Reklama

Reklama

Sezóna zabíjania

  • Slovensko Súboj zabijakov (viac)
Trailer 1

Benjamin Ford (Robert De Niro) je americký vojnový veterán z bývalej Juhoslávie. Už niekoľko rokov žije v ústraní vo svojej horskej chate, kde sa pokúša skryť pred vlastnou minulosťou. Jedného dňa sa však kvôli bolestiam nohy vyberie do mesta po lieky. Počas cesty sa mu pokazí auto. V tú chvíľu vyjde z lesa neznámy muž a auto mu ochotne opraví. Je to bývalý člen srbského trestného komanda Emil Kovac (John Travolta). Ten zosnoval plán pomsty za guľku do chrbta, ktorú mu počas vojny uštedril Ford. Snáď len kvôli tomu, že prežil sa cíti byť vyvolený a pristúpi k úlohe samosudcu, rovnako ako pred rokmi Ford ako americký vojak v Juhoslávii. V prostredí odľahlých divočín Apalačského pohoria spoločne otvárajú staré rany a odhaľujú dlho skryté tajomstvá. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (371)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Dvě profláklé držky prostě nestačí, pokud scénárista zrovna čuměl s bandou yntelechtuánů na Ramba, když se rozdávala invence, a režisér je debil. A tak tu máme otylého pana Pomádu v roli bývalého, bezskrupulózního dozorce z ozdravovny pro bosenské muslimy, co vypadá, jako by ho orálně znásilnilo komando rozzuřených, nemytých Mormonů, až z toho s hubou plnou aft perfektně paroduje srbský přízvuk a zní jako Stojka, co zrovna přijel do Kanady požádat o azyl. Proti němu stojí sedmdesátiletý Bobík, jemuž uvěříte akorát to, že by po tom lese pajdal stejným způsobem, i kdyby neměl to prostřelené, atrofované lýtko a francouzské hole si nevzal jen proto, že by neměl jak držet luk. A tak si hoši střihnou unylou, funivou hoňku po Apalačských horách, potom celí zchvácení usednou na kámen, srovnají tep, shodnou se, že válka je kurva a domluví se na pravidelných, rodinných návštěvách. Oba už budou patrně pěkně v prdeli, že musí štěkat ve slaboduchých, nízkorozpočtových belgických sračkách a měli by se začít pomalu rozhlížet po nějakém idiotském sitcomu, který by jim zajistil penzijní připojištění. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Možná kdyby to dostal do ruky David Mamet, udělá z toho alespoň trochu solidní drama. Ale takto pojato jde o kýč. Příroda, Bůh, válečné násilí omezeno na patetické glosy a komentáře jak z National Geographic. Tolik prostřelených míst by ve zdraví nedal ani mladý člověk, takže i zde film selhává. Ano, tvůrci chtěli říct, válka je zlá, zabíjení je zlé, jsme přece lidi, napijme se spolu a na život. Jestlipak ale ten film pouštěli cílové skupině? Tedy americkým výrobcům zbraní a kongresu? A co oni na to? ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Akoby si balkánsky stredoškolák, hltajúci prvého Ramba, splnil sen, a s dvomi hollywoodskými hviezdami nakrútil vlastnú, ultravážnu interpretáciu o démonoch histórie svojej krajiny. Dramaturgicky prvoplánový, technicky nemožný a často nechcene smiešny nositeľ inovatívnej myšlienky, že vojna je zlá. Rýdze béčko. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Dvě herecké ikony v malém filmu, který není ani tak akčním thrillerem, jako spíš konverzačním dramatem. Killing Season není kdovíjaké filmařské veledílo, ale svou komorní atmosférou, pěknými záběry podpořenými příjemnou hudbou a několika naháněčkami v lese mi velmi sedl. Obě postavy jsou zobrazeny dost nečernobíle a jak Travolta, tak De Niro podávají velice sebejisté herecké výkony. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Páčia sa mi všetky tunajšie komentáte o béčkovosti. Ale ono je to úplne rovnaké béčko ako bol napr. ŠTVANEC či NA OSTRIE NOŽA. Čiže dvaja chlapi si idú po krku. Chybou je, že tu to tým najlepším začína (prvé stretnutie, začiatok lovu, prežitie v divočine...) a postupne súboj stráca šmrnc. A pri tom by stačil jeden finálny súboj na nože a bolo by... Obaja herci, krásna krajina a napokon solídny (myšlienkový) záver mi stačili na znesiteľnú outdoorovú zábavu... ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (viac)

Reklama

Reklama