Reklama

Reklama

7 sestier

  • Česko 7 životů (viac)
Trailer 3

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (725)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Noomi Rapaceová a hned sedmkrát! Skoro jako trpaslíků, chtělo by se říci. Jenže tahle dystopie, předkládající orwellovský svět podobný Loganovu útěku nebo Vyměřenému času není komedie, byť nějaký ten vtipný proslov by se našel. ,,A do hajzlu!" vzkřikne naše hrdinka, když útočníkovi rozmlátí hlavu o toaletní mísu (a ta je na kusy rovněž). Nalíčená a oháknutá Noomi (třeba jako Pondělí) je vskutku kočka, v roli Pátka pak spíše připomene A. Morissettovou v klipu Ironic. Ďábelská Cloesová si roli očividně užívala. Jeden medový úsměv a rozloučení s malou holčičkou mířící do kryokomory. Zpočátku mírně utahané, posléze se rozjede akce, kdy se krví nešetří. Závěr se dá odhadnout, proč ale zmizela Pondělí...hm...je myslím překvapení. Více evropské než americké, což potěší. Alespoň já a další tři návštěvníci kina první promítací den jsme odcházeli spokojeni. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Dost zajímavé evropské sci-fi. Je to dost poznat i na samotné kompozici, že se nejedná o hollywoodský snímek. Od Tommyho Wirkoly je to pro mě už druhý film. ze známých herců tu můžeme vidět pouze Noomi Rapace a Willema Dafoe. To ale snímku vůbec neubírá. Noomi tuto sedmiroli rozhodně nezávidím, poradila si s ní skvěle. Děj se odehrává v roce 2073, kdy je díky silnému přelidnění planety zavedena politika jednoho dítěte. To ale neplatí pro rodinu Settmanových, kde žije hned sedm identických sester. Naučily se žít jako jedna osoba, a tak aspon každá mít kousek svého života. Vše se ale zkomplikuje a tato rodina projde tvrdou životní zkouškou. "Nikdy nesmíte společně jít ven!" ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Obrovská únava. To je to, čo som pociťoval na konci tohto filmu. Ono každý muž musí uznať, že pozerať sa sedemkrát na Noomi Rapace dve hodiny v kuse je vážnou hrozbou pre zdravý chod sexuálnych funkcií. A pritom to začalo tak nádejne. Čínsku cestu riešenia preľudnenia odrazu prevzal aj západ. Každej rodine ponechá jedno dieťa, ostatné vezme akože do kryobanky. Hovorím si no super, teraz budú demonštrácie a v ich popredí cigánske rodiny. Ale nič sa nestalo, dokonca v toto prípade bol film až napodiv rasistický, pretože mnoho detí majú iba biele rodiny. Naozaj sci-fi. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Mám, rád žáner sci-fi a mrzí ma, že spokojnosť pociťujem iba s jeho knižnou formou. Filmy, najmä tie, kde sa pokúšajú ukázať vzdialenú budúcnosť, technické výdobytky a mimozemšťanov sú spravidla na smiech a zastarajú ešte pred premiérou. Jednou z málo výnimiek bola v minulosti Gattaca, z istého hľadiska aj Kontakt a niekoľko ďalších diel. Preto som bol oprávnene zvedavý na 7 sestier s veľmi zaujímavým a stále aktuálnejším námetom. Ale tak ako u väčšiny filmov nakrútených v tomto storočí som bol sklamaný realizáciou, ktorej začiatok bol v deravom scenári, pokračovanie v nadbytku akčných scén a ukončil ju príšerný slovenský dabing. Pred mesiacom som videl ďalší film s Noomi Rapace a aj keď bol z iného súdka, dosť sa na seba podobali. Mrzí ma, že tak, ako sa začínajú všetky pivá podobať na jedno (Heineken), tak aj filmy sa nakrúcajú podľa jednej šablóny a budú stále ťažšie od seba odlíšiteľné. Otázkou je, či to ešte niekomu okrem mňa bude prekážať. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,KAREN SETTMAN BYLA MNOHEM VÍC, NEŽ KTERÁKOLIV Z NÁS. BYLA MY VŠECHNY! BYLA NAŠÍ RODINNOU...“ /// „Zjednodušená“ Netflixácká filmařina (žádný nabubřelý triky), sázející na nevočuměnou příběhou premisu a známej ksicht (pro jistu naklonovanej). Ten post-svět není nijaký nóvum, ale tenhle nápad tady asi ještě nebyl. Sedum jednovačnejch sester – sice žádný modelky, ale parádní (zase!) Naomi Rapace, která se nebojí ničeho (takže dokáže navázat spojení během spojení) a je dobře (pro děj), že jí během (až takový Bourneovský únikovky) docházej životy. Jeden neduh tahle podívaná má – je trochu (a zbytečně) rozvleklá. Ten čas nad údernejch 90 minut má na hodnocení větší vliv, než souhlas (či nesouhlas) s ideou dr. Cayman. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Těším se na svět, kde potkan bude nedostatkový zboží. 2.) Je nás tady prej moc a hledám řešení. 3.) Thx za titule „tkimitkiy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (16)

  • Jednou z najväčších filmových lokácii v Rumunsku bolo prímorské mesto Constanza. Miestny starosta povolil štábu obsadiť historickú časť mesta. Dostali prístup k nakrúcaniu do jedného z najväčších prístavov v Európe. (classic)
  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)

Reklama

Reklama