Reklama

Reklama

Rosaline je svieže a komediálne podanie Shakespearovho klasického milostného príbehu "Rómeo a Júlia". Príbeh rozpráva Júliina sesternica Rosaline, ktorá je zhodou okolností Rómeova nedávna láska. Rómeo jej zlomí srdce, keď spozná Júliu, ktorú začne zvádzať. Rosaline plánuje prekaziť tento slávny románik a získať späť svojho chlapca. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (26)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Svoje vtipné momenty to malo. Na prekvapenie naozaj dosť a bolo to tak príjemne rozložené, rovnomerne od začiatku až do konca. Taká blbosť a pritom keď sa správny scenárista s tým vyhrá, tak príde oživenie a ani moderná hudba v stredovekej Verone nemohla nikomu vadiť. Samozrejme účasť černochov a aziatov v tomto období je takou povinnou jazdou, ale v tomto žartovnom formáte to je úplne jedno. Nejaké silné dejové zvraty to nemalo, účelom bolo len zabaviť. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

,,Rozalíne" je moderným a osviežujúcim pohľadom na Shakespearové dielo „Rómeo a Júlia“ s celkovo dobrými hereckými výkonmi a úžasnými kostýmami.  Kaitlyn Dever predviedla taký presvedčivý a zábavný výkon ako Rozalíne, že by som si rád pozrel vážnejšiu a zrelšiu verziu tohto filmu s ňou ako hlavnou postavou. Aj keď bol scenár mimoriadne moderný, bol tiež prekvapivo satirický a vtipný.  Škoda, len že po uplynutí hodiny trvania filmu mu dochádza dych, tempo spomaľuje a vtipy upadajú. 5,5/10 ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď som veľký obdivovateľ a milovník Shakespearových klasík, tak nepohrdnem ani novšími verziami jeho slávnych dramatických diel. Natočiť príbeh Lásky Rómea a Júlie z pohľadu ohrdnutej Rosaline je sám o sebe vynikajúci nápad. A hoci to bolo poňaté takpovediac modernisticky, tak to bolo pre mňa veľmi milé prekvapenie. Správanie a maniére postáv ani zďaleka nezodpovedali duchu stredoveku, ale o to viac to pôsobilo pestrejšie a v mnohých ohľadoch práve tento fakt vytváral dôvtipný kontrast celého príbehu. Kto pozná klasickú verziu R&J, tak tam nájde o to viac svojských odkazov na toto Shakespearove dielo. Za mňa celkovo vydarený film. 4* (bolo by aj 5*, keby tam neboli niektoré zbytočné agendy) ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Zparodovaný Shakespeare do podoby teenage romantické komedie. Je to moderní, ale takovým tím povedeným nevtíravým způsobem. Má to sympatické postavy, zábavné interakce mezi nimi a celkově cit pro vtip. Scénář s důvtipem převrací původní příběh, ale zároveň překvapivě velmi dobře funguje i v romantické rovině. Romanci nechybí jemnost a hercům potřebná vzájemná chemie. Za mě spokojenost a příjemné překvapení, už dlouho jsem si podobnou žánrovku takhle neužil. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

vtipná a milá romantická blbina, která v lehce moderním hávu přináší jiný pohled na klasický příběh Romea a Julie. Kaitlyn Dever je jako Juliina sestřenice a hlavní protagonistka příběhu skvěla a hodně mě bavila. V závěru tomu sice trochu spadne řetěz, ale není to nic dramatického a celkově to uteče jako voda. Ač je to sice jiný žánr a nedá se to moc srovnat, rozhodně sem si Rosaline užil víc než nedávnou Princeznu...70% ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Předlohou k filmu je slavná divadelní hra Williama Shakespeara „Romeo a Julie“. (Conspi)

Reklama

Reklama