Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává na ostrově v tropech. Nezdařený pokus o odcizení nebezpečné chemikálie skončí nezdarem. Vojáci střílejí po muži nesoucím schránku s chemikálií. Kulky zasáhnou svůj cíl a neplánovaně i onu schránku. Postřelený, infikovaný muž se odpotácí do bezpečí, kde brzy zjistí začínající infekci. Vojáci pročesávají kraj a najdou infikovaného muže již mrtvého a jeho tělo spálí. Při kremaci se však kromě dýmu do ovzduší uvolnila i nebezpečná látka. Tento fakt způsobí masivní úbytek živých jedinců, ze kterých se stávají zombies. Člověk v boji proti tomuto nepříznivému stavu začíná vítězit. Je však v té chvíli ještě živý, nebo nemrtvý? (folklorman)

(viac)

Recenzie (45)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zlý euro-trash horror. Žiadna atmosféra, slabé masky, príšerné herecké výkony a syndróm militantnej prostoduchosti amerických akčných béčiek osemdesiatych rokov. Hej, akcia tu zohráva v podstate väčšiu rolu než strach. Napätie tu nenájdete ani pod lupou. Lucio Fulci tento film nefilmoval, iba dofilmovával. A vždy sa od neho dištancoval. Dokonca prostestoval proti uvedeniu jeho mena v titulkoch. Niet sa čomu diviť. Hoci on sám taktiež netočil zrovna perly, isté autorské režijné dotyky, ktoré im dodávali na vábivej osobitosti, vždy obsahovali. Zombi 3 neobsahuje žiadny autorský rukopis a v poslednej tretine je až urážlivo stupídny. Jedna hviezdička iba za miernu trashovitú zábavnosť v prvej polovici. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Zdajú sa vám Fulciho zombie filmy až moc brakové? Zombi 3 zachádza v tomto smere ešte ďalej! Keďže majster Fulci sa na režijnej stoličke ohrial iba niekoľko týždňov z dôvodu choroby, muselo byť jeho miesto urýchlene nahradené. Do rany padol veľký trasher Bruno Mattei, ktorého zábery v konečnom zostrihu tvoria údajne až 60% z celkového filmového koláča. Mix rôznych, navzájom sa dopĺňajúcich štýlov, je zdrojom bohatej zombie zábavy s množstvom akcie, kreácii toxikovaných nemŕtvych, nevkusu a jednoduchého nadšenia pre pravý zombie trash. Dvojka Mattei/Fulci ukazuje svoje silné stránky! ()

Reklama

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa veľmi príjemné trashové zombie béčko. Film sám o sebe ani nie je tak dobrý, ale proste tá atmosféra a špecifická trashovosť z neho robí niečo výnimočné, na čo sa veľmi dobre pozerá. Gore efekty sú celkom dobre spravené aj s maskami samotných zombiekov. Páčilo sa mi aj, že hlavné postavy so zombiekmi nebojujú, ale iba pred nimi utekajú a skrývajú sa, nie ako to býva vo väčšine filmov. Rozhodne som sa veľmi nenudil a páčilo sa mi to viac ako Zmbie II. ()

ladylucifer odpad!

všetky recenzie používateľa

Možná to tak nevypadá, ale já mam filmy tohoto typu fakt ráda. Bavim se u toho víc než u lecjaký komedie a zároveň uspokojí moje krvelačný choutky (:-D). Ale co je moc, to je moc. Na to se prostě koukat nedalo, nedalo se to ani brát s nadsázkou. Tohle je výsměch všem zombiehorrorům. Film totálně nudí a všechno (hudba, scénář, výkony, efekty...) je vyloženě trapný. Nechápu, jak se pod to mohl Fulci podepsat. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

S odstupem času mě tahle klasická italská zombiárna bavila ještě více. Příjemná kamera, mlha, dodávající obrazu zvláštní plastičnost a současně tajemnost (výborná je scéna v mlžné řece, kde voda vře, dívenka přijde o nohy a zombie se nezadržitelně blíží) a žánrová hudba (Stefano Mainetti). Kromě typických šourajících se zombií se zde objevuje skupina neobvykle rychlých a mrštných nemrtvých (že by předzvěst zrychlených zombií v budoucích filmech?) Hlavní hrdinové přicházejí o život jedna radost a jeden z posledních připomene svou smrtí konec Romerovy klasiky. Zahoďte mozky a nechte se bavit. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Lucio Fulci natočil približne 70 minút, než musel natáčanie opustiť v dôsledku mozgovej mŕtvice. Producent Franco Gaudenzi požiadal režiséra Bruna Matteia a scenáristu Claudia Fragassa ujať sa režisérskeho žezla. Tí zostrihali Fulciho zábery asi na 50 minút a pridali 40 minúť svojich vlastných. (Paldiny)
  • Keď Lucio Fulci videl hotový film, žiadal byť vyradený z titulkov. Ale nestalo sa. Jeho meno predstavovalo v hororovom svete známu predajnú značku, preto vo filme zostalo, čím režisér nadšený nebol. (Paldiny)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama