Rozviedka
6.-Delostrelci
7.-Horská pechota
8.-Pechota
9.-Ženisti
10.-Bojové lietadlá
11.-Námorná pechota
12.-Flotila (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (6)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem díly Ženisti a Flotila. Výborně zpracované. Ženisté ve válce stáli jakoby v ústraní. V díle flotila se dozvídáme další zajímavé věci jako například americké a britské dodávky Sovětskému svazu během války, nebo útoky člunů či ponorek. Seriál je silný právě v detailech. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nahliadnutie za vojenskou históriou s mapkami, rozpismi, obrázkami, videami a inými materiálmi tak, ako to mám rád. Možno už vážne chýba iba rozobrať najvyššie velenie. Rusi sú veľkí vlastenci, aspoň väčšina, mnohí sú schopní aj odpustiť previnenia a chyby, či zverstvá, ak bol niekto veľký vodca, vyhral niečo, či bol slávny, preto to beriem aj s trochou rezervy pri pohľade na to, proste potrebná miera kritiky do vlastných radov je prebitá hrdinstvom, neutrálnosťou a ešte aj ten moderátor pôsobí premotivovane hrdo. Mnohí možno názov nepríjmu, no ja ich považujem za osloboditeľov, aj keď vzápätí nastoľovali iný typ totality, no ten už nerátal s vyhladením národov a podobne. Nechcem sa tu púšťať do polemizovania, či bolo horšie za Hitlera alebo Stalina, podstatné je tu skôr, ako podali ich vojenské sily, ich históriu, či je to skutočná dokumentárna lahôdka pre pamätníkov a poriadny výučbový materiál pre nové generácie. Ja som s tým v podstate spokojný. ()

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

Rusi vyučujú amerických, kanadských a anglických dokumentaristov v tom, ako má vyzerať dobrý, objektívny a pútavý vojnový dokument...divák sa dozvie veľa nových a zaujímavých faktov zo života príslušníkov sovietskych vojnových jednotiek a prenikne do taktiky boja Červenej armády...dokumentačné zábery sú striedané kvalitnou animáciou a výpoveďami pamätníkov - a to všetko v kompaktnej dejovej línii, nenarušenej opakovanými sekvenciami, typickými pre tendenčné západné dokumenty...za mňa palec k nebu :-) ()

xpaja 

všetky recenzie používateľa

Zajímavá dokumentární série, která je jedinečná tím, že představuje jednotlivé složky rudé armády, jejich výbavu, výcvik a způsob boje. Dávám ---== 70% ==---. ()

Wallendorfer 

všetky recenzie používateľa

Graficky zaujímavé. Z hľadiska faktov väčšinou korektné, ale sú tam uvedené aj polopravdy, našli sa aj faktické chyby (najmä v číslach - napr. v 1. časti, v pasáži o vyznamenaniach). O výpraskoch Červenej armády z rokov 1941 a 1942 sa však dozviete absolútne minimum. Zámer je preto jasný. O objektivitu nejde. Treba totiž hovoriť najmä o úspechoch. ()

Reklama

Reklama