Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka cestovateľov uviazla v Chile po veľkom zemetrasení v podzemnom nočnom klube. Cestovatelia si postupne uvedomujú, že ak sa im podarí dostať sa von, bude to iba začiatok hrôzy, ktorú nemusia prežiť. (Tony DiNozzo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partia troch kamarátov prichádza do Čile na výlet. História, pamiatky, návštevy v rôznych nočných podnikoch. Jedného večera spoznajú trojicu dievčat, ktoré rovnako ako oni hľadajú najlepší spôsob ako sa odreagovať. Keď už sa zdá, že zábava nemôže byť lepšia, všetkých prekvapí zemetrasenie. Padá jedna zo stien väzenia. Na slobodu sa dostáva niekoľko brutálnych vrahov, ktorí nepoznajú zľutovanie. Aby toho nebolo málo. Varovný zvukový signál informuje ľudí o príchode vlny Tsunami. Dostane sa partia mladých ľudí do bezpečia? Príbeh prostý a jednoduchý. Prvá polhodinka žiadna sláva. Postupne však film začne vďaka slušnému gore či napätiu gradovať. Potláčanie veškerých pudov sebazáchovy je miestami vyobrazené brilantne. Záver ma nesmierne potešil - 75%. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Nejakým nedopatrením som čakal zombie horor a namiesto toho dostal zábavný survival, na horor sa meniaci až v poslednej tretine. Celý film som tomu chcel dať štyri hviezdy. Aj hangover prvej pol hoďke, aj tomu chaosu čo jej nasledoval, super scéne s lanovkou, mŕtvym deťom a nečakaným úmrtiam hlavných postáv... všetko to bolo super. A záver to pokazil. Načo bola dobrá tá pointa? Aký mala zmysel, či logiku? Neviem. A Eli asi tiež nie. On všeobecne má s tými scenármi trochu problém. Hostel bol tak blbý až bol dobrý, Cabin Fever bol iba blbý. Aftershock je teda logicky jeho najlepší film, ale myslím, že by potreboval niekoho kto by ho usmerňoval, niekoho skúseného. Načo je v horore, ktorý sa to snaží uhrať na realistickosť, napríklad úsmevná scéna "babka v kanáli"? Ale tak uznávam, že ide o posun k lepšiemu. Koniec koncov, film začínajúci záberom na trsajúceho Eliho Rotha, mohol dopadnúť oveľa horšie. 70% ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa to bol taký ekvivalent k minuloročnému "The Divide", ktorý mi to vo viacerých chvíľach pripomínalo, ale "Aftershock" sa mi páčil o malý kúsok viac, keďže mi prišiel o niečo živší, rôznorodejší a hlavne sa nebral tak smrteľne vážne. A práve tá odľahčenosť, ktorá celým filmom prestupuje, napriek tomu že sa v ňom dejú vážne / brutálne veci, mi bola sympatická. Ináč to pokladám za taký solídny 3-žáner; prvá tretina je príjemná oddychovka, ktorá hlavne zoznámi s postavami, nasleduje pôsobivá katastrofická časť a tá sa nakoniec preklopí do napínavého záveru, ktorý síce poteší niekoľkými hororovými momentmi, no už to v ňom akosi škrípe čoraz viac. Všetko ale našťastie uzavrie parádny oku lahodiaci záber, ktorý to na úrovni zaklincuje a rozhodne poteší. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Fungujúce spojenie katastrofického filmu s hororovým, ktoré nenudilo. Nechýbajú dejové zvraty, zaujímavé postavy, efektívne gore a keď sa k tomu pripočíta exotické prostredie juhoamerického Chile, do ktorého je dej situovaný a skrivená držka Eliho Rotha, zmietajúceho sa v smrteľnej agónii, tak je výsledok vcelku uspokojivý. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Homo homini lupus. Eli Roth stále čeká na nějakou ultimátní pecku, která by mu zajistila všeobecnější uznání (v československém prostředí je jím kvůli Hostelům vyloženě nespravedlivě opovrhováno). Aftershock jí nebude, ale přesto se jedná o příjemnou žánrovou jednohubku, která je mi sympatická podobně jako celé Rothovo hororové snažení. Aftershock má sympatické a zábavné postavy, díky čemuž je velmi snesitelná i úvodní seznamovací třetina. Filmem vůbec prostupuje koňská dávka nadhledu, takže v jednu chvíli umí být napínavý, brutální a vtipný současně (ruka, uklízečka v klubu). Jako třetí věc, která mě potěšila, bych uvedl skutečnost, že jednotlivé postavy kolikrát umírají vcelku nečekaně - a dokonce i v jiném pořadí, než bych na začátku tipoval. Chvíli jsem uvažoval i o čtvrté hvězdě - od ní mě nakonec odradilo nenápadité finále v katakombách a především vyloženě divně působící final fight. Za poslední záběr si pak film ale zase naopak připočítává malé, bezvýznamné plus. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (5)

  • Ve filmu se objevil i Matías López, mladší bratr režiséra filmu Nicoláse Lópeze. (gogos)
  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)
  • Premiéra filmu proběhla 12. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Do kinodistribuce se pak snímek dostal až v roce 2013. (gogos)

Reklama

Reklama