Reklama

Reklama

Početná skupina inteligentných ľudoopov na čele s Cézarom a jednookým Kobom si vybudovala sídlo v sekvojovom lese neďaleko San Francisca. Keď sa tu objaví výprava, vedená inžinierom Malcolmom (Jason Clarke), Cézar ľudí vyženie. Zároveň zistí, že dokáže hovoriť ich rečou. Vodca sanfranciskej kolónie Dreyfus (Gary Oldman) poverí Malcolma, aby sa s ľudoopmi dohodol na obnove priehrady vodnej elektrárne. Vyjednávanie šesťčlennej skupinky, v ktorej je aj Malcolmova priateľka, lekárka Ellie (Keri Russellová), a jeho syn Alexander (Kodi Smit-McPhee), je úspešné a dohoda sa podarí. Lenže krehké prímerie netrvá dlho. Ľudoop Koba (Toby Kebbell) zosnuje sprisahanie. Postrelí Cézara, zapáli osadu, z útoku obviní ľudí a na čele armády sfanatizovaných súkmeňovcov tiahne na mesto, aby zaútočil na ľudí. Cézar vďaka Ellie prežije. Ukryje sa s ňou, s Malcolmom a s Alexandrom v dome, kde žil s vedcom Willom. Ľudoopy zatiaľ dobyjú kolóniu. Koba nechá zatvoriť Cézarovych verných. Cézar musí zastaviť Kobu, aj keď vie, vojna opíc a ľudí bude pokračovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (27)

Z nakrúcania 4 - Matt Reeves, Andy Serkis
Z nakrúcania 4 - Matt Reeves (režisér), Andy Serkis (herec)
D: angličtina
03:08
Z nakrúcania 3 - Andy Serkis, Matt Reeves, Gary Oldman, Jason Clarke, Kirk Acevedo, Keri Russell
Z nakrúcania 3 - Andy Serkis (herec), Matt Reeves (režisér), Gary Oldman (herec), Jason Clarke (herec), Kirk Acevedo (herec), Keri Russell (herečka)
D: angličtina
04:45
Z nakrúcania 2 - Andy Serkis, Jason Clarke, Matt Reeves, Kodi Smit-McPhee
Z nakrúcania 2 - Andy Serkis (herec), Jason Clarke (herec), Matt Reeves (režisér), Kodi Smit-McPhee (herec)
D: angličtina
05:47
Z nakrúcania 1 - Andy Serkis, Toby Kebbell, Nick Thurston, Larramie Doc Shaw, Karin Konoval
Z nakrúcania 1 - Andy Serkis (herec), Toby Kebbell (herec), Nick Thurston (herec), Larramie Doc Shaw (herec), Karin Konoval (herečka)
D: angličtina
00:56

Súvisiace novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (viac)

Kdo svede Válku o planetu opic?

Kdo svede Válku o planetu opic?

26.08.2015

Když v roce 2011 ožila filmová série o Planetě opic, jen málokdo od ní čekal takový kritický a komerční úspěch. Zrození planety opic vydělalo 481 milionů dolarů, Úsvit planety opic pak dosáhl až na… (viac)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

Reklama

Reklama