Reklama

Reklama

Grizly

  • Česko Grizzly zabiják (viac)
Trailer

Keď v okolí malého mestečka na Aljaške začne šarapatiť neľútostný zabijak - medveď grizly, šerif Beckett (Thomas Jane) sa vydá do hôr za svojou manželkou, ekologičkou Michelle (Piper Perabová), aby ju varoval a ochránil. Namiesto nej však narazí na svojho brata Rowana (James Marsden), bývalého zločinca, s ktorým si už dávno nemá čo povedať. Ale aj to sa už čoskoro zmení, keď na nich zaútočí obrovský medvedí zabijak a obaja muži sa ocitnú v ohrození života. Na miestach, kde prežili svoje detstvo, im teraz hrozí smrť. A to je už dobrý dôvod, aby obaja odcudzení bratia zabudli na minulosť a spojili svoje sily v boji na život a na smrť s obrovskou šelmou, ktorá ich začala prenasledovať a je im neustále v pätách. Z lovcov sa stane lovná zver. Kto koho uloví, aby prežil? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (288)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónov║ dosť nezvládnuté béčko ktoré chce byť dramatické ako Čeľuste ale nie je a to ani z ďaleka, o napätie sa tu takmer ani nezakopne, dosť zamrzí nevyužité herecké obsadenie mnohých známych tvári, všetko to padá na zlej réžii /35%/ ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Zvířecí horory mám nejraději a jelikož jsem o tomto filmu slyšel již dopředu řadu superlativ (zřejmě vyvozených z trailerů a hereckého obsazení), byl jsem na něj hodně zvědavý. Medvědů – zabijáků jsem už viděl několik, ale těch opravdu dobrých je jako šafránu. David Hackl mě však velice příjemně překvapil a tak i já se přidám na stranu těch, kterým se Grizzly líbil. Převážně jsem se doslova rozplýval nad krásnou leč drsnou přírodou. Kameraman si pro nás připravil hotové hody a tím si u mě získal plusové body navíc. O trochu horší už to bylo se scénáristou, ale i jemu jsem dokázal částečně odpustit těch několik nelogických kopanců, co si pro nás přichystal. Co však odpustit nedokážu, byl ten závěrečný souboj. Když už se tu pracovalo s živým medvědem, tak nechápu ten digitální hnus na konci. Přitom povětšinu času byli medvědí útoky dobře natočené a většinu nedostatků se podařilo zamaskovat přítmím, rychlým střihem, nebo mlžným oparem. Právě v těchto okamžicích atmosféra skvěle gradovala a já spokojeně mlaskal blahem. Když k tomu připočítám i několik slušných gore scén, hnijících mrtvol zvířat a především počet mrtvých lidí, nemohl jsem si téměř stěžovat v průběhu filmu na nic. Navíc si tu tvůrci docela slušně pohráli i s pouhými „náznaky útoků“, tak sakra nechápu, proč se tam snažili narvat to hnusné digitální finále. Co se týká hereckého obsazení a samotných výkonů, tak i tady to nedopadlo nejhůř. Jen škoda, že Billy Bob Thornton tu hrál druhé housle. Rozhodně by si zasloužil více prostoru. Hlavním tahounem se tak kromě medvěda Barta stal James Marsden, který si roli rebela vyloženě užíval. Dokonce i Piper Perabo coby hluchoněmá byla roztomilá. I když já ji raději vidím, když kroutí zadečkem na baru. 70% ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Krásna i drsná nedotknutá príroda.Macko bol impozantný a naozaj pri jeho nasranej tvári mi stali všetky chlpy na ľavej polke riti ale vážne išiel z neho strach.Len jedno bolo viac než divné,že poltónový macko sa pri budúcej obeti zjavil bez varovania(žiadne šuchotanie ani dupot jeho ťažkej váhy)naskytá sa otázka je to medveď baletka,medveď veverička alebo scenár je tak nastavený aby tu bola efektnosť vrážd a logika sa išla modliť do kostola a asi mala veľa hriechov,bola tam dosť dlho.Ale tento krát mi to nevadilo,lebo film mal dvoch silných ťahúňov-majestátneho a veľmi krvilačného maca a silno ponuré prostredie,ktoré je stvorené pre atmosféru a tuto nebolo inač.A ešte jednu výhodu som zabudol a to známych a veľmi dobre hrajúcich hercov.Tento krát medveď figuroval na zozname najčastejšie hrajúcich hercov a to je len dobre,svedčilo mu to a ja by som mu za ten bezchybný výkon dal oscara. Som vážne spokojný!!!!!!!!!!!! ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Tak hodně známých herců se mihlo v tomto kousku a asi je to nejlepší horor, kde je zabiják lesní zvíře. Scény a střih s Grizzlym je perfektní a vizuál je více než slušný. Zvlášť závěrečná akční sekvence je opravdu povedená. Možná příliš dialogů ve scénáři, takže napětí a akční rádius není takový, jak jsem očekával......6/10 ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Čo iného očakávať od hororu/thrilleru s názvom Grizzly ako obyčajné Béčko? Animal horory vo všeobecnosti patria k môjmu najmenej obľúbenému hororovému subžánru a zvyčajne ich nevyhľadávam a tak ma ani Grizzly nepresvedčil o opaku. Na nejakú strašidelnú atmosféru okolo titulného medveďa sa tu nehrá, ale to sa dalo čakať. Problémom je, že Grizzly veľmi nefunguje ani ako dobrodružný animal horor béčkového razenia. Na ten je veľmi umiernený, málo drsný alebo brutálny. Podobným filmom síce nevyčítam predvídateľnosť, ale minimálne väčší „drajv“ by som už očakával. Útokov totiž nie je veľa, väčšinu filmu sa zbytočne kecá a mnohé situácie sú z ranku tých najtypickejších Béčok (postavy majú zásadný problém trafiť poltonového medveďa nachádzajúceho sa medzi dvomi stromami z tesnej blízkosti, namiesto toho si to zakaždým odnesú konáre). Napriek tomu som s Grizzlym väčšinu času zásadný problém nemal, nakoľko je film na Béčko veľmi profesionálne natočený, s krásnymi zábermi prírody, obsadený živým macom a prekvapivo s kopou známych a hlavne slušných hercov (Billy Bob Thornton, James Marsden, Thomas Jane). Až následne prišlo finále, ktoré sa na akékoľvek realistické poňatie odrazu vykašle, na scénu nastúpi zbytočné využívanie CGI efektov (fuj, ten hnusný digitálny oheň) a celkovo ten záverečný súboj jeden na jedného s grizlym akoby vypadol z toho najhlúpejšieho Céčka. Tu už sa vytráca akákoľvek serióznosť, realistické poňatie alebo čokoľvek iné. Vo výsledku tak celkom nuda, ktorá nie je nijako zvlášť záživná a očakával som, že v prípade takého Béčka sa režisér jedného príspevku do brutálnej série Saw odviaže oveľa viac. Kto má rád animal horory určite môže ísť s hodnotením podstatne vyššie, nakoľko sa nejedná o žiadnu lacnú blbosť, ale ja k podobný zvieracím hororom nemám takmer žiaden vzťah a tak mi ani Grizzly v§bec nič špeciálne neponúkol. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)
  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Súvisiace novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (viac)

Reklama

Reklama