Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh hollywoodskej hviezdy a držiteľky Oscara Grace Kelly (Nicole Kidman), ktorá sa vzdala svojej oslnivej kariéry a odišla do celkom neznámeho sveta. Na úplnom vrchole slávy, keď jej Hollywood a diváci ležali pri nohách, sa vydala za monacké knieža Rainiera III. a stala sa navždy Grace – kňažnou z Monaka. Kniežací dvor sa však stane bojiskom, na ktorom aj samotná Grace Kelly musí vo svojej novej úlohe zápasiť o osud malej krajiny. Film Grace: Kňažná z Monaka sa sústredí na dramatické momenty, keď na dvere paláca zaklope slávny Alfred Hitchcock s ponukou veľkej filmovej úlohy a na iné dvere búši mocné Francúzsko s hrozbami a vyhrážkami. Kňažná Grace sa zapojí do tvrdého boja za osud Monaka, krajiny, ktorá sa cez všetky prekážky stala jej domovom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (155)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nepopieram, život monackej kňažnej bol určite zaujímavý a pre mnohých aj inšpiratívny, aj keď svojim spôsobom všetko má dve strany mince. Mal aj svoje tienisté stránky. Na môj vkus to bolo ale až príliš ufňukané a zveličené takým spôsobom, že vlastne bez Grace by padlo Monako. Výkon Nicole Kidman bol tiež poskromnejší, našťastie tu bol Tim Roth, ktorý to trocha vyvážil. Lepší priemer. 65/100 ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Grace of Monaco = Diana pre rok 2014. Úprimne, Grace Kelly mi nikdy neprišla ako ktovieako zaujímavá osoba, respektíve nie zaujímavá až do takej miery, aby o nej bolo potrebné točiť biografický snímok. Apropo, biografický snímok. Nechápem kvôli čomu je potrebné točiť biografiu, ktorá vlastne biografiou ani nie je a hneď v úvode priznáva, že sa opiera o mnoho nepotvrdených domnienok zo života predstaviteľky. Nakoniec má s históriou pramálo spoločné a tvorcovia si myslia, že keď sa na tento fakt priamo odvolajú tak im to prejde. Následne chce toho film vyrozprávať toľko, že nakoniec nepovie vôbec nič. Namiesto postavy Grace by chcel riešiť francúzsko-monacký konflikt, ale z pohľadu hlavnej postavy históriu len bagatelizuje. Riešenie politického konfliktu je nezaujímavé a o samotnej osobe Grace Kelly sa nakoniec neznalý diváka nedozvie vôbec nič. Ostane len pachuť naivnej rozprávky o krásnej blondínke, ktorá svojím dobrým srdiečkom zachránila Monako. Remeselne to je síce kvalitne natočené, režisér si dáva záležať na kostýmoch, výprave (šľachtické prostredie pôsobí presne tak pompézne ako má), ale to je tak celé. Nicole Kidman je tradičné dobrá, lenže tu nemá veľmi čo hrať. Odvedie štandardný, strojený výkon a to je všetko. Tam kde úvodná scéna prechodu na filmový pľac vyvolá prísľub sviežeho prístupu, tá záverečné len potvrdí zbytočnosť adaptovanie tohto „(ne)životopisu“. Rozvláčna nuda bez ambícii, pri ktorej je otázne, či nejaké ambície aj vôbec boli vzhľadom na nezaujímavosť adaptovanej látky. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Podobné filmy se točí, aby se předvedli maskéři, kostyméři, kadeřníci a lidé od výpravy. Jinak tuhle nanicovatou červenou knihovnu zachraňuje leda politika, díky níž se tu občas i něco děje. Takže pro mne byl nejzajímavější francouzsko-monacký konflikt, a všechny slzy Nicole Kidmanové tu byly navíc. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Tento film se zaobírá pouze jednou epizodou z celého života Grace Kelly, za biografický bych to moc neoznačila. Jednou se to sice vidět dalo a ani jsem se u toho nenudila, víckrát bych si to ale nepustila. Přišlo mi to všechno trošku zmatené, vlastně tam skoro vůbec nebylo nic o tom jak se s knížete poznala, celé se to soustředilo na to, jak se vyrovnávala s novou "rolí" kněžny a mě to zrovna dvakrát neuchvátilo. 3* ()

Dont 

všetky recenzie používateľa

Třetí hvězda je za Nicole Kidman, jinak je film místy příliš neuvěřitelný co se týče chování postav, občas zbytečně sterilní a celkově mohli být tvůrci daleko odvážnější. Jako by se báli, aby to nepokazili, a zapomněli tak do filmu zařadit i nějaké momenty, které by se divákovi vryly do paměti a vtiskly tvář i snímku samotnému. Všechno bylo dotažené jen napůl. Jeden dlouhý láskyplný proslov dobrý film nedělá. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (12)

  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)

Reklama

Reklama