Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(viac)

Recenzie (282)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Päť hviezdičiek - hodnotenie značne prestrelené, ale tak ja si zakladám hlavne na tom, hodnotiť VŠETKO v rámci žánru a subžánru, pridávať body za guilty pleasure a následne ich obhajovať. Takže: Má to rýchly rozbeh. Pár minút sa režisér venuje postavám a tajomnému doktorovi, okolnosti ktorého existencie (resp. existencie nadácie a hry ako takej) nám zostávajú skryté. Tajomného doktora hrá geniálny Mr. Jeffrey ReAnimatór Combs, ktorý sa týmto filmom (v mojich očiach) dostal zhruba na rovnaký stupeň zábavného béčkarstva ako Bruce Campbell, s tým rozdielom, že Bruce nevie hrať. Mr. Combs nielen že hrať vie, rolu si natoľko užíva, že ho ani neberiete ako výrazného zloducha - bavíte sa s ním. Celkovo je film béčkovo odľahčený - nie vtipom, úlohy účastníkov hry sú viac než nepríjemné, ale spôsobom akým sa Combs raduje a vyžíva z každej a v každej bolesti, nervákoch a utrpení svojich "obetí" - ono je to tak zúfalo morbídne, až to pekné neni. S Prvá obeť (bohužiaľ) John Heard - nikdy som toho herca nemal rád, ani mi nevadil - proste nezáujem o jeho osobu a to čo tu predvedie za tých možno desať minút čo vydrží na plátne, sa na poli nízkorozpočtových žánroviek často nevidí. Vynikajúci výkon, za ktorým samozrejme ostatní zaostávajú, avšak je to jeho umom, nie ich neschopnosťou, pretože - a teraz to príde - Would You Rather je horor, v ktorom neprehráva ani Sasha Grey. Teda nie moc. Veľmi pozorne budem odteraz sledovať kariéru pána Levyho, pretože dokázal takmer nemožné. Zrežíroval kopu slabých hercov k uveriteľným výkonom; Natočil nepríjemný film o nepríjemných veciach, ktorý možno sledovať s úsmevom na tvári; Natočil béčko, ktoré priamo aj nepriamo kritizuje konzumnú spoločnosť, až by z toho jeden dostal depku; A hlavne, natočil ultrazábavný malý horor, ktorý strčí do vačku Saw aj väčšinu jeho nudných klonov, na rozdiel od ktorých BAVÍ, namiesto toho aby len servíroval jednu nechutnosť zadruhou (nechutnosti tu nevidieť, aj keď sa dejú, pretože o ne nejde). Objektívne by som tomu dal tak 70 percent, ale pri modernom béčku už som sa tak dobre nebavil dlhší čas a tak guilty pleasure a šup tam plnú. A tiež nechcem, aby mi Verbal nasral do pošty :) ()

khedy 

všetky recenzie používateľa

Nebýt toho úplně zabitého konce, dalo by se hovořit o velmi nadprůměrném thrilleru. Těch 90 minut uteklo až neskutečně rychle a taková půlhohodinka navíc by tomuto snímku přinejmenším neuškodila. Když přihmouřím obě dvě oči a pominu všechno to nelogické chování postav, tak si film 4 hvězdy určitě zaslouží. Ocení zejména milovníci série Saw a dalších zvráceností. ()

Reklama

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

"Pustil byste si raději tento film znovu a nebo dostal tři kopance do koulí?" No vzhledem k tomu, jak suchý ten film byl, tak snad radši ty kopance do koulí... Ne, teď vážně, od žánru thriller/horor bych teda čekal o hodně víc, než to, čeho se mi dostalo. "Would you rather" scénky by mohly být o dost propracovanější, zákeřnější a šílenější. Přirovnávání ke klonu nebo dalšímu Saw nepřipadá v úvahu! ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Fandu podobných kousků to jisto jistě neurazí. Je to solidní psycho-thriller s několika pikantními momenty, slušnou atmosférou a fajne koncem. V celkovém pohledu to ale není nix extra. Přestože to má zdánlivě dobrou atmosféru, tak mě to nějak nedokázalo vtáhnout do děje a fandit hlavním strávníkům. A chybělo mně tam něco navíc, co by tomu dalo jistý šmrnc a film se tak dostal o stupínek výš nad průměr. Každopádně konec celkem potěší... Spoiler: Dvě minuty pod vodou by neměl být pro nikoho problém. Už jsem to párkrát zkoušel a dá se to. Tady byly samozřejmě trochu vyhecovanější podmínky, nicméně si myslím, že dvě minuty pod vodou by rozdýchal každý, takže výběr mezi "obálkou" a "potápěním" mi přišel tak trochu zcestný. 60% ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Jóó-ho-hóó!!! Tak to bylo parádní!!! To mi fakt sedlo!!! Za málo peněz hodně muziky. Prostě parádní atmosféra, ta dělala fakt moc, sadistický tak akorát že to bylo uvěřitelný a relativně napínavý. Relativně dobrý herecký výkony. Na nic si to nehraje, nic to ze sebe nedělá, ale udrží to v ku.....é pozornosti od začátku do konce ... A ten konec, masakr ... V Japonsku natočili před 14ti lety něco podobnýho, Red Room (1999) se to jmenovalo. Tam šlaovšem míra brutality a zvrácenosti úplně za hranice běžných představivostí ... Tohle je takový uhlazený ... Fajn to bylo, moc. Plus pár vtípků černýho humoru, ale fakt černočernýho, prostě tohle se mi líbilo. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)
  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)

Reklama

Reklama