Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává na ostrově v tropech. Nezdařený pokus o odcizení nebezpečné chemikálie skončí nezdarem. Vojáci střílejí po muži nesoucím schránku s chemikálií. Kulky zasáhnou svůj cíl a neplánovaně i onu schránku. Postřelený, infikovaný muž se odpotácí do bezpečí, kde brzy zjistí začínající infekci. Vojáci pročesávají kraj a najdou infikovaného muže již mrtvého a jeho tělo spálí. Při kremaci se však kromě dýmu do ovzduší uvolnila i nebezpečná látka. Tento fakt způsobí masivní úbytek živých jedinců, ze kterých se stávají zombies. Člověk v boji proti tomuto nepříznivému stavu začíná vítězit. Je však v té chvíli ještě živý, nebo nemrtvý? (folklorman)

(viac)

Recenzie (45)

Astaroth12 odpad!

všetky recenzie používateľa

To to je už čistá psychotina.Gore je tu a je ho veľa a zo všetkých strán sa sem tlačí.Neskutočne zlé herecké výkony a aj príbeh je primitívny a celkový dej je totálne zaostalí a tá nelogickosť postáv udivuje.Čo bolo pôsobivé to boli tí vtáci,ktorý narážali do aut a aj ľudí.A tých tupých a prázdnych dialógov no proste trapas.Ale to bola totálna fraška,lebo to bolo očividné že sú to len prezlečený ľudia za zombie,lebo raz sa pohybovali ťažko obratne a zas inokedy utekali a aj skákali ako ľudia,no veľmi nedomyslené.Aspoň akcia bola niekedy svižná.No a ten koniec bol totálne absurdný,chcel som byť zhovievavý ale nebudem práve pre ten koniec. ()

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa veľmi príjemné trashové zombie béčko. Film sám o sebe ani nie je tak dobrý, ale proste tá atmosféra a špecifická trashovosť z neho robí niečo výnimočné, na čo sa veľmi dobre pozerá. Gore efekty sú celkom dobre spravené aj s maskami samotných zombiekov. Páčilo sa mi aj, že hlavné postavy so zombiekmi nebojujú, ale iba pred nimi utekajú a skrývajú sa, nie ako to býva vo väčšine filmov. Rozhodne som sa veľmi nenudil a páčilo sa mi to viac ako Zmbie II. ()

Reklama

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Takže...Upravený komentár. Samozrejme, tento film nemôže konkurovať legendárnej Fulciho pecke Zombi 2, ale ako sám o sebe funguje čobi taká odľahčenejšia pozdná 80s style italo zábava. Najlepšie funguje keď je v pohybe a neustále sa niečo deje, aj keď opäť, gore nie je na nesmrteľnej úrovni Fulciho klasiky, masky taktiež nie. Ale vnímané samostatným objektívom sú pomerne solídne a bavia. Pomalšia atmosféra tvorcom taktiež veľmi nejde, Zombi 2 bol aj v tomto ohľade oveľa lepší film. Suma sumárum, ak človek zabudne, že by to malo byť pokračovanie Zombi 2, pokochá sa parádnymi lokáciami Filipín a zoberie to ako často pomerne cheesy late 80s italo zombie film(mimochodom, aj gore by mohlo byť kľudne viac), bude sa dobre baviť. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zombie je asi mojim najobľúbenejším horrorovým subžánrom. Najradšej mám americkú produkciu, najmä tituly z dielne neprekonateľného George Romera. Ale z času na čas mi príde vhod aj béčkové gore spestrenie z Talianska. Spracovanie tejto témy európskymi režisérmi je povrchnejšie, často krát nelogické, ale podstatne krvavejšie a nechutnejšie. "Zombi 3" tieto kritéria spĺňa. Klišé príbeh o úniku nebezpečného, armádou vyrobeného, vírusu (Death1), ktorý mení ľudí v oživlé mŕtvoly. To celé v exotických, tropických lokáciach. Za najoriginálnejší nápad, použitý v tomto horrore, považujem útok zombie-vtákov. ** ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Zdajú sa vám Fulciho zombie filmy až moc brakové? Zombi 3 zachádza v tomto smere ešte ďalej! Keďže majster Fulci sa na režijnej stoličke ohrial iba niekoľko týždňov z dôvodu choroby, muselo byť jeho miesto urýchlene nahradené. Do rany padol veľký trasher Bruno Mattei, ktorého zábery v konečnom zostrihu tvoria údajne až 60% z celkového filmového koláča. Mix rôznych, navzájom sa dopĺňajúcich štýlov, je zdrojom bohatej zombie zábavy s množstvom akcie, kreácii toxikovaných nemŕtvych, nevkusu a jednoduchého nadšenia pre pravý zombie trash. Dvojka Mattei/Fulci ukazuje svoje silné stránky! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Keď Lucio Fulci videl hotový film, žiadal byť vyradený z titulkov. Ale nestalo sa. Jeho meno predstavovalo v hororovom svete známu predajnú značku, preto vo filme zostalo, čím režisér nadšený nebol. (Paldiny)
  • V pôvodnom scenári, lebka, ktorá zletí z mrazničky vôbec nebola. Vymyslel ju a neskôr natočil Fulci. Po natáčaní poznamenal, že šlo o jedinú vec vo filme, na ktorú bol skutočne hrdý. (Paldiny)
  • Lucio Fulci natočil približne 70 minút, než musel natáčanie opustiť v dôsledku mozgovej mŕtvice. Producent Franco Gaudenzi požiadal režiséra Bruna Matteia a scenáristu Claudia Fragassa ujať sa režisérskeho žezla. Tí zostrihali Fulciho zábery asi na 50 minút a pridali 40 minúť svojich vlastných. (Paldiny)

Reklama

Reklama